GoLo Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Witam Mam pytanko.. mam 2 kompy z czego jeden jest bez hdd-ka i chce zeby mi bootowal system z lanu z drugiego kompa na ktorym mam 98se ale niewiem jak to zrobic.. mam sieciowke z bootROM-em(3com-a) wiec sprzetowo mam to co trzeba(chyba) acha.. jak bootuje system na kompie bez hdd to sieciowka wysyla mi pytanie ze jesli chce zbootowac from network to mam nacisnac "n" ale po nacisnieciu pokazuje po chwili ze brak systemu do zbootowania(oczywiscie drugi komp byl wlaczony :) ) troche zamotalem ale chyba da sie zrozumiec o co mi biega ;] Z gory wielkie dzieki za pomoc! Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Musisz postawić serwer dhcp i tftp oraz poszukać reszty informacji googlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 hmm z 98 zrezygnowalem bo nieznalazlem zadnego softu pod to i zainstalowalem XP-Pro i teraz pytanie co i jak w nim ustawic wie ktos? bo znalazlem jeden progs z dhcp pod XP-a ale wiem ze XP ma wlasne dhcp serwer a tftp pod xp nie ch... niewidac :( Z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...