Romanow Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Witam wszystkich! Jestem nowy na forum i od razu mam pytanko.Napewno macie wiele doświadczeń jeśli chodzi o karty - ja niestety jakiś czas temu wypadłem z tematu. Przyszło mi zmienić grafę i mam do dyspozycji max 650 zł. Zastanawiam się co wybrać Radeona 9600Pro czy GeForce'a FX5700. Chodzi mi o w miare wydajną i stabilną kartę na której będą chodziły nowe gierki i stare również (bez patchy o ile to możliwe). Jaką kartę i jakiego producenta byscie mi mogli polecić. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 było szukaj :twisted: przyklejone tematy na temat wyboru grafy też są :twisted: radek 9600pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 jak niechcesz mieć problemów z gierkami to bierz 5700 Gigabyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Ja za przedmówcą jak nie chcesz mieć problemów z grami to bierz R9600Pro. (Miałem FX 5700 i też nie było problemów) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 jak niechcesz mieć problemów z gierkami to bierz 5700 Gigabytetak, bo żadnej nie warto odpalać :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Leborg nie przesadzaj na fx5700 da sie pograc ale w twej cenie duzo lepiej wypadają radki:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bad_boy Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Za 600 zeta to ja dzisiaj sprzedaje robotowi nowego FX 5900 pelnego,nie zadnego xt. Musisz poszukac troszke to napewno ci sie uda w tej cenie nabyc karte o wiele lepsza od 9600 pro czy fx 5700. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 9600pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 z tych dwoch 9600pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Jeśli miałbym wybierać to 9600Pro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Modowalne 9800se za 699zł :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 9600 pro wydajniejsze ale z 5700 zero problemów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 HAHAHA sideband to opowiedz nam o swoich problemach z 9600pro, ktorej jestem szczesliwym posiadaczem. tylko postaraj sie dawac jakies konkretne przyklady, a nie wymyslone na poczekaniu, bo domyslam sie ze nie miales zadnej z tych kart na ktorych temat sie wypowiadasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 9600pro od gigabyta. zero problemow. bierz radka niezle go podkrecisz i bedziesz mial xt. poza tym bylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 nie miałem żadnej z tych kart ale 9600 pro gigabyte kumpel ma dobrze sie kręci ale problemy np z farcry a z nvidią nigdy nie ma problemów tyklo dlatego że lepsze stery robią 9600pro jest lepszy i to znacznie w aplikacjach dx9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 nie miałem żadnej z tych kart ale 9600 pro gigabyte kumpel ma dobrze sie kręci ale problemy np z farcry a z nvidią nigdy nie ma problemów tyklo dlatego że lepsze stery robią 9600pro jest lepszy i to znacznie w aplikacjach dx9 A wiesz co ma moj kumpel,..... guzik mnie obchodzi taka opinia. Niemasz wiec sie nie wypowiadaj, ze nie chodzi, bo to ze u niektorych cos nie chodzi to nie musi zalezec od sprzety tylko od tego jak se ta osoba skonfigurowala system. Jak bym mial mowic jak przed mowca to moich 3 kumpli i wojcio maja r9600pro od gigabyta i niemaja najmniejszych problemow. Polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Hm....... TYlko r9600pro albo modowlane r9800se@pro Miałem fx5600 i wlasciwie nie bylo problemow. Mam radka co prawda 9800se@pro i tez zero problemow:) Stery zmieniam tylko dlatego ze nowsze są raczej wydajniejsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 cycu pisze że 9600pro jest lepsze ale mogą być małe problemy czasami a z nvidią nie ma problemów ale 5700 mniej wydajne komuś może zależeć żeby nie było problemów nawet przy słabszej wydajności np nfsu 5600 lepiej chodzi niż 9800pro czyli raz radeon a raz fx jest szybszy w zależności od aplikacji. 5700= zero problemów ale za to gorsza wydajność 9600pro=mogą być problemy ale za to wydajność wyrażnie lepsza w dx9 problemy też ma 9600pro z grą IŁ2 PROBLEMY Z EFEKTAMI WODY NA FX5700 ZAJEBISTA WODA A NA 9600OPRO KISZKA JAK ciach! NIEZNACZY ŻE SĄ CHRZANY ALE WODA KISZKA NA FX WODA JAK PRAWDZIWA!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 NAPISAŁEM NFSU LEPIEJ CHODZI NA FX5600 NIŻ NA 9800PRO ALE TO PO PROSTU DLATEGO ŻE NFSU LUBI NVIDIE ZNACZY WSZYSTKIE KART NVIDII LEPIEJ CHODZĄ NA NFSU NIŻ KART ATI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 NAWET X800 SĄ PROBLEMY W GRACH TYLKO ATI SIE NIE PRZYZNAJE PROSZE POCZYTAĆ ZACHODNIE SERWISY Z NIEBA TEGO NIE WZIOŁEM NIE WIEM GDZIE TO BYŁO TO W TEJ CHWILI NIE DAM LINKA JAK ZNAJDE TO EWENTULANIE MOGĄ DAĆ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 dobra jestem debilem nie widziałem iła wcale miałem w domu 5700 i 9600pro na 5700 efekty były a na 9600pro nie 9600pro chodził na 4.8 cat jestem obiektywny podaje plusy i minusy obydwu kart i napewno nie była to wina zasilacza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 sideband, lepiej sobie poczytaj regulamin forum. A co do tematu. To oczywiscie z nvidią nie ma zadnych problemów. To ze na kilku wersjach sterów w FarCry znikaja textury to zaden problem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Ja mam problemy na ti4200 :/ mi tekstury w mohaa znikaja :( I niemam pojecia co jest :( A w FarCry niemam schodow :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Jesli ktos potrafi zainstalowac co jakis czas nowe sterowniki to nie ma problemow z ati. Jesli natomiast instalacja sterow to zadanie przekraczajace kompetencje , to lepszym wyjsciem bedzie nvidia :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Sideband widac ze nie miales ati:) I widac ze jestes nowym userem - moze młodym:) a raczej napewno edit: miales r9100 a z nimi były problemy i są ale to inna bajka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 mylisz sie i to grubo !!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Tylko modowalne 9800SE@pro z pamiątkami 2.5ns!! Na allegro od 675zł, polecę firmę pcserwis (sam u nich nie kupowałem, kieruję się opiniami innych). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trittutitu Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Leborg nie przesadzaj na fx5700 da sie pograc ale w twej cenie duzo lepiej wypadają radki:)szczera prawda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...