Skocz do zawartości
timmon24

Chieftec HPC 360-302 DF - 360 W czy Chieftec ATX-1136H - 360

Rekomendowane odpowiedzi

witam tak jak w temacie zakupiłem własnie radka 9600pro i musze obowiązkowo kupić sobei dobry zasilacz tzn do okolo 200 zł

athlon2500,2x80gb cavier,4wiatraki,dvd rw,dvd ,radek9600 pro,512mb elixiry,kt6delta sr

no dość dużo mam w budzie tych podzespołów chciałbym aby ten zasilacz wp rzyszlosci umozliwil mi podkrecanie

waham sie miedzy tymi dwoma mam naprawde duzy dylemat prosze doradzcie

Chieftec HPC 360-302 DF ok 220zł

Chieftec ATX-1136H - 360 ok 180 zł

Zalezy mi przedewszytkim na stabilności,wytrzymałości i mozliwie jak najwiekszej ciszy w tym przedziale cenowym

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za opinie

chciałem dodać że jedynym moim zasilaczem z jakim miałe do czymienia to był codogen300w mam nadzieje ze chiftec mnei nei roczaruje i będzie duzo lepszy od tego wspomnianego zreszta powinien być no i mam tez nadzieje ze będzie ciszej pracował chociaz niewiem jak jest z kwetią cichej pracy u zazilaczy chifteca ?

moze ktoś by sie wypowiedział na temat głośności pracy chifteca 360w dual fan --220zł

Czy róznica w cichej pracy miedzy codogenem a chiftecem jest znacznei zauwazalna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z głośnością to różnie

Tego DF niektórzy zachwalają za ciszę, inni ganią, z reguły zależy to od paru czynników, między innymi od obciążenia i temperatury w budzie- im większe wartości tym głośniejsze- więcej obrotów- większy hałas.

Niektórym po godzinie się uspokaja i jest cichutki(poniżej 25-30 db)

Ale jak zauważyłes, przydały by się inne opinie.

Moj model to 360-202, mam chłodzenie wodne na GPU,CPU, NB, HDD i przedmuch na budzie(mofsety). Bardziej słychać dysk twardy niż ten zasilacz;)

Też miałem codeshita 300, był cichy, ale 202 szefu jest niesłyszalny, trza mieć łeb z 20cm by go usłyszeć...choć może mam korki w uszach;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

We wtorek, 12.10.2004 kupiłem w hurtowni w Katowicach zasilacz Chieftec 360-302 DF. Niestety, trafił mi się wadliwy egzemplarz. Nie działały w nim wentylatory. Po około 2-3 godzinach pracy, w obudowie komputera zrobiło się tak gorąca, że CD-ROM zaczął głupieć. Powodował takie błędy, że pomagał tylko przycisk reset. Górna ścianka obudowy komputera była bardzo ciepła, czyli wewnątrz było gorąco. Zastanawia mnie tylko, dlaczego zabezpieczenie termiczne w tym zasilaczu nie zadziałało.

Szczerze mówiąc, zawiodłem się na Chieftec'u. Czekam, aż zasilacz wróci z serwisu. Wtedy go sprawdzę i albo go sobie zostawię, albo sprzedam i kupię coś innego. Czy sprawny zasilacz Chieftec 360-302 DF w niezbyt rozbudowanym systemie powinien się grzać znacząco czy słabo? Proszę o odpowiedź użytkowników.

Mój system: Athlon 2500+ na nForce2, 2x DDR 256, Grafika FX5500, 1 HDD 2x CD.

A tak w ogóle, zasilacz ten trzymał mi napięcia bardzo dobrze.

3,3V było na poziomie 3,39 V, a pozostałe bliskie ideałom.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi