NeVeS Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Potrzebuje waszej pomocy :). Szykuje się do zakupu nowego procka a co za tym idzie płyty głównej i ... nie wiem co wybrać :).Rozważam Athlona64 3000+, P4 520 , AthlonaXP 3000+, Semprona 3100+, ogólnie rzecz biorąc to procesor w cenie do 820 zł + płyta główna do 580 zł :). Nie wiem czy teraz kupować czy może poczekaż na Athlona 64 3000+ na 939 czy może kupić już teraz tego na 754? Wogóle czy opłaca się inwestować w 64-bity? Czekam na wasze propozycje zestawu płyta główna + procesor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlokos Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Moim zdaniem athlon 64 na socket 754 to teraz idelany wybor - chociaz tu zdania sa podzielone i opinie na ten temat wzbudzaja sporo kontrowersji. Ja mysle ze nie ma co czekac az stanieje 939 bo to nie nastappi tak szybko i nie do tego poziomy cenowego jak teraz jest z 754. A tak za 750 zl dostajesz naprawde dobry procesor (mam na mysli 164 3000+). Sam mam taki zestaw (patrz podpis) i sobie go chwale. Co do plyt do niego to nie ma za wiele mozliwosci. Moge polecic dwie: * ta co sam mam - MSI K8N Neo-Platinum (nForce3 250Gb) - okolo 500zl - swietnie wyposazona plyta (dolaczone programy do podkrecania i monitorowania sprzetu no i takze sporo wejsc/wejsc) *konkurencyjna Asus K8V Via K8T800 - okolo 420 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voodson Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 A na jakim jadrze kupic najlepiej A643000+? A jakie ramy polecacie do takiego zestawiku? Tak do 500zl max 550zl ja myslalem nad twisterami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zioło85 Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 napewno sempron 3100 odpada :!: a co do reszty to 64bity to jest wybor barzdiej na pzyszlosc wiec jak chcesz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eduardo Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 ja bym polecil nowe dziecko DFI infinity na nf3, jest gdziej w platformie amd o niej caly temat tylko jest problem zeby ja dostac, ale podobno najlepsza plyta na rynku pod 64-bita !!! Sam mam Dfi ale na nf2 i bardzo ja chwale naprawde Polecam DFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voodson Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Ale gdzie ja dostac i jaka jest jej cena? I czy pod socket 754? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 "Ale gdzie ja dostac i jaka jest jej cena? I czy pod socket 754?" ad 1) google.pl ad 2) google.pl ad 3) przeciez by ci nie podawali plyty pod socket A...pewnie ze 754 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eduardo Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 pozatym poszukaj w platformie AMD jest caly temat o tej wlasnie plycie! sa miejsca gdzie mozna kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...