Skocz do zawartości
Romanow

Co wybrac FX5700 czy Radeona 9600Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Jestem nowy na forum i od razu mam pytanko.Napewno macie wiele doświadczeń jeśli chodzi o karty - ja niestety jakiś czas temu wypadłem z tematu. Przyszło mi zmienić grafę i mam do dyspozycji max 650 zł. Zastanawiam się co wybrać Radeona 9600Pro czy GeForce'a FX5700. Chodzi mi o w miare wydajną i stabilną kartę na której będą chodziły nowe gierki i stare również (bez patchy o ile to możliwe). Jaką kartę i jakiego producenta byscie mi mogli polecić.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HAHAHA sideband to opowiedz nam o swoich problemach z 9600pro, ktorej jestem szczesliwym posiadaczem. tylko postaraj sie dawac jakies konkretne przyklady, a nie wymyslone na poczekaniu, bo domyslam sie ze nie miales zadnej z tych kart na ktorych temat sie wypowiadasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie miałem żadnej z tych kart ale 9600 pro gigabyte kumpel ma dobrze sie kręci ale problemy np z farcry a z nvidią nigdy nie ma problemów tyklo dlatego że lepsze stery robią 9600pro jest lepszy i to znacznie w aplikacjach dx9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie miałem żadnej z tych kart ale 9600 pro gigabyte kumpel ma dobrze sie kręci ale problemy np z farcry a z nvidią nigdy nie ma problemów tyklo dlatego że lepsze stery robią 9600pro jest lepszy i to znacznie w aplikacjach dx9

A wiesz co ma moj kumpel,..... guzik mnie obchodzi taka opinia. Niemasz wiec sie nie wypowiadaj, ze nie chodzi, bo to ze u niektorych cos nie chodzi to nie musi zalezec od sprzety tylko od tego jak se ta osoba skonfigurowala system. Jak bym mial mowic jak przed mowca to moich 3 kumpli i wojcio maja r9600pro od gigabyta i niemaja najmniejszych problemow. Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cycu pisze że 9600pro jest lepsze ale mogą być małe problemy czasami a z nvidią nie ma problemów ale 5700 mniej wydajne komuś może zależeć żeby nie było problemów nawet przy słabszej wydajności np nfsu 5600 lepiej chodzi niż 9800pro czyli raz radeon a raz fx jest szybszy w zależności od aplikacji. 5700= zero problemów ale za to gorsza wydajność 9600pro=mogą być problemy ale za to wydajność wyrażnie lepsza w dx9 problemy też ma 9600pro z grą IŁ2 PROBLEMY Z EFEKTAMI WODY NA FX5700 ZAJEBISTA WODA A NA 9600OPRO KISZKA JAK ciach! NIEZNACZY ŻE SĄ CHRZANY ALE WODA KISZKA NA FX WODA JAK PRAWDZIWA!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra jestem debilem nie widziałem iła wcale miałem w domu 5700 i 9600pro na 5700 efekty były a na 9600pro nie 9600pro chodził na 4.8 cat jestem obiektywny podaje plusy i minusy obydwu kart i napewno nie była to wina zasilacza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...