Skocz do zawartości
poca

Painkiller: Battle out of Hell

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie wyszedlem z gry 8)

powiem krotko: stary dobry PK :D

na razie przeszedlem tylko pierwszy etap - sierociniec, takze za duzo sobie gry nie poogladalem, ale pierwsze wrazenie calkiem pozytywne.

menu i wsio inne po staremu.

jesli miales zainstalowanego wczesniejszego PK, to BoH bierze z niego karty tarrota, ktore odblokowales - fajnie, ale na poczatku gry nie masz $$$ i nie mozna sobie ich wlaczyc

graficzne to gra jest imho 'dostosowana do obecnych gpu's' ;] - jak dalem wszystko na max mozliwe ustawienia to czulem opoznienia, ale dalo sie grac.

potem poszperalem troche w zaawansowanych i gram z anizo i aa x2 i reszta na haj - cienie wylaczone. gra sie przyjemnie.

co do samej rozgrywki, to nauczony PK1, odrazu dalem na 'koszmar' i mialem troszke zonka, bo w pierwszym levelu nie mozna sie dac zranic, a potworki sa 'wyjatkowo wscibskie i wredne' 8)

sa podobno 2 nowe bronie: Peem i Bełtacz, ale jeszcze ich nie moglem przetestowac :/

wieczorkiem obadam MP - ciekawe jak bedzie wygladal CTF i LMS w wersji painkiller.

tyle na razie.

sumujac: gra za ktora warto dac 19.90 pln 8)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cool mowie wam kul - własnie udało mi sie oderwac :D

widziałem juz obie bronie - obie wymiatają :D

sierociniec był zajebisty miasteczko tez było niezłe

w mp grałem w ctf'a ale gosc ktory stawiał serwer miał słabe łącze i złe ustawienia serwera dał wiec były lagi ale oglnie to ctf przypomina mi ten z Unreala

yeaaaahh cool dodatek rewelka to tak jak warcraft frozen throne tak samo kul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie jestem pod koniec 3 misji

mam problem z rozwaleniem rewolwerowcow w stronach kosmicznych pojawiajacych sie przez teleport albo spadaja z gory

jak to rozegrac? jest jakis sposob czy standardowa sieczka az bydlo sie skonczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę sobie pograłem w BooH. Moje pierwsze wrażenia:

Pierwszoligowa grafika, nieodbiegająca wcale od Doom3, HL2 czy FarCry plus zarąbisty efekt rozświetlonej mgiełki, dodającej trochę magiczno-nierealnego posmaku (qrcze ale to zabrzmiało, ale tak to wygląda :wink:

Stary dobry gameplay plus dwie nowe giwery, posmakowałem ich nieco w multi.

Poprawione multi*, ale czy z ver 1.35 jest różnica to niewiem bo zwątpiłem już na 1.15 :( szkoda tylko że narazie jest mało serwerów na ver. 1.5 ;(

Poziom śrociniec jest faktycznie "wmordejeżysty" wygląd lepszy od wariatkowa, wyjątkowo klimatyczna muza a do tego dzieciaki, zakonnice i pinokie z piekła rodem :twisted:

*W readme znalazłem całkiem przydatne komendy do tweakowania multi, które u mnie dały całkiem sporo i z pingiem nawet 200 dało się grać. Walnołem następujące ustawienia (mam łącze radiowe 128kbps z min pingami ok 60ms.) :

setmaxfps 40

serwerframerate 15

enemyinterpolation 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorwałem to cudo zaraz po pracy i od razu humor mi się poprawił !!! Początek w Sierocińcu świetny ale jak na razie najbardziej "rozwaliły" mnie pielęgniarki w Laboratorium. Trzeba przyznać , że mają to co trzeba !!! Muza oczywiście świetna i nareszcie filmy w dużo lepszej jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie jestem pod koniec 3 misji

mam problem z rozwaleniem rewolwerowcow w stronach kosmicznych pojawiajacych sie przez teleport albo spadaja z gory

jak to rozegrac? jest jakis sposob czy standardowa sieczka az bydlo sie skonczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanko... trzeba mieć PK1 ??

Z tego co tu czytam to chyba nie, ale wole sie przed kupnem upewnić.

Gra juz poleciala z HDD, a plytki gdzies w czelusciach szfki (no. i miejsca pewnie na obie naraz tez bym nie znalazl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanko... trzeba mieć PK1 ??

Z tego co tu czytam to chyba nie, ale wole sie przed kupnem upewnić.

Gra juz poleciala z HDD, a plytki gdzies w czelusciach szfki (no. i miejsca pewnie na obie naraz tez bym nie znalazl)

zeby grac w singla wystarczy to co kupisz w kiosku. jezeli bedziesz mial ochote posiekac na necie musisz wpierw zainstalowac podstawke a potem dodatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to teraz coś z innej beczki ja nie grałem w podstawową wersjęmam już dodatek ale jutro ide sobie kupić podstawkę który patch najlpepiej do podstawki...

Dodatek sam aktualizuje podstawkę do wersji 1.5 dodając kupę nowych efektów graficznych, poprawiając multi, zmieniając nieco działanie broni itp.

i się nie śmiać ale ta gra jakoś mi umknęła nie wiem jakim cudem  :roll:

:lol: :lol: :lol: sorry ale niemogłem się powstrzymać :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem jestem w Level 7 Colloseum. Wybiłem już wszystkich. Pokazał się już teleport ale nie można do niego wejść idąc dalej zamykają się drzwi i wchodzi się do pomieszczenia z posągiem i przejściem z którego wychodzą belki. Dalej w drugim pomieszczenia są dwa rowy prawdopodobniej trzeba je przeskoczyć. W jednym są kolce a w 2 ogień. Z 1 nim nie ma problemu a z drugim za nic w świecie nie da się przeskoczyć próbowałem do wszystkiego podchodzić strzelać ( przyzwyczajenie z Tomb Raidera :) ) ale nie pomogło. Pewnie rozwiązanie jest proste ale nie mam siły już do tej gierki może ktoś pomoże PLIS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skończyłem PK. I muszę powiedzieć, że gierka stanowczo za krótka choć do w pewnym sensie dobrze ponieważ się człowiek nia nie znudzi. Lepsza od pierwszej części nie jest ale jest jego pełnym dopełnieniem. Końcówka nawet nawet, ale gierka za prosta. Jakby nie moment z tym przeskakiwaniem to gierke przeszedłbym w jeden wieczór. No i po końcowym filmiku z niecierepilością czekam na 3 część :).

Ogólnie warta swojej ceny :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz PK zainstalowalem i pogralem pare minutek. Poziom Sierociniec calkiem fajny, nie wiem jak dalej jest w Welsolym Miasteczku, bo jestem na jego samym poczatku, jednakze gra powala. Jak wzmocnie sprzet nowa grafika, bedzie jeszcze przyjemniej, a tymczasem wracam do grania :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi