Tymek82 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Kupilem radka 9600pro firmy sapphire. i w 3d marku mam niespelna 7000 (dokladnie 6955 punktow) cos przymalo. na sprzecie: celeron 1800, asus P4PE, 256 ddr, xp, moze wiecie dlaczego tak malo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Kupilem radka 9600pro firmy sapphire. i w 3d marku mam niespelna 7000 (dokladnie 6955 punktow) cos przymalo. na sprzecie: celeron 1800, asus P4PE, 256 ddr, xp, moze wiecie dlaczego tak malo :( tak - wiemy: 1. Baardzo słaby procesor 2. Słaby chipset 3. Pamięci pewnie na 266 4. Mało ramu jedynie karta jest ok - wynik masz w normie jak na taki sprzęt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasażer Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 no i saphire ma mniejsze taktowanie na pamięciach od zwykłego 9600 pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 powiedz ile masz w 2003, to wtedy sie okaze czy karta jest zwalona, ale na moj gust wynik w normie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Kupilem radka 9600pro firmy sapphire. i w 3d marku mam niespelna 7000 (dokladnie 6955 punktow) cos przymalo. na sprzecie: celeron 1800, asus P4PE, 256 ddr, xp, moze wiecie dlaczego tak malo :( tak - wiemy: 1. Baardzo słaby procesor 2. Słaby chipset 3. Pamięci pewnie na 266 4. Mało ramu jedynie karta jest ok - wynik masz w normie jak na taki sprzęt 1,2,3 sie zgadza, ale 4 nie bardzo, do tego smarka wiecej nie potrzeba sam robilem testy z 256 i 512 wyniki takiie same no ale faktem jest, iz z tak iloscia ramu trudno wlaczyc jakas nowsza giere Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 A robiłeś format po zmianie karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viper84 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 moim zdaniem wszystko jest zalezne od sterownikow w moim kompie po zmianie sterownikow mialem wynik lepszy o 2000 sprubuj wrzucic omegi pozdro!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 tak wiec do 2k1 nalezy miec: szybka platforme co czego z pewnooscia nie spelnia ten celek!! (nie nawidze celkow sa wolne i drogie) trzeba miec odpowiednie stery ladnie zainstalowac winde po zmiannie karty choc bez tego rowniez dziala a sprawdz czy masz wlaczone AA i jaka masz ustawiona jakosc obrazu??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meka Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 moze masz okrojana wersje radeona pro zwana atlantis adventage czy jakos tak. normalny radeon pro od sapphire ma takowania 400/600. pelna nazwa sapphire radeon 9600pro atlantis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 sa takze radki 9600PRO 400/400mhz wiem ze takie cos ma firma XPOWER i przeprowadzilem tego testi i jest gdzies na forum w dziale "karty graficzne" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagikGliwice Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Kupilem radka 9600pro firmy sapphire. i w 3d marku mam niespelna 7000 (dokladnie 6955 punktow) cos przymalo. na sprzecie: celeron 1800, asus P4PE, 256 ddr, xp, moze wiecie dlaczego tak malo :( mam tego radeona jest on najprawdpopdobniej taktowany 400 / 460 MHz , pamięci to samsung 4,0 ns. ale najciekawsze jest to że pamięci sa po obu stronach zupełnie jak w 256 megowej, odnosze wrażenie że jest to wersja 256 mega z biosowo zablokowana połowa pamięci :) jesli by wgrać nowy bios można by ja było ruszyc :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 MagikGliwice chyba jestes nowy!:) i jeszce malo wiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymek82 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 to jest R 9600 pro atlantis (bez adwenture) pelna wersja. fakt ze ramu malo ale juz do mnie jedzie jeszcze 256. ramy sa taktowane na 333. sterowniki sa orginalne z plyty jeszcze nie probowalem innych bo od wczoraj robilem system i wgrywalem wszystko od poczatku. bo wymienilem tez plyte procka i ram razem z grafika. Bylem zszokowany tym wynikiem bo z ta karta wczesniej mialem ponad 4000 punktow na celeronie 766 plycie claytona (starej) i 256 sdram. wic liczylem po zmianie na cos wiecej. sprubuje z innymi sterownikami, ale zeczywiscie to chyba wina procesora jest za slaby, Podobno te grafiki niezle sie kreca ale ja niemam pojecia jak to sie robi, jak wiecie to pomozcie . pozdro 4 all, steya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymek82 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 to jest R 9600 pro atlantis (bez adwenture) pelna wersja. fakt ze ramu malo ale juz do mnie jedzie jeszcze 256. ramy sa taktowane na 333. sterowniki sa orginalne z plyty jeszcze nie probowalem innych bo od wczoraj robilem system i wgrywalem wszystko od poczatku. bo wymienilem tez plyte procka i ram razem z grafika. Bylem zszokowany tym wynikiem bo z ta karta wczesniej mialem ponad 4000 punktow na celeronie 766 plycie claytona (starej) i 256 sdram. wic liczylem po zmianie na cos wiecej. sprubuje z innymi sterownikami, ale zeczywiscie to chyba wina procesora jest za slaby, Podobno te grafiki niezle sie kreca ale ja niemam pojecia jak to sie robi, jak wiecie to pomozcie . pozdro 4 all, steya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymek82 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 tak wiec do 2k1 nalezy miec: szybka platforme co czego z pewnooscia nie spelnia ten celek!! (nie nawidze celkow sa wolne i drogie) trzeba miec odpowiednie stery ladnie zainstalowac winde po zmiannie karty choc bez tego rowniez dziala a sprawdz czy masz wlaczone AA i jaka masz ustawiona jakosc obrazu??? Niemam pojecia co to jest AA i gdzie sie to sprawdza i co to daje. Procka tego zmienie na dniach :wink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 nie jestes pierwszym i zapewnie nie ostatnim, ktory pyta sie o swoje niskie wyniki w 3dsmarku'01 z uzyciem celerona. poczytaj troche temat o radoslawach 9600pro to moze troche wiedzy nabierzesz. byl tam jeden watek (pod koniec gdzies 18 strona - strzelam). aa to antyaliasing - wygladzanie krawedzi a wlaczone na poewno nie masz bo jak nie masz pojecia co to jest to tym bardziej nie ma takiej mozliwosci abys to mial wlaczone. zadna gra a tym bardziej 3dsmark nie wymusza wlaczenia aa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 ultor ale byl kiedys taki watek i byl ustawiony AA wlasnie na radku 9600PRO tak wiec wartoi sprawdzic. Klikasz prawym klawiszem na pulpicie otwierasz zaawansowane opcje i i w zakladce #D bedzie mozna to wylaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 witam ja własnei zamówiłem taką grafe i tez jestem ciekawe ile bede mial w 3 dmarku 2001,2003 a mam tak isprzet athlon2500bartek,kt6delta sr,512mb333mhz, sprzet wogóle nei podkręcany bo mam badziewne pamięci i płyte ile przy takim configu okolo powinienem miec w 3dmarku 2001 ? aha mówie o Radeonie 9600 pro od gigabyte 400600mhz bez podkręcania pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 ja na 2500+ i niepodkreconej grafie mialem cos kolo 3400. ale to marnotrastwo potencjalu :) jaki drzemie w tej karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymek82 Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 aa jest wlaczone tak mi sie wydaje, bo w tej zakladce jest komentarz ze w zaleznosci od aplikacji. nieda sie zmienic na inna opcje, tylko wylaczyc, dzieki za podpowiec, ale jeszcze jedna biggg prozba, skoro mowicie ze w tej karcie drzemie wielki potencjal to jak go wydobyc, bo jestem laikiem w tej dziedzinie i prosilbym o dokladne wytlumaczenie tego. dzieki za wasz czas pozdro 4 all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Chcesz sie dowiedziec jak podkrecic karte... 8O Jak to zrobic dokladnie powinno byc opisane tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=856231 :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymek82 Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 zrobilem tak jak powiedziales "chemiczny_ali" i tak jak jest napisane na tej stronce postepowalem. podkrecalem programem powersrip. I czestotliwosc prosesora podkrecilem z 398 na 432 a czestotliwosc pamieci z 300 na 334. niewiem czy to malo czy duzo. ale nic w 3dmarku sie nie wiesza i nie dzieje, wynik podniusl sie o 500 punktow. z 7000 na 75.. Jeszcze nie podkrecalem procka ani plyty. sprubuje :)zrobilem tak jak powiedziales "chemiczny_ali" i tak jak jest napisane na tej stronce postepowalem. podkrecalem programem powersrip. I czestotliwosc prosesora podkrecilem z 398 na 432 a czestotliwosc pamieci z 300 na 334. niewiem czy to malo czy duzo. ale nic w 3dmarku sie nie wiesza i nie dzieje, wynik podniusl sie o 500 punktow. z 7000 na 75.. Jeszcze nie podkrecalem procka ani plyty. sprubuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Antyaliasing NA PEWNO masz WYŁĄCZONY. Gdyby było inaczej nie miałbyś takiego wysokiego wyniku. I nie czytaj nawet postów, w których ktoś pisze, że "niski" wynik to wina karty grafiki. Na Celku 1.7@1.9 miałem kiedyś niższy. Ten procesor nie nadaje się do grafiki 3D. Ba, w ogóle ciężko powiedzieć do czego się nadaje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymek82 Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 to co najlepiej go sprzedac i kupic cos innego.? a ta plya glowna nadaje sie do czegos, jaka jest? co moge kupic po sprzedaniu tego celka i niewielkiej doplacie ( 50-100zl)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Jak widac podkrecanie karty cos daje...lekkie podkrecenie i 500 w gore :D Tak wiec chyba w normie. Oczywiscie wynik i tak niski ale czy Ty grasz w te 3dmark'i :?: BTW Plyte masz dobra i mozesz krecic ta celine,jak jest to northwood to mozesz go niezle pokatowac i wtedy wyniki wzrosna :wink: Karte mozesz podkrecic jeszcze troche napewno na rdzeniu... Wyprobuj te wszystkie mozliwosci jak dalej wyniki w 3dmark'ach nie beda Ci sie podobac to sprzedaj proca i plyte i wez jakas plyte na socketA(zaleznie od $$$) i jakiegos durnia i krec :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 nie bierz pod uwage 3dmarka jak ci gierki dobrze chodzą to czym sie przejmujesz jak zmienisz stery na 4.1 lub starsze to ci rzuci troche punktów co z tego jak gry chodzą gożej nie sugeruj sie 3dmarkiem tylko grami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...