sliver Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Mam taki oto problem z moja plytka (Epox 8RDA3I rew.2) - czasami po wlaczeniu komp zacina sie na ekranie z info biosu i trzeba wciskac reset. Temat byl walkowany na tym forum jakies pol roku temu - czy znaleziono juz rowiazanie tego problemu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 witam miałem taki sam problem. U mnie było tak że albo bios się sam odblokowywał po paru dłuuugich chwilach , albo ponowne wyjęcie i włożenie proca rozwiązywało problem. Bios sie zacinał nie działało nic delete ani f1 a po 2-3 minutkach szło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 bo felus wciska sie insercik jak bios padl , sliver sprubuj z inna bateryjka bo moze twoja jakas wadliwa , no i zasilacza to ty tez nie masz markowego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliver Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 to nie jest na 100% bateria, mam tak z ta plyta od nowosci i jakies pol roku temu bylo duzo podobnych postow na temat epoxow. wszyscy doszli do wniosku, ze to wina biosu ale uaktualnienia nic nie dawaly...takie zawiasy zdarzaly sie u ludzi na roznym konfigu wiec wina sprzetu tez odpada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 dziewne bo mam 3 epoxa i nigdy ne mialem takiego problemu , no raz mailem przez stary cd rom do biosa wejsc nie moglem , ale go wywalilem i dzialalo wsio oki , teraz tez zero problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekkkkkkkk Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 To j sie podczepie, żeby nie zaśmiecać forum. Ściągnąłem najnowszy BIOS do mojego Epox 8RDA i po uaktualnieniu pogubił nazwy procesorów. Mojego Athlona nazywa Athlonem 2000 MHZ a nie Athlonem 2400+. I druga sprawa, po uaktalnieniu, średnia temperatura na procku wzrosła mi o jakieś 4-5 stopni..... :( Też ktoś tak miał?? Może sie ktoś wypowie na temat tego BIOSU? Wgrać inny czy jak?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 broniąc honoru napiszę że insercik który ppwinien przywracac domyśle ustawienia biosu nie działał wogóle takich jaj jak z epoxami to z ecs i asrockami nie miałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz354 Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 tez mam podobny problem bios mi pada musze bateryjke wyjmowac, czasami po kilku dniach dopiero ruszal, nie jest to wina bateryjki bo mialem tez druga i to samo teraz na szczescie dziala mi jeszcze a mam epoxa 8rda3I Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 u mnie wyjęcie bateryjki ani clear cmos nic nie dawało. Czasami wogóle nie odpalało czasami zwiecha w biosie a czasami przy ładowaniu windowsa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Witam, Tomasz Chwastyk - ja zrobiłem update biosu na mojej 8RDA+ do najnowszego ze strony producenta tzn. z 29.07.2004r i nie zauważyłem żadnego wzrostu temperatury. Oznaczenia procesorów w nomenklaturze AMD (tzn xxxx+) rzeczywiście się zgubiły, ale ja tego akurat nie uważam za mankament. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekkkkkkkk Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 NO możliwe, pewnie częściej aktualizujesz BIOS, bo ten mój to był od nowości i może tamten staruszek je troche zaniżał, a za nazewnictwem to i tak nie płacze, bo i tak sie tylko czyste MHZ liczą:D Dzięki. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...