Skocz do zawartości
czer

GeForce4 Ti4200 64MB GSLE GainWard

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

nie znalazlem w sumie satysafakcjonujacych mnie informacji na tym forum wiec pozwolilem sobie rozpaczac nowy watek.

otoz jestem posiadaczem w/w karty graficznej jest jednak z nia pewien problem. (GF4 Ti4200)

czasem po 30 min czasem po 2 godzinach nastepuje pewnego rodzaju zwis typu takiego ze na ekranie pojawia sie wyblakle "krzaki" restart komputera pomaga jednak nie na dlugo.

gdy odkrecilem obudowe i dostknalem plyty graficznej palcem w miejscu z 2 strony karty graficznej na wysokosci CHIPSETu to temperatura bylo conajmniej parzaca.

pomyslalem sobie ze karta sie przegrzewa, sciagnalem firmowy cooler i dalem nowej pasty po czym zalozylem jeszcze raz.

niestety na nic sie nie zdaly moje zabiegi.

wtedy wzialem radiator ze starego Durona 800 i wiatraczek do niego :) jednak ten duzy wiatrak nie zdal egzaminu poniewaz karta nadal zawiesza sie w 3dmarku na 3 tescie.

w zaleznosci od jej humorow zatnie sie raz na 4 raz na 2 tescie...nie wiem od czego to zalezy.

prosilbym o opinie badz o porade co mam z ta karta poczac, dostalem ja za darmo wiec chociaz sproboje ja w miare mozliwosci "postawic"

moze jest jakis soft diagnozujacy ewentualna usterke?

tu sa linki do zdjec tej karty:

http://czer.kuzniki.net/gf1.jpg

http://czer.kuzniki.net/gf2.jpg

prosze o odpowiedz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi