kakol Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Wyjąłem poprzednią kartę Radeon 9200, wsadziłem Radeon 9600XT Turbo HIS ViVo. Windows (XP SP2) rozpoznal karte i zainstalowal sie jakis sterownik. Jednak sterownik nie daje się zaktualizowac (czy zamienic) - ani z dołączonego do plyty CD ani z pakietu sterownikow ściągniętego z ATI. Po probie instalacji z pakietu pojawia sie komunikat na temat niewlasciwej konfiguracji sprzetu i oprogramowania (ale nic konkretnego). Sterownik nie daje się także zaktualizowac przez aktualizacje sterownika - cokolwiek i jakkolwiek nie wybiore (z plyty, z pakietu, cos proponowane z folderu inf), kopiuje pliki, raportuje blad i nie aktualizuje. Zaistalowalem Catalyst Control Panel (z oddzielnego pliku, nie z pakietu). Panel raportuje o niewłaściwym sterowniku i nie pokazuje wszystkich funkcji (tzn. mysle ze wszystkich, bo w starym panelu mialem np. ustawienia 3d i inne ciekawostki, w CCC nie ma tych zakladek i nie moge nic sensownego ustawic). Gra w trybie OpenGL prawie nie chodzi (przedtem lepiej chodzila w GL niz w DirectX), w DirectX chyba dobrze, ale nie można skonfigurowac ustawien na maksa (przy starej karcie dalo sie ustawic na maksa, ale to bylo w trybie GL). Z gory dzieki za pomoc. PS Co ciekawe, tak samo zachowuje sie teraz stara karta (nie pozwala aktualizowac sterownika). Moze to ten cholerny SP2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Moze to ten cholerny SP2?:> i tu Cie mamy robaczku! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Miałem coś takiego. R9600PRO instalacja świerzego WinXP, następnie SP2, stery do płyty i pakuje DNA, a tu kiszka, ponieważ nie rozpoznają mojej karty :?: No to ja bach do menadżera urządzeń a grafika zainstalowana jako "niewiadomoco". Omegi to samo, Catalysty też. Zdeczko się :evil: i jeszcze raz reinstall i SP2 i NForce i DNA i poszło, wykrył elegancko kartę. Sprubuj przeinstalować system :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakol Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 No tak, jasne, ale boję sie, ze posypia się programy. To moj komputer do paracy - mam tych programow troche. Reinstalacje zle mi sie kojarza (zdarzyly mi sie kilka razy - nigdy nie idzie to bez klopotow). Moze jakos mniej drastycznie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Sprobj wykorzystac Driver Cleaner3. Wyczysc wszystko z OS'a(stery grafy) w trybie awaryjnym. Potem zainstauj nowe stery. Wczesniej mozesz wykonac obraz OS'a w azie problemow bdziesz mogl wrocic do starego :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...