pachus Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 A wiec zamowilem GF4 Booster firmy Thermaltake. zalozylem radiatory zgodnie z instrukcja na thermaltake.com. Wlaczam komputer i mam pionowe niebieskie przerywane paski w odstepach 1cm ! Nie wiem co to moze byc, karta nie jest podkrecona, a Win XP Pro mowi, ze karta graficzna ma problem i wogole nie lapie sterownikow (w device menager mam wykrzyknik przy urzadzeniu, ale to nie problem przerwan).. Nie wiem co robic pomozcie ! Sprawdzalem karte pastowalem 20 razy, ale dalej pupa. :evil: [/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegita'2001 Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 hmm... O ile dobrze pamiętam, to może być problem z napięciem, którego GF4 Booster nie trzyma i powoduje różne krzaki :P Jest kilka takich serii... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pachus Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 co mam z tym fantem zrobic ? apropo najpierw wyslalem ci maila jakis czas temu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 A pod co podlonczyles wentyl jak pod karte(jesli jest mozliwosc podlaczenia na karcie) to moze za duzo pobiera pradu ? podlacz ja bezposrednio da zasilacza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Mialem IDENTYCZNY problem z GF4 gainwarda. Ja nie zmienialem coolera ,tylko posmarowalem lepsza pasta,wlaczylem kompa ze starym chlodzeniem i mialem pionowe pasy 8O . Karta dzien pozniej pojechala do serwisu ,a dwa tygodnie pozniej zwrocili nowa(teraz juz daja z innym chlodzeniem). Im wiecej bedziesz teraz wlaczal kompa ,tym obraz bedzie sie bardziej sypal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 zproboj podłączyć na chama pod zasilacz a nie przez karte PS sprawdź czy nie pomazałeś przez przypadek nóżek mem lub proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pachus Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 A wiec, Booster jest podlaczony przez przejsciowke , ale zasilanie idzie z zasilacza. sprawdzilem czy c zegos nie pomazalem, ale pasta na chipie nalozona jest git. Na mem nie kladlem bo tam jest samoprzylepa.. taki klej w plasterku byl .. nic nie pomoglo . Wrocilem do standardowego chlodzenia, wszystko wsadzilem co bylo na poczatku i dalej to samo.. no niebieskie je...e pasy ! please heeeeelp me ~!!!!!@^%$#@! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 QFA u mnie to było na GF2 MX 200 to rezystor roz..... i nie chodziła :( Zaniosłem do serva i dziala ok[/code] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 A wiec, Booster jest podlaczony przez przejsciowke , ale zasilanie idzie z zasilacza. sprawdzilem czy c zegos nie pomazalem, ale pasta na chipie nalozona jest git. Na mem nie kladlem bo tam jest samoprzylepa.. taki klej w plasterku byl .. nic nie pomoglo . Wrocilem do standardowego chlodzenia, wszystko wsadzilem co bylo na poczatku i dalej to samo.. no niebieskie je...e pasy ! please heeeeelp me ~!!!!!@^%$#@! Czego sie tak wydierasz ,przeciez napisalem ,ze serwis ci tylko pomorze :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Miałem to samo z GF2Ti. Pozałorzeniu radiatorów zacząłwywalaćbłedy w obrazie. Zdjęcie radiatorów pomogło, obraz wrócił do normy. Ale musiało nastąpić uszkodzenie struktury GPU (prawdopodobnie przez przegrzanie) i teraz karta uruchamia się losowo. Jednego dnia działa innego nie chce. Dodam jeszcze że gdy już ruszy to nie występująrzadne błedy w obrazie. Po całym wywodzie :D zgadzam sie z powyższym - karta do serwisu i lepiej rzeby nie wykryli że ją ulepszałeś bo mogą gwarancji nie przyjąc. P.S. Wkurzało mnie losowe uruchamianie się kompa, w poniedziałek powinien dojść MSI GF4 Ti4200 :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 z tego zo sie orientuje to problemem moze byc pasta termoprzewodzaca kumpel chcial na maxa podkrecic swojego GeForce4TI 4200 i aby zapewnic mozliwe najlepsze odprowadzanie ciepla to uzyl pasty na srebrze ( Arctic Silver ) na grafe i pamiatki + klej - rezultat to samo co u ciebie glowil sie troche ale puzniej wyczytal na jakims forum ze taka pasta na grafe to nie jest najlepszy pomysl, wyczyscil co do grama i teraz dziala OK ! moze pomoze, oczywiscie zakladajac ze uzyles pasty na srebrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Problem jest wlasnie z pasta.. prawdopodobnie za duzo jej dales i zabrudzila gdzies nozki GPU lub pamieci powodoujac zwarcie.. Oczysc NATYCHMIAST!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 ja to napisałem x postów temu I MAM DALEJ SWOJE MYŚLI NA TEMAT TEJ PASTY Jeżeli nawaliłeś jej całe opakowanie to wcale się nie dziwie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Nie wiem czy uda mu się oczyścić nóżki z GPU, to trochę trudne. Możliwe że nowy radiator który założył przykręcił śrubkami i uszkodził właśnie połączenie GPU z płytką. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Niech wyleje fuul bootle Pod GPU( może pomożę ;)) U mnie po takim zabiegu wietrzałą 4 dni i chodzi GF2 MX 200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...