kamiltassior Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Znacie moza nazwe programu do animacji ?? (tzn. ze w odstepie czasu obrazek zastepuje nastepny itd..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Witam Ulead GIF Animator 5 Alchemy GIF Animator 2.3 Animation Shop? Corel Graphics Suite 11 i wiele innych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 myślę, że chodzi Ci o animowanego gifa. Należy polecić więc też flasha, który posiada umiejętność zapisu do GIFa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiltassior Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 cos takiego jak tworzenie filmów krótkometrażowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Ale to ma być seria obrazków, czy animacja 3D ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiltassior Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 seria obrazków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 no to jeśli film krótkometrażowy jako .gif to się nieźle zajedziesz :> szczególnie objętościowo, ale spróbuj to zrobić we flashu. Ów program bardzo dobrze się do tego nadaje. Bodajże jest nawet wersją 30 dniową :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 no to jeśli film krótkometrażowy jako .gif to się nieźle zajedziesz :> szczególnie objętościowo, ale spróbuj to zrobić we flashu. Ów program bardzo dobrze się do tego nadaje. Bodajże jest nawet wersją 30 dniową :)Ten program sie do tego nie nadaje !!! I zaden flash do gifów. We flashu to mozna wrzucic sekwencje obrazkow bitmapowych dla jakiegos efektu, a nie skladac film z gifow. Do gifow > Image Ready do spolki z Szopem. A jak chce sie bawic w tworzenie filmow krotkometrazowych to jeden program nie wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 ale jemu chodzi chyba o filmik krotkometrażowy w stylu np. happy tree friends, ktore od biedy mozna zrobic w .gif przy pomocy flasha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 ale jemu chodzi chyba o filmik krotkometrażowy w stylu np. happy tree friends, ktore od biedy mozna zrobic w .gif przy pomocy flashaMeHow mylisz pojecia Gif > rastrowa, Flash >wektorowa, a filmy o ktorych mowisz to wektory a nie sekwencja gifow. Mam nadzieje ze to rozumiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiltassior Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 nie chdzi mi o porzadny film tylko o krócuitki (10 sec) filmik o w którym np narysuje łażącą gilzde po drzewie i żeby sie obrazki zmieniały co 0,2 sec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 ahhhh zaraz odpalę flasha i Ci pokażę ;]]]]]]]]]]]]]] EDIT nie chce mi sie odpalac, ale zrozum, ze we flashu mozesz zrobic wlasnie takiego animowanego gifa , w ktorym bedzie sobie robaczek zapieprzal po drzewku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Animation Shop wystarczy, zeby zrobić np. taką wspaniałą animację: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiltassior Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 jakie sa strony internetowe typu www.filedeposit.com do przechowywania obrazków ?? - ta obecnie mi nie chce wyswietlic gifa, którego teraz stworzyłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiltassior Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 o ! juz działa Z tego zauważyłem to ten kamyk na początku jest mały a na końcy animacji jest dużo, dużo większy... :wink: :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 o ! juz działa Z tego zauważyłem to ten kamyk na początku jest mały a na końcy animacji jest dużo, dużo większy... :wink: :wink: :wink: Ten robak to monstrum w porownaniu do drzewa. ;) W czym koncu robiles, bo jak widze to chyba wektorowka z ktorej zrobiono gify. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiltassior Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Zrobiłem tego gifa w programie Animation Shop od Jasc Software Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Zrobiłem tego gifa w programie Animation Shop od Jasc SoftwareNo a nie zadnym flashu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Zrobiłem tego gifa w programie Animation Shop od Jasc SoftwareNo a nie zadnym flashu :wink:zakład, że zrobię identyczną animację we flashu i też będzie to gif? :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Ale to już bedzie plagiat :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Zrobiłem tego gifa w programie Animation Shop od Jasc SoftwareNo a nie zadnym flashu :wink:zakład, że zrobię identyczną animację we flashu i też będzie to gif? :evil:Tylko po co we flashu ?, Czy ja twierdze ze nie zrobisz, ja tylko podwazam od samego poczatku sens robienia tego we flashu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiltassior Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 mam problem : Jak zrobilem GIFa i zapisałem go, to ten GIF po zapisaniu jest calkiem inny (kolorami) z tym GIFem co był wczesniej na podglądzie :( Co jest grane ?? Moze jakaś opcja co do jakiści ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 A ile kolorów miało to co robiłeś? Gif po zapisaniu moze miec maksymalnie 256 kolorów. Jakośc mozna zmieniać przy zapisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 flash jest dobry do robienia gifów.. np do emotów.. sam robiłem pare .. głownie przez to że łatwo można robić gradienty i definiowac obiekty.. które można jeszcze łatwiej modyfikowac (wielkosc kolor zniekształcenia etc...) potem zapis do gifa i wsio... a jeśli lepszy filmik ma to być to we flaszu można naprawde cuda wyprawiac... o prosze... http://www.newgrounds.com/portal/list.php?...pagea=1&pageb=1 40.000 SWFów... wszystko chyba co wymyslono na swiecie :lol: (szczególnie wszelakie matrixy rządzą :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...