[hS.4f] Logan Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 ale w czym problem? ze nie masz jak wiatraka kolo nb umiescic? przywiaz 2 kawalki nitki i nitki o gory do obudowy przywiaz proste i nie potrzeba narzedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodek Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 dzisiaj testowalem dwa abity na mobilach obydwa padly jak chcialem powyzej 2GHz podkrecic procki zajebiste plyty szczegolnie jak sie zawieszaja w momencie gdy pokazuja napis - nie wolno wylaczyc teraz komputeraz, update ustawien biosu...... nie wiem czemu sluchalem ludzi z tweak.pl zawsze wczesniej asusy kupowalem i bylo spoko jedno wiem - wiecej abita w zyciu juz nie kupie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 no to sie nazywa pech :) nigdy niemialem problemow przekroczeniem tej granicyno to sie nazywa pech :) nigdy niemialem problemow przekroczeniem tej granicyno to sie nazywa pech :) nigdy niemialem problemow przekroczeniem tej granicy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Pech i nie pech...po prostu te płyty mają bardzo delikatnego BIOS'a (bo jest dość skomplikowany,aczkolwiek mniej niż te na DFI,a dziwnym trafem częściej padają...). Przed zakupem DFI też miałem AN7 i...padła już przy zapodaniu FSB 210 :lol: (BIOS trzeba by już tylko flash'ować programatorem,którego oczywiście nie posiadałem wtedy,a więc...płytkę oddałem :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingwin Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 E tam... Mi na moim Abicie NF7-S sie ladnie kreci procek XP-M 2500+@3600+ ;]... Juz 2 miechy... A wiec nie tak ryzykowne, ale polecam modyfikacje BIOSow (ja mam 3dFIRE)... Ale juz nie dlugo... Niedlugo nowy abicik IS7-E;] + PIV;]... Zobaczymy jak to sie pokreci, ale nie szybko, bo najpierw boxowy coolerek... A ja mimo wszystko polecam abiciki ;] Pozdro Pingwin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Powiem tak: niekoniecznie to błąd,bo wszystko zależy od posiadanego typu zasilacza. Zasadniczo dodatkowe zasilanie (czyli ta osobna wtyczka) +12V ma na celu dostarczenie więcej prądu właśnie na tej linii, w celu zapewnienia większej stabilności (szczególnie procesorowi,który "papu" bierze właśnie z linii +12V). Tak więc, przy dobrym zasilaczu, taka dodatkowa wtyczka,to oczywiście same plusy. Sprawa wygląda mniej ciekawie,jeśli zasiłka jest kiepska (a posiada takową wtyczkę) i podaje zbyt wysokie wartości napięcia właśnie na tej linii. Wówczas,wpięcie dodatkowej wtyczki będzie oznaczało zwiększenie przekazywanego napięcia (przy warunku,że zasiłka zawyża napięcia na linii +12V),co może odbić się niekorzystnie na procesorze,a nawet samej płycie głównej. No chyba,że się mylę... ;)co to za teoria - wez przestan te zolte kabelki sa wlutowane w zasilaczu w jednym miejscu zasilanie z ATX 20pin idzie do przetwornicy gruba sciezka - tu nie ma spadkow napiec (prawie :P ) ,dodatkowe kabelki ida rownolegle wiec nie ma mowy o zadnym wiekszym czy mniejszym napieciu czy podlaczysz wtyczke 4pin czy nie liczy sie wydajnosc pradowa - teoretyznie to jezeli nie podlaczysz 4pin to mozesz zjarac kabel we wtyczce albo sciezke na plycie ( to jest teoria - nie znam takiego zasilacza+plyta zeby sie wczesniej nie wylaczylo czy zawiesilo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Logan"]ale w czym problem? ze nie masz jak wiatraka kolo nb umiescic? przywiaz 2 kawalki nitki i nitki o gory do obudowy przywiaz proste i nie potrzeba narzedzi.komp to nie choinka nie bede bombek wieszal ;) dzisiaj testowalem dwa abity na mobilach obydwa padly jak chcialem powyzej 2GHz podkrecic procki wmordejeżyste plyty szczegolnie jak sie zawieszaja w momencie gdy pokazuja napis - nie wolno wylaczyc teraz komputeraz, update ustawien biosu...... nie wiem czemu sluchalem ludzi z tweak.pl zawsze wczesniej asusy kupowalem i bylo spoko jedno wiem - wiecej abita w zyciu juz nie kupie! wiem ze to bylo tysiace razy ale czy nie bylo tak ze na epoxach padal uklad zasilajacy bios moze na abitach padaja biosy bo jakas szyna zasilajaca nie dziala prawidlowo - taka glupia teoria ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 No i już wiem że mój ram gryzie się z tym abitem i fsb 200 jest mażeniem.Albo kupic nowe ramy albo jechać na fsb 166. Taki mały offtopic za ile by mi sie udało pchnąć te twinmoski? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 czyli ja nie mam co kupowac drugiej kosci od twinmosa :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 No ale zobaczże twoje działają na 400mhz a moje nie.No ale tez czytałem ze 2x512 może nie działać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 no nic bedzie trzeba wymeinic - trudno - hynixy tez sa fajne - chociaz nalepka na twinach mi sie podoba ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 A z hybixami nie ma takich problemów mam nadziej bo kumpel do mnie w weakend wpada z takimi ramami i zobaczymy cyz to faktycznie wina pamiątek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Możecie mi powiedzieć jak w menadzęrze urządzeń zmienic jednoprocesorowy komputer pc z interfejsem ACPI na komputer pc z interfejsem ACPI jak to opisywał Chaos w poradniku bo nie mam pjęcia jak tego dokonać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 wybierasz urządzenie - komputer i zmieniasz sterownik, ręcznie ,nie automatycznie. Powinna się pojawić lista do wyboru, jak juz sie naszuka, wybierasz i instalujesz. restart i masz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 A czy każdy Abit potrzebuje L12 Moda żeby działał na FSB 200? