relax Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Witam , Mam mały problem po zmianie BIOS-u na nowszy - mój sprzęt to płyta MSI 6728 NEO-2P + Celeron D 2,53. Problem polega na na tym że po zmianie BIOS-u na najnowszy (AMI BIOS v.3.90 - z 16.09.04) temperatura procesora w Biosie znacznie wzrosła - o ok. 15 stopni C. Wczęsniej miałem BIOS v.3.70 datowany na maj 2004 i temperatura pokazywana przez BIOS i program Core Center (monitorowanie temp. do płyt MSI) wynosiła w Idle - 40 C , teraz 55-58 C !!! Może ktoś mógłby mi doradzć - w czym tkwi problem , czy powinienem powrócic do poprzednniej wersji , czy po prostu w nowej wersji AMI BIOS 3.90 pomiar temp jest dokładniejszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Być może nowy bios zawyża temperatury tak jak jest to w Abitach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek.K Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Mama podobny problem zupdatowałem w mojej MSI 875P NEO bios z 3.4 do3.5 i cpu bez obciążenia łapie 64-71 stopni, raczej nie śa to przekłamania czujnika bo słychać że wiatraczki zaczeły szybciej chodzić :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 no to nic tylko przywrocenie starego biosu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 człowieku a SZUKAJ? zakładałem identyczny topic kilkanaście dni temu, albo wróć do 3.8 albo zmień na 3.A0, jaki jest, jednym z fixów w changelogów w 3.A0 jest -Fixed CPU temperature, MSI LIVE UPDATE i szafa gra :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Wróć do starego biosu i po kłaopocie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 niestety msi juz tak ma ze co bios to inaczej temperatury pokazuje i to prawie kazda plyta :) rada na przyszlosc unikac tego producenta - wg mnie to gorszy i drozszy shit od ecsa :) I nie mowie tego od tak - kazdy sprzet z stajni msi jaki mialem/mam u siebie sie sypnal, zaczal sie sypac, lub sprawial problemy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...