LukeSky Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Mam kartę graficzną "nVIDIA RIVA TNT2 M64". Podłączyłem ją do kompa i wszystko ładnie chodzi do czasu gdy właczę jakąś grę obsługującą DirectX, wtedy zawiesza kompa. Gdy byłem u kolegi ta właśnie karta super mu chodziła (mam właśnie tą kartę od tego kolegi). Miałem "3d Trio" i Voodoo 3dfx, ale teraz chce zmienić na lepszą a ta nie chce dobrze chodzić. Testy grafiki w DirectX 9.0b chodzą bardzo dobrze. Wgrałem Aida32 i wyskoczył mi taki komunikat: Problem Sprzętowe przekształcenia i oświetlenia (HTL) nie są obsługiwane. Nowoczesne gry 3D mogą tego wymagać. Myślę, że w tym może tkwić jakiś problem. Jeżeli ktoś będzie wiedział co zrobić proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Spróbuj przeinstalować directX, sprawdź inne drivery do karty graficznej (nowsze, starsze), przeinstaluj sterowniki od płyty głównej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasK Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Wiesz co to HTL ? Hardware Transform and Lighting. Jak pamiętam to został on zaimplementowany dopiero w GeForce 256. Na Rivie go chyba nie ma :-(Wiesz co to HTL ? Hardware Transform and Lighting. Jak pamiętam to został on zaimplementowany dopiero w GeForce 256. Na Rivie go chyba nie ma :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Wiesz co to HTL... Faktycznie. Riva nie ma sprzetowej obsługi HT&L. Sam miałem Rivke i sie wkurzałem że niektóre nowsze gry nie chcą się odpalać z uwagi na brak HT&L LukeSky napisz co to za gierki próbujesz odpalać, bo może wymagają one od karty graficznej, sprzętowej obsługi HT&L. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeSky Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Trochę kombinowałem z tą kartą i chyba już ostatecznie szlak ją trafił... Wyłozyłem i włożyłem po czym BIOS trochę popiszczał, a ekran był pusty... Prawdopodobnie padła karta :cry: Temat uznaję za zamknięty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Trochę kombinowałem z tą kartą i chyba już ostatecznie szlak ją trafił... Wyłozyłem i włożyłem po czym BIOS trochę popiszczał, a ekran był pusty... Prawdopodobnie padła karta :cry: Temat uznaję za zamknięty... Wyrazy wpspółczucia :( dobrze wiem jak to jest jak hardware w kompie zdycha. Naprawdę mi przykro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...