Skocz do zawartości
Lisek

Dziś był mój pierwszy raz :))

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż złożyłem sobie WC. Pompka EHEIM'a 600 l/h + blok od Mate'a + chłodnica taka jaką Mate rozprowadza aczkolwiek z innych źródeł :P Złożyłem to sobie no i lux. Temperatura spadła z 55'C do 35-40'C (ta pierwsza to na CAK38 na XP @ 1750 MHz przy 1,85V, ale 8K3A zawyża temperatury). Do tego całe chłodenie jest NIESŁYSZALNE. Najgłośniejszy z mojego zestawu jest Maxtor D740X (czy jakoś tak) :) a on ma i tak łożyska olejofe. Tak czy siak siedziałem sobie dzisiaj przy kompie i kurcze nagle coś strzeliło i woda mi sika :P okazało się że wąż spadł z chłodnicy i zalało mi nieco podłoge (na szczęście tylko).

Mam też 2 Peltiery 120W więc będę niedługo próbował działać nieco bardziej.

Aha, dostałem też Tt Volcano 7+ i w sumie sprawuje się całkiem całkiem. choć jeszcze nie robiłem porównania do niczego innego.

Padłem również ofiarą i kupiłem sobie Gainward'a GeForce3 Ti/450 (Ti200) Golden Sample w www.sirius.pl. Oczywiście od samego początku problemy, zwisy i w ogóle... normalnie masakra. Przerzuciłem grafike z mojego nieszczęścilwego EPoX'a 8K3A do ABIT'a NV7-133R (nForce 415) i graficzka chodziła lux. No to ja łapie za internet i na www.aoaforums.com. Znalazłem tam nowego biosa z 15-go kwietnia. Zapodałem na mojego EPoX'a i na szczęście się uspokoiło :) Szkoda że dalej wydajności przy 166/166 nie poprawili :/

To tyle ja chciałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż złożyłem sobie WC. Pompka EHEIM'a 600 l/h + blok od Mate'a + chłodnica taka jaką Mate rozprowadza aczkolwiek z innych źródeł :P Złożyłem to sobie no i lux. Temperatura spadła z 55'C do 35-40'C (ta pierwsza to na CAK38 na XP @ 1750 MHz przy 1,85V, ale 8K3A zawyża temperatury). Do tego całe chłodenie jest NIESŁYSZALNE. Najgłośniejszy z mojego zestawu jest Maxtor D740X (czy jakoś tak) :) a on ma i tak łożyska olejofe. Tak czy siak siedziałem sobie dzisiaj przy kompie i kurcze nagle coś strzeliło i woda mi sika :P okazało się że wąż spadł z chłodnicy i zalało mi nieco podłoge (na szczęście tylko).

Masz Lisek jakies wentyle na chlodnicy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie wiadro a w nim pompka & chłdnica stoją na krześle, bo nie chce mi się pojemnika zrobić :)

Lisku przecież ten Ehim jest niezatapiany po co Ci to wiadro? W wersji niezatapialnej temp powinna byc nizsza o 3.3 *C (jakiś gostek na overclocers.com pomierzył pompkę zatapianą i niezatapianą i ta druga byla te 3 stopnie lepsza)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lisku przecież ten Ehim jest niezatapiany po co Ci to wiadro? W wersji niezatapialnej temp powinna byc nizsza o 3.3 *C (jakiś gostek na overclocers.com pomierzył pompkę zatapianą i niezatapianą i ta druga byla te 3 stopnie lepsza)

Nie EHIM tylko EHEIM :P Co do pompki to na razie nie mam sensownego zbiornika :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...