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 zaden abit abit nie potrzebuje l12 zeby dzialac na 200. l12 sie przydaje tylko jezeli masz mobila albo cos innego od bartona i chcesz fsb> ~220 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Czyli mój T-bred będzie potrzebował l12 do wyższych fsb czy nie bo nie rozumiem tego za bardzo.A i przy okazji kumpel był u mnie z hynixami i wszystko ładnie gra nawet je lajtowo pokręciłem do 420 mhz i chodziło bez problemu-czeka mnie zmiana pamięci.Eh a miałem odkładać na nową grafe :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reddevil81 Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Ja tam mam abit an7 miałem epoksa rda3+ i w 100% wole tego abitka płytka moim zdaniem wypas 4 miechy ostro orana i żadnej awarji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Pech nie pech, ale zaczynam powolutku (mówię, powolutku) powątpiewać w stabilność sławnych NF7(-S). Ponad pół roku temu coś się stało z moją MoBo. Skasowała się zawartość BIOSu i padł któryś z kondesatorów. To akurat pryszcz na d**pie z tym co wydarzyło mi się ostatnio (jakieś 2, 3 tyg temu). Jak zawsze zostawiam kompa włączonego na noc. Działał nieustannie od ponad 2 tygodni (ogólnie rzadko go wyłączam). Budzę się rano, patrzam na monitor a tu CZARNO (jak we wspomnainej już wcze- śniej, pryszczatej murzyńskiej d**ie). Czarny ekran... może to wygaszacz. GÓ*NO... reset... dalej to samo. Po wnikliwych obserwacjach z pomoca kompa brata doszedlem do prostego wniosku: strzelił ABIT i zabrał ze sobą mojego Radka9800Pro na którego nie miałem gwary :8O I proszę, sławny ABIT nie wyrobił 3-ech tygodni nieustannej pracy. Tak na marginesie powiem, że w tym czasie nic nie było kręcone (poza prockiem z 2500+ na 3200+ przy śmiesznym vCore 1.45V). Druga wpadka tej MoBo i częste problemy forumowiczów dają sporo do myślenia. Zastanawiam się tylko co mogło w niej trzasnąć. Napewno coś się stało z AGP bo żadna grafa nie chciała już chodzić, a PCI akurat nie miałem pod ręką. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reddevil81 Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Ja nie nażekam na abita kompa mam zapuszczonego non stop a jedyna wpadka jaką miałem na tej płycie to utrata bios kręce na niej wszystko proca, grafe i jest ok słyszałem jednak że serja nf-7 nie jest zbyt udana ja mam an-7 i uważam że jest to zaj...sta płytka!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 u mnie komp tez chodzi non stop, chwilowo nic nie krecone, ale nie ma zadnych problemow, podobna sytuacje z radkiem mialem na dfi :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Pech nie pech, ale zaczynam powolutku (mówię, powolutku) powątpiewać w stabilność sławnych NF7(-S). Ponad pół roku temu coś się stało z moją MoBo. Skasowała się zawartość BIOSu i padł któryś z kondesatorów. To akurat pryszcz na d**pie z tym co wydarzyło mi się ostatnio (jakieś 2, 3 tyg temu). Jak zawsze zostawiam kompa włączonego na noc. Działał nieustannie od ponad 2 tygodni (ogólnie rzadko go wyłączam). Budzę się rano, patrzam na monitor a tu CZARNO (jak we wspomnainej już wcze- śniej, pryszczatej murzyńskiej d**ie). Czarny ekran... może to wygaszacz. GÓ*NO... reset... dalej to samo. Po wnikliwych obserwacjach z pomoca kompa brata doszedlem do prostego wniosku: strzelił ABIT i zabrał ze sobą mojego Radka9800Pro na którego nie miałem gwary :8O I proszę, sławny ABIT nie wyrobił 3-ech tygodni nieustannej pracy. Tak na marginesie powiem, że w tym czasie nic nie było kręcone (poza prockiem z 2500+ na 3200+ przy śmiesznym vCore 1.45V). Druga wpadka tej MoBo i częste problemy forumowiczów dają sporo do myślenia. Zastanawiam się tylko co mogło w niej trzasnąć. Napewno coś się stało z AGP bo żadna grafa nie chciała już chodzić, a PCI akurat nie miałem pod ręką. tylko skad ta pewnosc ze to abit :?: zazwyczaj jak masz cos z mobo to jest zwis albo restart .... i juz chyba nigdy sie nie dowiesz co zabralo ze soba co .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Hmmm... Zawsze jechałem na ASUSach, teraz przesiadłem się na NF7-S i jak na razie jest OK. Jedyna rzecz to taka, że musiałem zainstalować BIOSa z CPC OFF, bo moja 512ka KINGSTONA nawet na KT600 musiałe chodzić na 1T Command Disabled (to samo co CPC tylko u VIA). No i jest luzik. Ale czytam i czyta i... jak już sie sfajczy to chyba zamienie na ASUSa też z nForce2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...