Slayer Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Jak w temacie. Ze względu na drożejące paliwo założyłem ten temat. Piszcie, które samochody ( najlepiej klasa kompakt-średnia) palą najmniej. PS- słyszałem, że jakość gazu, który sprzedają na stacjach benzynowych bardzo sie popsuła :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=KrAnKeD= Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Hehe w dobrym momencie założyłeś topic, zobacz to http://info.onet.pl/990198,11,item.html Sorry, że nie odpowiedziałem na pytanie, ale akurat tak mi się skojarzył ten topic z tym niusem na onecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 1.7CDTI Opel Astra II-III 80-100 KM min. 3.6 l, max. 7.1l , miasto 6.0l, średnio 4.6l- fajny :D Jak na razie nie znalazłem mniej spalającego samochodu ( pomijając Citroena AX 1.4D- ten to spalał średnio ok. 4.3l ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typo666 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 no ten chyba yarisy najmniej palą te td jakieś specjalne ale so podobno droższe od zwykłych nawet 2-3litry pbowej na 100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 1.7CDTI Opel Astra II-III 80-100 KM min. 3.6 l, max. 7.1l , miasto 6.0l, średnio 4.6l- fajny :D Jak na razie nie znalazłem mniej spalającego samochodu ( pomijając Citroena AX 1.4D- ten to spalał średnio ok. 4.3l ) To minimalne spalanie to z komputerka czy wyliczone na podstawie tankowania (bo coś jakby mało wyszło) ?. zeby nie było, że nie na temat: Renault Thalia 1,5 dCi 4-4,5l/100km. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Mam przed sobą testy Auto-Świat i to niby z testu ( a nie dane producenta) ;) Renault Thalia na bank pali więcej niż te średnio 4.5 l Wg. testów Clio 1.5 DCI , co prawda 100 KM pali średnio 6.5, więc dużo za dużo, jak na tak mały samochód i silnik. Silnik z Opla jest instalowany też Honda Civic , wersja 100 KM( średnio 4.9 l :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Renault Megane 1.6 16V 110HP - spalanie średnie około 7l/100km. Przy bardzo ekonomicznej jeździe (do 2000rmp) nawet 6l/100km. Ale jak mu przycisnę... szkoda gadać, powyżej 10l nawpewno spali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Jak masz więcej kasy to nowe AUDI A3 2.0TDI, super autko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=KrAnKeD= Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Podobno Citroen C3 mało pali nie wiem dokładnie ile, ale tak słyszałem :wink: Tylko komu się podoba C3 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Peugeot 206 1.4 HDi - miasto 5,5; poza miastem 3,6; średnio 4,3 Peugeot 307 1.4 HDi - 5,5; 4,0; 4,5 Peugeot 307 2.0 HDi (110KM) - 7,0; 4,2; 5,2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 A ja dzisiaj roztrzaskalem mojego passata B6 1.9TDI :( Do wczoraj byl bardzo ekonomiczny 8litrow/100km po miescie przy malo ekonomicznej jezdzie , srednio robilem nim ~900km na baku . Niestety koszty naprawy (w sumie to roznica w znizce ubezpieczeniowej bo mam AC) podwyzsza jego koszt eksploatacji :( Faking polisz asfalt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 tego tu nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 A jak to się stało ?? ;( Współczujemy Ci wszyscy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 A jak to się stało ?? ;( Współczujemy Ci wszyscy. Maderfakin tirowiec mnie wystraszyl przy zjezdzie z autostrady :/ W sumie moja wina bo przesadzilem z predkoscia na zakrecie i w momencie stracilem kontrole a Passat roche wazy i nie tak latwo jest nim manewrowac w poslizgu ... W sumie z tego wszystkiego jedyny pozytyw ze sie nic powaznego nie stalo (Mnie bo o samochodzie tego powiedziec nie mozna) ale pozostaje niesmak ogolnie... Przy mniej wiecej~60km/h wbilem sie na kraweznik i udezylem w barierke . Ze wstepnych ogledzin wynika , za naprawa troche wyjdzie a jeszcze sie dokladnie nie przyjzeli wszystkiemu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Ford Focus 1,6i 16v Zetec Miasto - ok. 10l/100 km, przy malo ekonomicznej jezdzie Trasa - 6,5l/100 km