Fidel Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 (edytowane) ej ludzie jak tankujecie do pelna i jedziecie do rezerwy to nie biezcie pojemnosci baku (u mnie jak zejdzie do rezerwy to jest jeszcze okolo 15litrow!!) tylko tyle ile wam wejdzie znowu tankujac do pelna inne pomiary sa raczej bardzo malo efektywne i podaja zle wyniki zazwyczaj wskaznik paliwa jest mocno orientacyjny i nieliniowy! najlepiej jest raz zatanokowac do pelna, zrobic pare tys kilometrow zapisjac sobie ile po drodze tankowalismy niekoniecznie do pelna ale wszystko musi bycc zapisane, puzniej znowu tankujemy do pelna i sumujemy tankowania po drodze i to ostatnie do pelna zadnych innych i dopiero teraz dzielimy to przez te pare tys kilometrow co przejechalismy:] ja tak robie i od zakupu autka zrobilem 5tys km i sr spalanie mam 7,3 litra Edytowane 24 Lutego 2007 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loco_pl Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Co to znaczy silnik "Benzyna + LPG" - ze mozna jezdzic zarowno na benzynie jak i na gazie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 ej ludzie jak tankujecie do pelna i jedziecie do rezerwy to nie biezcie pojemnosci baku (u mnie jak zejdzie do rezerwy to jest jeszcze okolo 15litrow!!) tylko tyle ile wam wejdzie znowu tankujac do pelna inne pomiary sa raczej bardzo malo efektywne i podaja zle wyniki zazwyczaj wskaznik paliwa jest mocno orientacyjny i nieliniowy! najlepiej jest raz zatanokowac do pelna, zrobic pare tys kilometrow zapisjac sobie ile po drodze tankowalismy niekoniecznie do pelna ale wszystko musi bycc zapisane, puzniej znowu tankujemy do pelna i sumujemy tankowania po drodze i to ostatnie do pelna zadnych innych i dopiero teraz dzielimy to przez te pare tys kilometrow co przejechalismy:] ja tak robie i od zakupu autka zrobilem 5tys km i sr spalanie mam 7,3 litra Inny sposób chyba nie ma sensu ;) Co to znaczy silnik "Benzyna + LPG" - ze mozna jezdzic zarowno na benzynie jak i na gazie?Tak ! Skąd Ty sie urwałeś ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Fidel, myslisz ze w jakis inny sposob mozna okreslic zuzycie paliwa (o komputerze nie mowimy bo to orientacyjne narzedzie) ? Chyba nikt o zdrowych zmyslach nie poda sredniego spalania patrzac na wskazowke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Jak sobie patrzę, to chyba mój dieselek jest w miarę ekonomiczny. Na te 130 km co nim zrobiłem od kupna to zużył może z 6 do 6,5l max. Jak na 17 letnie auto to chyba niezły wynik. GOLF MKII GTD 1.6 TD intercooler seria 80KM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...