Skocz do zawartości
pachus

problem z GF4 po zmianie chlodzenia - heeelp !!

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec zamowilem GF4 Booster firmy Thermaltake.

zalozylem radiatory zgodnie z instrukcja na thermaltake.com. Wlaczam komputer i mam pionowe niebieskie przerywane paski w odstepach 1cm !

Nie wiem co to moze byc, karta nie jest podkrecona, a Win XP Pro mowi, ze karta graficzna ma problem i wogole nie lapie sterownikow (w device menager mam wykrzyknik przy urzadzeniu, ale to nie problem przerwan)..

Nie wiem co robic pomozcie ! Sprawdzalem karte pastowalem 20 razy, ale dalej pupa.

:evil: [/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem IDENTYCZNY problem z GF4 gainwarda. Ja nie zmienialem coolera ,tylko posmarowalem lepsza pasta,wlaczylem kompa ze starym chlodzeniem i mialem pionowe pasy 8O . Karta dzien pozniej pojechala do serwisu ,a dwa tygodnie pozniej zwrocili nowa(teraz juz daja z innym chlodzeniem). Im wiecej bedziesz teraz wlaczal kompa ,tym obraz bedzie sie bardziej sypal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec, Booster jest podlaczony przez przejsciowke , ale zasilanie idzie z zasilacza. sprawdzilem czy c zegos nie pomazalem, ale pasta na chipie nalozona jest git. Na mem nie kladlem bo tam jest samoprzylepa.. taki klej w plasterku byl .. nic nie pomoglo .

Wrocilem do standardowego chlodzenia, wszystko wsadzilem co bylo na poczatku i dalej to samo.. no niebieskie je...e pasy !

please heeeeelp me ~!!!!!@^%$#@!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec, Booster jest podlaczony przez przejsciowke , ale zasilanie idzie z zasilacza. sprawdzilem czy c zegos nie pomazalem, ale pasta na chipie nalozona jest git. Na mem nie kladlem bo tam jest samoprzylepa.. taki klej w plasterku byl .. nic nie pomoglo .

Wrocilem do standardowego chlodzenia, wszystko wsadzilem co bylo na poczatku i dalej to samo.. no niebieskie je...e pasy !

please heeeeelp me ~!!!!!@^%$#@!

Czego sie tak wydierasz ,przeciez napisalem ,ze serwis ci tylko pomorze :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem to samo z GF2Ti. Pozałorzeniu radiatorów zacząłwywalaćbłedy w obrazie. Zdjęcie radiatorów pomogło, obraz wrócił do normy. Ale musiało nastąpić uszkodzenie struktury GPU (prawdopodobnie przez przegrzanie) i teraz karta uruchamia się losowo. Jednego dnia działa innego nie chce. Dodam jeszcze że gdy już ruszy to nie występująrzadne błedy w obrazie.

Po całym wywodzie :D zgadzam sie z powyższym - karta do serwisu i lepiej rzeby nie wykryli że ją ulepszałeś bo mogą gwarancji nie przyjąc.

P.S. Wkurzało mnie losowe uruchamianie się kompa, w poniedziałek powinien dojść MSI GF4 Ti4200 :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego zo sie orientuje to problemem moze byc pasta termoprzewodzaca

kumpel chcial na maxa podkrecic swojego GeForce4TI 4200 i aby zapewnic mozliwe najlepsze odprowadzanie ciepla to uzyl pasty na srebrze ( Arctic Silver ) na grafe i pamiatki + klej - rezultat to samo co u ciebie

glowil sie troche ale puzniej wyczytal na jakims forum ze taka pasta na grafe to nie jest najlepszy pomysl, wyczyscil co do grama i teraz dziala OK !

moze pomoze, oczywiscie zakladajac ze uzyles pasty na srebrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...