timmon24 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 witam tak jak w temacie zakupiłem własnie radka 9600pro i musze obowiązkowo kupić sobei dobry zasilacz tzn do okolo 200 zł athlon2500,2x80gb cavier,4wiatraki,dvd rw,dvd ,radek9600 pro,512mb elixiry,kt6delta sr no dość dużo mam w budzie tych podzespołów chciałbym aby ten zasilacz wp rzyszlosci umozliwil mi podkrecanie waham sie miedzy tymi dwoma mam naprawde duzy dylemat prosze doradzcie Chieftec HPC 360-302 DF ok 220zł Chieftec ATX-1136H - 360 ok 180 zł Zalezy mi przedewszytkim na stabilności,wytrzymałości i mozliwie jak najwiekszej ciszy w tym przedziale cenowym pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Ten pierwszy chyba....poczytaj jakies testy, ale wydaje mi sie ze ten drugi jest troszke gorszy napięcia mu bardziej latają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 dzięki za opinie chciałem dodać że jedynym moim zasilaczem z jakim miałe do czymienia to był codogen300w mam nadzieje ze chiftec mnei nei roczaruje i będzie duzo lepszy od tego wspomnianego zreszta powinien być no i mam tez nadzieje ze będzie ciszej pracował chociaz niewiem jak jest z kwetią cichej pracy u zazilaczy chifteca ? moze ktoś by sie wypowiedział na temat głośności pracy chifteca 360w dual fan --220zł Czy róznica w cichej pracy miedzy codogenem a chiftecem jest znacznei zauwazalna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Z głośnością to różnie Tego DF niektórzy zachwalają za ciszę, inni ganią, z reguły zależy to od paru czynników, między innymi od obciążenia i temperatury w budzie- im większe wartości tym głośniejsze- więcej obrotów- większy hałas. Niektórym po godzinie się uspokaja i jest cichutki(poniżej 25-30 db) Ale jak zauważyłes, przydały by się inne opinie. Moj model to 360-202, mam chłodzenie wodne na GPU,CPU, NB, HDD i przedmuch na budzie(mofsety). Bardziej słychać dysk twardy niż ten zasilacz;) Też miałem codeshita 300, był cichy, ale 202 szefu jest niesłyszalny, trza mieć łeb z 20cm by go usłyszeć...choć może mam korki w uszach;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 ja mam takie temperaturki cpu ma 56 C,buda max to nawet 50,hdd ok 35 to sa temperaturk iw stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
youseek Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 co do tego pierwszego to jako zasilacz polecam, ale jakos po trzech miechach dolny wentyl zaczal tak zapie... ze spac w nocy nie moglem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek P Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Witam! We wtorek, 12.10.2004 kupiłem w hurtowni w Katowicach zasilacz Chieftec 360-302 DF. Niestety, trafił mi się wadliwy egzemplarz. Nie działały w nim wentylatory. Po około 2-3 godzinach pracy, w obudowie komputera zrobiło się tak gorąca, że CD-ROM zaczął głupieć. Powodował takie błędy, że pomagał tylko przycisk reset. Górna ścianka obudowy komputera była bardzo ciepła, czyli wewnątrz było gorąco. Zastanawia mnie tylko, dlaczego zabezpieczenie termiczne w tym zasilaczu nie zadziałało. Szczerze mówiąc, zawiodłem się na Chieftec'u. Czekam, aż zasilacz wróci z serwisu. Wtedy go sprawdzę i albo go sobie zostawię, albo sprzedam i kupię coś innego. Czy sprawny zasilacz Chieftec 360-302 DF w niezbyt rozbudowanym systemie powinien się grzać znacząco czy słabo? Proszę o odpowiedź użytkowników. Mój system: Athlon 2500+ na nForce2, 2x DDR 256, Grafika FX5500, 1 HDD 2x CD. A tak w ogóle, zasilacz ten trzymał mi napięcia bardzo dobrze. 3,3V było na poziomie 3,39 V, a pozostałe bliskie ideałom. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...