Skocz do zawartości
leo555

Jaka antena bazowa?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam do Was pytanie ktorą z dwuch anten Antena Dookólna szczelinowa Orion 22DS cena 350 zł netto (sieć.21.pl) lub

Dookólna Plus 19dBi N/z cena 399 zł netto (pluscom.pl) wybralibyście jako antene bazową do bazy znajdujacej się w śrosku miasta. Jak uważącie, która z tych anten jest w miejskim środowisku lepsza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście, z własnego doświadczenia, szczerze odmawiam zakupu anteny "Dookólna Plus 19dBi N/z", bo sam miałem z nią nie małe kłopoty i to na pewno nie ze względu na moją niewiedzę... po prostu sprzedali mi wadliwy produkt, także ja mam niemiłe wspomnienia... Pozostaje więc tylko antena "Orion" 22-DS. Ma ona także większy zysk energetyczny, co jest niebagatelnym plusem. Poza tym różni nią kąt promieniowanie w płaszczyźnie pionowej, ale jest on nieznaczny i mieści się w granicy błędu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, a można wiedzieć jaki konkretnie feler był tej anteny, bo ja miałem znowóż antene szczelinową z sieci.21.pl i mi się normalnie rozkleiła i przednia cześc pewniego ładnego dzionka spadła na parking pod masztem ;( , a drugą antene jaką tam kupiłem (też bazowa) była na rogu zgniecona, tak jak by jej ktoś młotkiem przywalił, ta druga też z sieci.21.pl ;/ natomias z pluscomu zawsze miałem dobry sprzęt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi