Skocz do zawartości
NeVeS

Nowy procesor+ płyta główna..

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje waszej pomocy :). Szykuje się do zakupu nowego procka a co za tym idzie płyty głównej i ... nie wiem co wybrać :).Rozważam Athlona64 3000+, P4 520 , AthlonaXP 3000+, Semprona 3100+, ogólnie rzecz biorąc to procesor w cenie do 820 zł + płyta główna do 580 zł :). Nie wiem czy teraz kupować czy może poczekaż na Athlona 64 3000+ na 939 czy może kupić już teraz tego na 754? Wogóle czy opłaca się inwestować w 64-bity? Czekam na wasze propozycje zestawu płyta główna + procesor :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem athlon 64 na socket 754 to teraz idelany wybor - chociaz tu zdania sa podzielone i opinie na ten temat wzbudzaja sporo kontrowersji.

Ja mysle ze nie ma co czekac az stanieje 939 bo to nie nastappi tak szybko i nie do tego poziomy cenowego jak teraz jest z 754.

A tak za 750 zl dostajesz naprawde dobry procesor (mam na mysli 164 3000+).

Sam mam taki zestaw (patrz podpis) i sobie go chwale.

Co do plyt do niego to nie ma za wiele mozliwosci. Moge polecic dwie:

* ta co sam mam - MSI K8N Neo-Platinum (nForce3 250Gb) - okolo 500zl - swietnie wyposazona plyta (dolaczone programy do podkrecania i monitorowania sprzetu no i takze sporo wejsc/wejsc)

*konkurencyjna Asus K8V Via K8T800 - okolo 420 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi