elephant Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Witam wszystkich serdecznie :) Mam komputerek: AsRock K7S8X bios 2.50, AMD Athlon XP 2500+, Kingston 512MB 333, HIS Radeon 9600XT 128MB, reszta mysle nie istotna... Karte grafiki wymienilem z Radka 9200, reinstalka winxp sp2, stery do agp sa, do grafy 4.9 bez ccc, nic nie krecone, wszystko ladnie zainstalowane, nie wiem co jeszcze dodac... AA i Anizo wylaczone... i w testach 3dmark itd duzo lepiej, a w grach gorzej. Konkretnie NFSU - na 9200 gralem w 1024/768 i praktycznie nie bylo widac klatkowania, nie byla to torpeda, ale gralo sie niezle, a w 800/600 bajka - wszystko w max detalach na obu rozdzielczosciach. Po zmianie grafiki w NFSU poprostu nie da sie grac na 1024/768. Sam juz nie wiem co to, w kompach pare lat siedze i wiem o takich podstawowych bledach jak brak sterow do agp (sa) wlaczonym AA i takie dziwne kwestie... Wszystko niby cacy, a grac sie nie da i nie wiem dlaczego :(. Za wszelka okazana pomoc z gory bardzo dziekuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 moze jakieświrki sie wdały? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subon Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 A jaka zasiłka? Moze to ona powoduje Twój problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elephant Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 System po reinstalce, defragmentacji, skan najnowszym adawarem z aktualizacja i nortonem antywirkiem - wiec zadnych paskudztw sie nie spodziewam. Zasilka - Chieftec 360 z aktywnym PFC 302 DF cos bodaj... Takze nadal nie wiem :(... no zastanawiam sie jeszcze nad SP2 bo poprzednia konfiguracja chodzila na SP1 - moze to to... W kazdym razie dzieki za odpowiedz i czekam na inne pomysly :) Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 ktoś na forum już narzekał na SP2 i chodziło chyba o stery pod AGP,spróbuj na SP1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 ..., reszta mysle nie istotna...a duzo tej reszty? moze za mala moc psu na jakis 'konkretny' sprzecik? aha sprzet po jakims o/c? a skad gpu? nowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trittutitu Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 hmm a coś z procesor coś kręciłeś. czy tylko 2500+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elephant Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 paprotek --> reszta to dysk 80, dvd, cdrw, 2 wentyle 80, a PSU to Chieftec 360-302DF. Poza tym poprzedni sprzet na tym samym PSU i bylo ok. OC nie robilem, sprzet na ustawieniach nominalnych. Karta nowka cewka nierdzewka made in Komputronik. Ja obstawiam SP2, ale nie mialem czasu go usunac i wrocic do jedynki by sprawdzic co i jak :) pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 to co ze poprzedni dzialal ok, ale r9,2k bierze duzo mniej pradu niz ten ktorego masz obecnie, a liczyles ile Ci zzera teraz pradu? moze teraz sa juz koncowki mocy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elephant Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 paprotek --> nie mowie nie... ale szczerze nie sadze :) Widzialem konfigi lepsze, krecone na tym samym PSU i wszytsko bylo ok :) Zobacze jak bedzie bez SP2, chyba, ze ktos mnie oswieci jakims super pomyslem :) Poza tym jesli to nawet PSU... co z tego, skoro niebawem bedzie tam 480 :):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randall Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 to co ze poprzedni dzialal ok, ale r9,2k bierze duzo mniej pradu niz ten ktorego masz obecnie, a liczyles ile Ci zzera teraz pradu? moze teraz sa juz koncowki mocy...Nie przesadzaj. Takie configi, to ten Chieftec zjada na sniadanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 @Randall: no niby tak, ale moze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 mam chiefa z podpisu (360-302-df dwa wentyle, active pfc, produkcja sirtec) ostatnio robiłem testy - mierzyłem napięcia miernikiem ustawienia 12x200=2400mhz@1,9v pamięci 2,7v, nb 1,6v, grafa niekręcona w tym momencie wyniki: 3,3v 5v 12v spoczynek 3,42 5,11 12,02 (sporadyczne wachania 0,01v na 12 i 5 w górę) prime95 3,42 5,14 11,90 all rock stable pomiary z molexa i z atx nie różniły się w żadnym przypadku oprócz 12v stress (molex 11,90 ; atx 11,87v) reszta konfigu w podpisie to tak gwoli wątpliwości czy zasiłka daje rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...