Skocz do zawartości
Plantator

Hercules R8500 128DDR

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowałem wczoraj w/w kartę i juz na poczatku zdziwiło mnie, że jej bios zaraz po starcie komputera sie nie wyswietla - od razu pojawia sie bios karty i procesor, (moze sie wyswietla za szybko???) Czy jest tak ze wszystkimi R8500??

Jak sprawdzic czy ta karta jest oryginalna? nalepki sa niby ok, ale układ kondensatorów i napisów na laminacie rozni sie nieco od płytki na zdjęciu z pudełka. Programowo jest wszystko ok, ale jakos to mnie nie przekonuje...................... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy reinstalowac winde? Jak nie robi Ci to problemu to oczywiście. Wtedy masz pewność, że nie masz śmietnika po nvidii.

Jeżeli kwadratowe to BGA :-) I to najprawdopodobniej 3.3ns więc ciesz się. Jesteś szczęśliwym posiadaczem najlepszej wersji Radeon'a8500 jak wyszła. Na ile Ci idzie ten Hercules i ile za niego dałeś?. BTW - Radeon'y najlepiej podkręcać BIOSem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebujesz program Radedit i flasher. Wrzucasz to np. do katalogu Flasher i uruchamiasz komp. w trybie MS-DOS (jak masz 9x to CTRL przy uruchaniu windy i "Tylko wiersz polecen", jeżeli masz np. XP to musisz mieć dyskietkę startową). W DOSie wchodzisz do flasher'a i tam robisz co chcesz... Jak zobaczysz menu flasher'a to sobie poradzisz.

Tylko zanim zmienisz taktowanie swojego Radeon'a na np. 300/300 to sprawdź czy Ci tyle wytrzymuje. Ściągnij sobie ATI-winclk Prosty program do zmieniania czestotliwości karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...