MaCZq Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Mam chello classic - warszawa, ursynow. p2p jedzie na maksa. gry on-line tez. www tez good. Wysztko pod kontrola i na maksa. Od prawie 2 lat mam chello i nigdy nie narzekalem. Transfery zawsze ok. Proponuje zmane ip. Moze cos pomorze. Tutaj opis: http://pomoc.upc.com.pl/index.php?zaw=32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teuton Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Mam chello classic - warszawa, ursynow. p2p jedzie na maksa. gry on-line tez. www tez good. Wysztko pod kontrola i na maksa. Od prawie 2 lat mam chello i nigdy nie narzekalem. Transfery zawsze ok. Proponuje zmane ip. Moze cos pomorze. Tutaj opis: http://pomoc.upc.com.pl/index.php?zaw=32 próbowałem wymusić zmiane IP, ale to nic nie daje. Zawsze dostaje to samo. :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 U mnie ip da sie zmienic tylko rejestrujac na nowo sieciowke i przy okazji resetujac modem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Wyrobili sie i przyspieszyli w listopadzie tak jak zapowiadali Transfery ogolnie zewszad na poziomie 180 i wiecej kB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 coz to za progs ? i jak tam z uploadem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Upload do mojej uczelni ~30 kilosow (miedzy 29 a 31) wiec jest te obiecane 256 kbps :) Znowu zrobilem tescik i tym razem bylo 1503.2 kbps, za kolejnym razem mialem 1452.5 kbps ;) Acha tweak jak tweak nadal sie laduje ze lepiej nie wspominac :mrgreen: Progs ten napisale kolez z uczelni ;) Jest wiarygodny ;) Zreszta pliki sie sciaga z odpowiednia predkoscia ;) Ciekawe czy znajde kogos na DC z uploadem 192 kB/s ? :mrgreen: Trzeba cos przypolowac popularnego na torrencie. Link do progsa jest na chellopl.prv.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Jakie wrażenia? Jak idzie DC, BitTorrent, strony podejrzewam że chodzą jak na localhoście. Nie wiem czy pytałem ale port 80 wchodzący jest zablokowany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 U mnie port 80 jest odblokowany ;) Narazie mecze kilka plikow przez torrenta od kilku dni z mala iloscia seedow ( 2 sedow i tyle samo perow) i na ich podstawie nic nie moge powiedziec. DC ostatnio mi dobrze chodzilo jak jest dzisiaj nie sprawdzalem, ogolnie nie mam czasu teraz ;) Ogolnie od jakos 2 tygodni mam wsio p2p odblokowane ;) A stronki sie laduja szybciej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Dzwoniłem na 94 95 i pytałem jak to jest z podłączeniem drugiego kompa przez ruter... Facet powiedział z nie można. Jak mnie wykryją skoro adres MAC rutera będzie taki sam zarejestrowanej karty sieciowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 http://chellopl.one.pl/forum/ :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak_krak Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Hej rcube.Ustawilem torenta i mam 170 kilo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 30 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2004 Skoro zarejestrowany będzie jeden komputer a potem podłaczy się pod modem ruter z adresem MAC takim samym jak ten zarejestrowany komputer?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi32 Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Widziałem w tv reklame to wiedziałem,coś sie zaczyna święcić 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Nie wiem, czy Wy macie jakieś dziwne problemy z chello czy po prostu złą konfigurację WinXP. Jako chello plus user zawsze, niezależnie od programu (z wyłączeniem eMule) zawsze mam maks. łącza czyli jakieś 360 KB/s... 700 MB w 36 minut to mój nie pobity do dziś rekord z Bit Torrenta. ;) Z FTP leciało mi kiedyś non stop 360 KB/s czyli 700 MB w 34 minuty, ale... FTP to nie P2P. Przetestowałem ostatniu Full różnych progów P2P m.in. DC++, Bit Comet (torrenty z torrentbits.org i filelist.org), KaZaa i zawsze mam full transfer. Mieszkam na Żeraniu. ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Temat ten byl walkowany na wielu forach i grupach. Sa usersi ktorym transfery nie byly przycinane/ograniczane niektore uslugi (nie chodzi mi o przyciecie spowodowane limitem) a sa tacy ktorym czesto sie to zdarza. W pewnych rejonach jest za poprostu durzo podpietych usersow (np: tysiace usersow do jednego routera brzegowego) i admini musza cos ciac (wiec tna tranferki z p2p), traffic shaping ;). Dodatkowo w tych "obciazonych rejonach" wystepuje rotacja. Wiec mozna miec szczescie i zawsze sie cieszyc maksymalnym transferem lub tez miec jakies problemy co jakis czas lub tez liczyc na rozbudowe infrastruORT: ORT: ORT: ktury. Inna kwestia to pula IP ktore przydziela chello. Najgorsze jest 83.* z ktorym jest najwiecej problemow poczynajc od revDNS. Oprocz tego jest jeszcz 62.179 i 84.* ( i nie wiem czy cos jeszcze) i one sa juz jak najbardziej ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ShKieLet Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Przetestowałem ostatniu Full różnych progów P2P m.in. DC++, Bit Comet (torrenty z torrentbits.org i filelist.org), KaZaa i zawsze mam full transfer. Mieszkam na Żeraniu. ;P jak zawsze FULL to nieźle :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi32 Opublikowano 6 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2004 EDIT: Wszystko już działa,do tej pory miałem transfery max 50,teraz już leci po 130. :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak_krak Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Nieoficjalnie chello light 256 na 512Kbps limit miesieczny zostaje zwiekszony na 15GB.Termin 15.XII.2004 (NIEOFICJALNA WIADOMOSC) od pracownika chello w krakowie Wiec chello wyprzedza konkurencje i to na maxa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_25 Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 chello light na 100% zwiększy prędkoć do 512kbps (limit 15GB) GM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...