boss Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Ahoj towarzysze! Od niedawna dręczy mnie pokusa założenia Peltiera. Aktualnie jestem w posianiu Celerona 600 chlodzonego Boxowym coolerkiem, ale niezabardzo idzie mi wykręcenie skurczybyka powyżej 900MHz, pomimo drastycznie podniesionego napięcia... Do czego zmierzam: nie miałem do tej pory doczynienia z peltierami... stad mam kilka pytan, na które, mam nadzieję, znajdziecie jakieś sensowne odpowiedzi, heh... :arrow: 1. Jakiej mocy peltier jest potrzebny? (przypominam, krece Celerona600, puszczam na 1,95V, oczekuje od niego 1GHz... :arrow: 2. Jak sie ma sprawa zasiłki? Jak wrzuce peltiera, czy mi wszystko wydoli? Mam aktualnie Codegena 300W, 3 HDD, nagra, cdrom, tuner, wiec jest tego troche w kompie... :arrow: 3. Jakich wymiarow powinien byc peltier (zeby optymalnie 'współpracował' z moim CII) :arrow: 4. Czy wystarczy go chlodzić aktualnym systemem chlodzenia (znaczy sie radiator + wentyl)? Od razu mowie, ze nie jest to najgorszy cooler, w koncu wyciskam te 900 MHz @ 1,9 V :D :arrow: 5. Co zrobic, zeby (nie daj boże) 'coś' ;P sie nie skropliło...? Czy jest jakaś możliwość założenia patentu automatycznie 'trzymającego' właściwą temp?? Sporo tych wątpliwości się uzbierało, mam nadzieję, że choć troche pomożecie mi w ich rozwikłaniu... :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 1 74w :twisted: 2 potrzebna oddzielna 3 5x5 4 nie 5 uzyj opcji shukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 4 nie widze, ze jednak przeciemwzięcie wymaga WC :( A niech to, drogo by to wyszlo, to lepiej zacząć już odkładać na nowy sprzęt... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 4 nie widze, ze jednak przeciemwzięcie wymaga WC :( A niech to, drogo by to wyszlo, to lepiej zacząć już odkładać na nowy sprzęt... :? nooooo moje koshtowalo 500 ;) zeta ofkoz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 nie konieczny jest chlodzenie WC ale bez niego to niemasz co sie bac ze skropleniem pary wodnej, jak masz dosc duzy cooler to moze bys zeszedl temperatura do 20'C na procku , ale bedzie ciezko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...