przy ekonomicznej jezdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31731990 :) jakies 30l100km :D a tak serio to astraII ojca (1.7 DTI) pali srednio jakos kolo 6-7l/100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Mam przed sobą testy Auto-Świat i to niby z testu ( a nie dane producenta) ;) Renault Thalia na bank pali więcej niż te średnio 4.5 l ... :)) Zrobiłem tym samochodem ponad 55 000 km - ani razu spalanie nie wyszło powyżej 5l/100km. W jeździe mieszanej (ok 60% trasa 40% miasto) wyszło mi ostatnio 4,1l/100km. Dla mnie bardziej wiarygodne są moje wyliczenia ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Mój nie najnowszy wkońcu kadett 1,6benzyna na trasie 4,9 przy ekonomicznej jeździe (chce go sprzedać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Ford Focus 1,6i 16v Zetec Miasto - ok. 10l/100 km, przy malo ekonomicznej jezdzie skąd ja to znam 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Ford Focus 1,6i 16v Zetec Miasto - ok. 10l/100 km, przy malo ekonomicznej jezdzie skąd ja to znam 8) Z Lanosa 1,6 nawet 13l/100 sie dalo wydusic... M.in. dlatego go sprzedalem ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Fajnie macie..... Ja to chodzę w przedziale 12-17l/100 km... i to Pb 98... Ale kończę z tym. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 golf 5 z jakis silnikiem diesla tylko nie pamietam dokladnego modelu podobno bardzo ekonomiczny, ale za to jakie do [gluteus maximus] osiagi cos za cos ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 najekonomiczniejsze obecnie sa podobno hondy civic z silnikiem e-vtec - pierwsze auto ktore pokonalo w spalaniu daihatsu charade Jesli idzie o auta starsze to jest kilka typow w dieslu nie do pobicia jest daihatsu charade 1.0 td w miescie 4,5 :P litra ropy w trasie 3,6 w benzynie suzuki swift 1.0 ma bardzo male spalanie w miescie nie przekracza 6 litrow benzyny rowniez wersja 1,3 pali niewiele wiecej co do mnie narazie testing ale wychodzi mi ze przy spokojnej jezdzie w miescie spala mi 10 litrow a w trasie jakies 6 :) (kadett gsi) Zas auto mojej matki fiat brava z silnikiem 1,2 16v 80 KM pali w miescie 7,2- 8 w zaleznosci kto jezdzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 VW LUPO 3L, spala całe 2,99LITRA na 100KM :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Ford Focus 1,6i 16v Zetec Miasto - ok. 10l/100 km, przy malo ekonomicznej jezdzie skąd ja to znam 8) Z Lanosa 1,6 nawet 13l/100 sie dalo wydusic... M.in. dlatego go sprzedalem ;). Nieładnie było go sprzedawać :P U mnie[Lanos 1,4] tak gdzieś około 8-8,5l/100 a max to moze 10-11 na LPG wz imie, w mieście ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Jak masz więcej kasy to nowe AUDI A3 2.0TDI, super autko. Oj, michalak, Ty wiesz co dobre :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Krootki: Każde Audi jest git :twisted: Octavia stara przy predkości tak około 90km/h(bez żadnych modyfikacji) spaliła wg. kompa coś około 3,8l 8O . A autko było z 3ma osobami na pokładzie i silniczniem 66Kw(90KM) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Jedno co zauwazylem w beznynowych silnikach to w praktyce najpopularniejsze silniki 1.4 i 1.6 pala tyle samo (czasami nawet na korzysc 1.6). Nie rozumiem dlaczego zatem ludziska kupuja 1.4 ? Te 20 KM sie przydaje wiec doplata do tego silnika sie kalkuluje. Nie sa tez takie wielkie roznice w cenach tych silnikow. Moj 1.6 16V w Colcie spala 6.2-6.5 jak dojezdzam do pracy. Na trasie do 6.0 schodzi. Kolega w Astrze 1.4 spala zawsze ponad 7l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typo666 Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 ojca honda crv 2.0 150KM przy jeździe w mieście pali ok 89 na 100km l to chyba malutko ak na taki samochód i na taki silnik do setki ma dyche :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Honda Accord 2.0 (1997 r.) mojej matki schodzi ponizej 10l w miescie, gdy ona prowadzi... Nie wiem, jak to robi, bo jak ja jezdze tym samochodem to spala powyzej 15l ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...