Thormaas Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Mam złe odczyty temperatury procesora przez GURU. Mimo aktualizacji BIOSU program pokazuje zawyżone temperatury- 70 C przy zimnym COOLERZE. Problem pojawia się przy odpaleniu kompa po dłuższej przerwie w pracy. ABIT KV8 PRO, A64 2200@2400 (218X11), 512 TWISTER 533, Powercolor 9800SE@PRO, Zalman 7000B, Chieftec 420W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Wnioskuje że 10 razy sprawdzałeś czy radiator dobrze przyklejony do proca i jak pasta rozsmarowana? Jak nie to sprawdź kabelek od 3rdEye, a jak nie to reklamuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thormaas Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Przejrzałem internet i oto co znalazłem. - KV8 PRO źle czyta temperatury A64 z jadrem Clawhammer. Przy kolejnym rozruchu kompa może zgłaszać temeratury o około 20C wyższe niż w rzeczywistości. Rada- po przetestowaniu kompa w stresie- wyłaczyć monitoring. - próby zwiększania taktowania HT kończą się zwiechem karty graficznej. Problemy z zablokowaniem szyny AGP. Objaw- komp stabilny w Prime ale natychmiastowy zwiech karty przy benchmarkach graficznych. Poza tym płyta jest stabilna w ustawieniach jak w pierwszym poście. Chyba kupiłem bubel. Gdzie mozna dostać KV8 PRO w wersji 1.1? Czy KV8 PRO 3rdEye jest ta nowszą wersją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tserof Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Mam ten sam problem z KV8 PRO 3rdEye i A64 3200 NewCastle Naszukalem sie w necie i pisza ze z NewCastle'm tak jest i trzeba czekac na nowego biosa czyli 1.7 Radiator tez mam zimny a 3rdEye pokazuje te same temp co w biosie i uGuru w windzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 czyli po prostu zły odczyt. To często się zdarza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witto Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 moja płyta również źle odczytuje temp, mam 3200+ i Zalmana 7000Cu i podaje mi na starcie 50 stopni i po 2 godzinach gry 52 !!?? czasami skacze na 60 tak ni z gruszki ni z pietruszki i wraca na 50.... także nie ma się czym przejmować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Co do temperatury proca ,to zawsze warto pierw obmacać cooler paluchem ,jak gorący aż do bólu to znaczy że ma napewno powyzej 70'C :) Z pierwszego posta wnioskuje że Athlon'y 64 2800+ posiadają odblokowany mnoznik ? czy to standard czy taki trafiony egzemplaż ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thormaas Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Czy macie problemy z akceleratorem graficznym w czasie podkręcania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 ja na KV8Pro 1.1 3rd eye nie mialem zadnych. tez mialem takie zmiany temperatury pokazywanej po restarcie - na niektorych egzemplarzach prockow (dziwne ale na innych nie robily sie hocki). tak, KV8Pro 3RD eye to musi byc rev. 1.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Jeśli macie zamiar ostro podkręcać proca w celu sprawdzenia jego możliwości ,a już żeście ostro podkręcili grafę to proponuje obniżyć do nominalnego taktowanie grafy i dopiero kręcic proca ,przedewszystkim wtedy gdy macie nędzną zasiłkę typu Codegen 350W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...