Skocz do zawartości
psychodeliczny

S3 Trio Virge ver.1.3 ( Expert kolor) 4 MB PCI - czy da radę

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie że pociągnie.

ja byłem zmuszony siedzieć na s3virage 2mb i jakoś szło :wink:

tylko nie mysl o jakiś super rozdzielczościach :?

u mnie mozna było walnąć znośne 640x480 16 bit, albo 800x600 256kolorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze wiecznego S3Virge3D 2MB i nie raz uratowal mnie :).

W XP mialem rozdzieke 1024x768x16bit@60Hz i strony internetowe przy przewijaniu zwalniay ale to normaka przy tej karcie :). Nie wspominajac ze wglad samego XP przy 32bit'ach na radku przy tej samej rozdzielce tylko przy 85Hz jest owiele lepszym wyborem :) No i roznice widac odrazu :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dostałem tą kartę i od razu problemy.

Karta działa pod DOS i spoko w biosik wchodzi, ale gdy ładuje się system to po chwili znika obraz, system się włącza tyle, że nie ma na ekranie obrazu.

Próbowałem w rodziałce 800x600 16 bit 60 hz: systuacja się nie zmienia, zmieniłem też kompozycje - tak samo jak było. Zmieniłem też na brak przyspieszenia sprzętowego - brak efektów.

W biosie jest oczywiście ustawione na PCI, wszystko chodzi do pewnego momentu.

Kartę podłączyłem jako druga grafai sys. ją wykrywa, ale zgłasza jakiś problem którego nie jestem w stanie zdiagnozować.

Pomóżcie proszę.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Czy ta karta co jest u góry uciągnie mi tymczasowo xp'eka :?:

Planuję zmienić grafę więc muszę mieć jakiąś kartę "na chwilę". Proszę o pomoc  :roll:

Pozdrawiam

1068546[/snapback]

masz sterownikik do tej karty??

prosze odnajdz je! blagam. potrzebne na gwal w ciagu max. tygodnia. ja szukalem ale nie moglem znalezc:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dostałem tą kartę i od razu problemy.

Karta działa pod DOS i spoko w biosik wchodzi, ale gdy ładuje się system to po chwili znika obraz, system się włącza tyle, że nie ma na ekranie obrazu.

Próbowałem w rodziałce 800x600 16 bit 60 hz: systuacja się nie zmienia, zmieniłem też kompozycje - tak samo jak było. Zmieniłem też na brak przyspieszenia sprzętowego - brak efektów.

W biosie jest oczywiście ustawione na PCI, wszystko chodzi do pewnego momentu.

Kartę podłączyłem jako druga grafai sys. ją wykrywa, ale zgłasza jakiś problem którego nie jestem w stanie zdiagnozować.

Pomóżcie proszę.

Pozdrawiam.

1071152[/snapback]

mozliwe ze karta padnieta...ja mialem dokladnie to samo z radkiem 9100......myslalem ze to moze cos ze sterownikami , ale mialem dostep do serwisu i na kompie z Linuksem tez sie wywalalo..okazalo sie ze karta padnieta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...