KrzychuJG Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Mam pytanie: jak można i czy jest to mozliwe doprowadzenie sygnalu z telewizora na kompa przez karte graficzna posiadającą wejscie TV... Czy jest to tylko mozliwe przez Tuner TV a to wejscie na karcie graf jest tylko do puszczania syg np: z kamerki analogowej czy z videa?? Czy są programy które zastąpią głowice TV by moc przez to wejscie doprowadzic jednak sygnal czy jest to nie możliwe?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.zip Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Jak masz karte z VIVO to da rade :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuJG Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 no dobra, skoro można to powiedz w jaki sposob... do kary graficznej mozesz podac syg przez s-vide lub chinch.. a przeciez informacja z anteny idze po koncentryku.. drugi problem pojawia sie juz przy dekodowaniu informacji... tuner TV ma przeciez wbudowaną głowice na pracującą na rożnych zakresach częstotliwosci... dlatego ponoiwe moje pytanie: jak i jeśli można to w jaki sposob, czy są odpowiednie programy do tego czy w jakis inny sposob.. Prosze o konkretną odpowiedz... Dzieki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.zip Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 no ok programy to VirtualDub lub PowerDirector Pro , z karty wychodzi jeden kabel zrozdzielający sie na wyjście i wejscie (2xchinch i 2xs-video) podłączam w ten sposób tv i kamere i dziala bez problemu , kamere odrazu do "chinch-a" a z telewizją to przez TV przełączam przy eurozłączu przełączniczek Input/output i albo widac z TV na kompie albo z kompa na TV ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 no dobra, skoro można to powiedz w jaki sposob... do kary graficznej mozesz podac syg przez s-vide lub chinch.. a przeciez informacja z anteny idze po koncentryku.. drugi problem pojawia sie juz przy dekodowaniu informacji... tuner TV ma przeciez wbudowaną głowice na pracującą na rożnych zakresach częstotliwosci... dlatego ponoiwe moje pytanie: jak i jeśli można to w jaki sposob, czy są odpowiednie programy do tego czy w jakis inny sposob.. Prosze o konkretną odpowiedz... Dzieki... Musisz mieć albo kartę TV w komputerze albo kartę z VIVO - wtedy do wejścia w VGA podłączasz sygnał ... ale nie bezpośrednio z koncentryka, tylko już przetworzony np przez magnetowid. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuJG Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 no dobra, skoro można to powiedz w jaki sposob... do kary graficznej mozesz podac syg przez s-vide lub chinch.. a przeciez informacja z anteny idze po koncentryku.. drugi problem pojawia sie juz przy dekodowaniu informacji... tuner TV ma przeciez wbudowaną głowice na pracującą na rożnych zakresach częstotliwosci... dlatego ponoiwe moje pytanie: jak i jeśli można to w jaki sposob, czy są odpowiednie programy do tego czy w jakis inny sposob.. Prosze o konkretną odpowiedz... Dzieki... Musisz mieć albo kartę TV w komputerze albo kartę z VIVO - wtedy do wejścia w VGA podłączasz sygnał ... ale nie bezpośrednio z koncentryka, tylko już przetworzony np przez magnetowid. Czyli mam rozumiec ze magnetowid posluży swa głowica za przetworzenie sygnalu.. i z wyjscia tegoz to uzadzenia dopiero podamy sygnal na wejscie karty graficznej.. oka a jakim programem mam sie posluzyc do wyboru stacji?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskuła Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 A po co Ci wtedy program? Programy zmieniasz pilotem w magnetowidzie, który przekazuje obraz na wejście wideo w karcie graficznej. Dźwięk wyprowadzasz z magnetowidu do wejścia Line-In lub AUX w karcie dźwiękowej. Całość odpala się w programie dołączonym z kartą grafiki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuJG Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Dziek za info mysle ze wszystko zrozumialem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...