Skocz do zawartości
ripley

zmiana wiatraka

Rekomendowane odpowiedzi

A masz np. na zbyciu 200 złociszy? Może lepiej zmienić zasiłkę. Kupno dobrej (i cichej zasiłki) to raczej nigdy nie jest wywalenie kasy w błoto, a wręcz przeciwnie.

W zasadzie cena tego wiatraka to niewielka kasa i w razie czego wiele nie stracisz. Jeśli Ci nie podpasuje z jakiejś przyczyny zawsze możesz go zamontować w budzie.

PS.

Zasilacz który mam też strasznie wyje i przy zmianie configu jako pierwszy leci za okno :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmiana zasilacza to zaden problem ;-) bez kommbionowania poniżej 10 minut ;-) bez drvs itd,,, 4 srobki, banał ;-)

ze zmianą wentyklatora to jest tak ze w tanich zasiłkach jest mało radiatorów, mają małą skutaność - z wata z gniazdka dają mało wat na wtyczce - resztę zaminiają w ciepło przy okazji - wychodzi z tego że potrzebują mocnego wentyla aby się skutecznie chłodzić.. zazwyczaj tak to wyglda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie glosno chodzi ale juz teraz to nie wiem co. Czy to zasilacz czy wentylator procesora. Program SpeedFan pokazuje:

Fan01: 0 RPM

Fan02: 3590 RPM

Temp2: 54 stopnie C

Temp1: 37 stopni C

HD0: 28 stopni C

+3.3V: 3.28V

+5V: 5V

+12V: 12.40V

(podczas skanowania antywirusem i sciagania emule)

P4 3.0GHz

512Ram

Radeon 9250

HDD Seagate80GB razy dwa

DVD/RW nagrywarka

Zasilacz Altis ATX-300PT(EC),300W,ATX 12V,PFC

Wymienie zasilacz powiedzmy na lepszy i cichszy CHIEFTEC HPC-360-302 DF ale czy to wystarczy? Co z wysoka temperatura procesora? Wymienic tez ten wentylator? Widzialem dzis taki: Pentagram Freezone. Ma byc lepszy ale cichy. Ech, czy ktos mi doradzi co zrobic? Co wymienic i co kupic? No i co powoduje glosną pracę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi