Wilbeer Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Witam Miałem zwykłego CODGENa 300W i przy podłaczeniu dodatkowego dysku twardego komp potrafił się zresetować...... poza tym ostatnio kupiłem R9550 ktory potrzebuje troche więcej mocy niż R8500 - postanowiłem zainwestowac w zasilacz. Kupilem Chieftec 360W Wczoraj po przełożeniu zaobserwowałem takie problemy: Po uruchomieniu gry w pewnym momecie - zwis W trakcie 3DMarka_05 albo zwis albo reset. Dodam ze objawy te zaobserwowalem gdy grafika byla na standardowym ustawieniu - bez zadnego podkrecania. Wczesniej ze starym CODGENem nie bylo zwisow w tej grze a 3DMark_05 przechodzilem bez problemow...... Czy to wina Chiefteca czy cos inne...... jesli tak to co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 mozliwe ze chief jest jakis lewy ... jakie masz napiecia ? karta na bank nie krecona ;] ? bo masz objawy przekreconego rdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilbeer Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 mozliwe ze chief jest jakis lewy ... jakie masz napiecia ? karta na bank nie krecona ;] ? bo masz objawy przekreconego rdzenia. Gdzie sprawdzic te napiecia ? Jesli chodzi o krecenie to zmienialem ATI Tray Toolem z 250/400 na 400/500 i wszystko smigalo...... gry i 3DMark...... ale nie ustawialem tak na stale - bo na razie mi to nie potrzebne. Objawy ktore podaje powyzej wystepuja przy standardowych ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Gdzie sprawdzic te napiecia ? speedfan, mbm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilbeer Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 To sa napiecia ze SpeedFana - niestety nie wiem co oznaczaja.......... prosze o opinie - czy wszystko z nimi ok ? VCore: 1,71V +3,3V 3,3V +5V 5,11V +12V 12,10V -12V -12,03V -5V -4,95V +5VSB 5,48V VBAT: 3,42V[/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 To sa napiecia ze SpeedFana - niestety nie wiem co oznaczaja.......... prosze o opinie - czy wszystko z nimi ok ? VCore: 1,71V +3,3V 3,3V +5V 5,11V +12V 12,10V -12V -12,03V -5V -4,95V +5VSB 5,48V VBAT: 3,42V Napięcia masz bardzo przyzwoite Może podczas wymiany zasiłki zahaczyłeś np o wentylator na procku i się poruszył ? jaką masz resztę sprzętu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilbeer Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 MSI KT4V AXP 1700+ @ 2400+ 1 x 512 DDR 333MHz Samsung R 9550 128 DDR/bit Jaka jest szansa ze od proby podkrecana w ATT uszkkodzilem grafike ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Pewnie, że jest. Ale na twoim miejscu jeszcze raz roażłozyłbym kompa i złożył ponownie. Potem wziął mierniczek i zmierzył porządnie, a nie jakimś ciach!ianym programem, który ma pomiary z kosmosu. Jeżeli to nie pomoze to sprawdź na innej zasiłce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilbeer Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 A jakie sa objawy uszkodzenia grafiki.......... ?? Bo sie przestraszylem...... w sumie przy podkrecaniu nic sie nie dzialo........ a z drugiej strony to nie krecilem az tak wysoko....... na maxa dalem 420/510 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Objawy są różne. Wszystko zależy od konkretnego egzmplarz karty. Zrób najpierw co ci powiedziałem, a potem dopiero możesz wysnuc właściwe wnioski. Bez paniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...