ziupo Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 nie wiecie czy i gdzie mozna taki lakier badz farbe kupic? wiem, ze takie cos istnieje bo mialem okazje podziwiac takie 'cudo', ale na samochodzie, w dodatku na wystawie/pokazie. po nagrzaniu/schlodzeniu lakier/farba zmienial kolor/barwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 kameleon? czy to co innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 nie, nie 'kameleon' on sie nie mieni tylko zmienia kolor, np postawisz samochod tak, ze polowa maski bedzie na sloncu a druga w cieniu to bedziesz widzial roznice, neistety nie dysponuje zdjeciami, nie mialem wtedy aparatu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
O My GOD Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 To jest lakier perlowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 lakier perlowy nie zmienia koloru od temperatury, tylko charakterystycznie sie mieni. tu mowa i czyms takim jak samochodziki "resorki" byly malowane - potrzymasz w lapie i masz czerwony samochodzik a jak sie ochlodzi to niebieski etc ;) niestety tez nie wiem jak to sie zowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 hmm resoraki... to musialo byc fajne ! ale na normalnym aucie super wyglada, ale pewnie jest zabronione bo trudno by bylo opisac samochod :D hehe wyobrazacie sobei taka sytuacje: goni was policja, nie macie tablic rejestracyjnych a w dodatku policja was nei moze dogonic [:D], wiec wzywaja posilki i kiedy maja opisac samochod to przy kolorze mieliby niemaly zamet: "zielony....seledyn.....zolty.....itp" :P a wracajac do tematu to nei wiecie nci o takich farbach, zeby szlo je kupic w jakims sklepie? bylem na szrocie, ale nic takiego nei maja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
O My GOD Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 lakier perlowy nie zmienia koloru od temperatury, tylko charakterystycznie sie mieni.Lakier perlowy mam na aucie. Zmienia kolor pod wplywem kata padania swiatla, lub gdzy jest w cieniu. Mam kolor niebieski. W cieniu kawalek np blotnika zmienia kolor na zielonkawy, a w pelnym sloncu na granatowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 to teraz przeczytaj temat watku, (pomoge ci - w skrocie "lakier mieniajacy kolor pod wplywem TEMPERATURY) i nastepnie to co napisales (tez pomoge - w skrocie - "lakier taki to perlowy - zmienia kolor pod wplywem kata padania swiatla") - widac zwiazek????? chyba nie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 ehh szkoda, z enickt nei wie gdzie taki lakier kupic, ale no bede musial poszukac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WirMaX Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Witam! Niestety ni pociesze cie :) Moj wojek pracuje a właściwie ma zakład lakierniczy, jak chcesz taką farbę to musisz szukać właśnie tam. Jest jedno ale, po pierwsze ta farba nie jest ogólnie dostępna (co pewno zauważyłeś) ani w zakładach lakierniczych ani innych sklepach z farbami od ręki tego nie dostaniesz. Jak juz to na zamówienmie, ale nie wiem czy przypadkiem nie sprzedają tego tylko i wyłącznie w 1 litrowych puszkach, jak tak do cena hoho, 3 - 4 tysiące za 1 LITR !!! (pokrycie całego samuchodu coś koło 2,5 litra ;)-zależy od rozmiaru ) Powodzenia !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 WirMaX - mysle ze farbe by dostal na zamowienie w zwyklym sklepie z farbami. I nie musi to byc od razu lakier samochodowy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 hmm a kto powiedzial, ze chce tym pomalowac samochod? a mzoe po prostu to m siie przyda do modu? i wystarczyloby gdzies ze 200ml :) a jelsi wiecej to reszta pewnie poszlaby na jakies czesci auta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Panowie widziałem kiedyś taki lakier u kumpla w lakierni. Byłem dzisiaj u niego i powiedział mi, że kiedyś go kupił ale nie pamiętał gdzie. Mi też by się przydał taki lakier ale jak widzę nikt nie wie gdzie go kupić. Nie przesadzajmy z jego ceną, nie jest aż tak drogi jak myślicie tylko jest trudno dostępny. Poszukam jeszcze i dam najwyżej namiary. PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 byklbym wdzieczny za jakakolwiek notke o takim lakierze badz farbie jakies testy, opisy, recenzje, innymi slowy WSZYSTKO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...