Crasher Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Juz sie naczytalem i sam juz nie wiem. Wybrac Neoteca z blaszkami w stylu codegena czy sprawdzona stara konstrukcje. Sorry za temat, ale musze zamowic zasilke, a mam juz taki metlik w glowie.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Juz sie naczytalem i sam juz nie wiem. Wybrac Neoteca z blaszkami w stylu codegena czy sprawdzona stara konstrukcje. Sorry za temat, ale musze zamowic zasilke, a mam juz taki metlik w glowie.. Pozdrawiam Kup sobie Tagana (nawet 380). Będzie lepszy i spooro cichszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Wybierz na co cię stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Stac mnie na zasilacz w granicach 300 zl. Napisalem miedzy, ktorymi sie waham i nie wiem wciaz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 kup co tańsze, bo po co przepłacać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 kup co tańsze, bo po co przepłacać może po to by mieć ciszę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Zalezy mi na porzadnych napieciach, a nie skokach... Benito : widze, ze masz neoteca, polecasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Neotec ma lepsze +12V , mniejsze skoki będą jeśli płyta główna zasilać będzie procesor z wtyczki +12V - nie podałeś do jakiej płyty chcesz to podłączyć ?? poza tym Chieftec ostatnio coś kombinuje z jakością swych produktów... ps. BENITO teścik zasilaczy zrobiłeś, a takie rady dajesz - napisz coś konkretnego :wink: , tez mam taki dylemat 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 ps. BENITO teścik zasilaczy zrobiłeś, a takie rady dajesz - napisz coś konkretnego :wink: , tez mam taki dylemat 8) Wlasnie dlatego... ten test nie jest tak "o" :? Kolega mogl poczytac test i sie zdecydowac... :roll: Test Zasilaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Ma byc do NF7-s v2.0. Test przeczyatlem. Tylko przerazilo mnie troszke wnetrze tego Neoteca i sie zastanawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Ma byc do NF7-s v2.0. Test przeczyatlem. Tylko przerazilo mnie troszke wnetrze tego Neoteca i sie zastanawiam. Wsadź w wnętrza NeoTECa wentylator a zobaczysz ile miejsca zostanie... całe 4mm :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Co mam ci poradzić? OBA ZASILACZE są dobre. Więc mówię bierz tańszy i tyle. Cała filozofia. Jako że nie wiem ile kosztuje chieftec więc mogę być bezstronny. A to że mam NeoTECa zawdzięczam tylko swojej wiedzy, bo dzięki niej wygrałem go na zlocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 A ja sobie chwale i tagana 380W i chiefteca 420W po papst modzie (do sprzedania jest tak btw) chieftec zrobił sie niesłyszalny a tagana jednak nieco słychać :( Poz względem napięć i ich stabilności to oba moge szczerze polecić :) O neotecach nei wiem nic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 A co sądzicie o tym : Zasilacz Topower 350W Balck http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13498 :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Stawiam na NeoTec'a V4200 Sam mam i chwale. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 bierz neoteca są super jak nie wierzysz na tweaku są testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 To teraz rozwazam neoteca i topower'a 400W Black. Widzial ktos gdzies testy tego topower'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duniek Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Wlasnie wczoraj kupilem Topowera 400W, zasilacz pierwsza klasa nic dodac nic ujac i ta cisza :) . Tutaj masz recenzje. http://www.oc-serwis.pl/art//184/1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 To mow jak napiecia itp. No i jaki na tym sprzet ciagniesz.. Dzieki za recenzje. No i nie bardzo mi sie widza te skoki napiecia, ktore sa w tej recenzji, wiem, ze norma jest, ale jak na zasilacz za 330 zl. to chyba nie powinno tak skakac napiecie.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Ten NeoTec 4200 calkiem przyjemniacki, tez sie dziasiaj zaczalem zastanawiac miedzy chiefem a nim:) To podsumowujac ktory z nich jest cichszy? Bo w tescie zabraklo chiefa nie ma jak porownac:) UPDATE: znalazlem na jednej stronce ze ten neotec ma niby 19dB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Od 19 do 24 chyba... Zalezy od obciazenia. Szkoda, ze zabraklo w testach topowera. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 z fabryki topowera wychodzi tagan wiec jakis obraz sytuacji mozna miec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Jeszcze jedno odnosnie topowera. Jak to jest z tym rush power czyli dodatkowymi 100W na 60 s.? Mam przez to rozumiec, ze zasilacz 400W na 60 s. moze osiagnac 500? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Jeszcze jedno odnosnie topowera. Jak to jest z tym rush power czyli dodatkowymi 100W na 60 s.? Mam przez to rozumiec, ze zasilacz 400W na 60 s. moze osiagnac 500? Pozdrawiam jest to tzw. moc szczytowa i kazdy zasilacz ma pewna rezerwe mocy przy ktorej moze pracowac przez pewien bardzo krotki czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Ten NeoTec 4200 calkiem przyjemniacki, tez sie dziasiaj zaczalem zastanawiac miedzy chiefem a nim:) To podsumowujac ktory z nich jest cichszy? Bo w tescie zabraklo chiefa nie ma jak porownac:) UPDATE: znalazlem na jednej stronce ze ten neotec ma niby 19dB Jeśli chodzi o neoteca, dla osób, który wymagają maksymalnej ciszy - proponuję wpięcia czegoś takiego jak FanMate, albo rezystorka pomiędzy PCB zasilacza a Wentylatorem - nie powoduje to utraty gwarancji, a wentylaotor na tak zmiejszonych obrotach jest nawet w nocy niesłyszalny :wink: Jedyne co wtedy słychać to głowicę w hdd i to jest piekne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 ZenFist zadnego spowalniacza do wentylatora od zasialcza nigdby bym nie dawal, nie chce wydac na nowy zasilacz, po przegrzaniu/spaleniu, np. po goracym lecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 ZenFist zadnego spowalniacza do wentylatora od zasialcza nigdby bym nie dawal, nie chce wydac na nowy zasilacz, po przegrzaniu/spaleniu, np. po goracym lecie. Masz do tego prawo - dla mnie z kolei żaden z aktywnie chłodzonych komponetów nie był do tej pory wystarczająco cichy na domyślnych obrotach a testowałem już chyba wszystko :/ Dopiero przy 7-9V można uzyskać ciszę w nocy. W przypadku NeoTEC - nie ma się czego obawiać ponieważ: 1) Mają zabezpieczenie przed przegrzaniem (OTP) 2) W lecie nie miałem żadncych problemów z przegrzewaniem zasiłki na 7V, chociaż tak na prawdę już nawet 9V jest ledwo słyszalne wieczorem a wtapia się zupełnie w dzwięki ulicy za dnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 ZenFist, a ten cooler jest przylutowany czy na jakiejsc wtyczce, wtedy bym sobie podpial go pod regulator obrotow. I jeszcze raz o tej obudowie, moge ten zloty kolor spokojnie przemalowac, tak..? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 wentylator jest wpiety za pomoc wtyczki. co do malowania to nei mam pojecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 ZenFist, a ten cooler jest przylutowany czy na jakiejsc wtyczce, wtedy bym sobie podpial go pod regulator obrotow. I jeszcze raz o tej obudowie, moge ten zloty kolor spokojnie przemalowac, tak..? Pozdrawiam Przemalowanie obudowy nie jest ingerencją w PCB zasilacza, więc nie powoduje utraty gwarancji, o ile nie zamalujesz tabliczki znamionowej zasilacza :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...