De Lorean Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Mam pentium III 866 Mhz puściłem go na 1Ghz ale w biosie nie ma większych możliwości więc co robić jestem początkujący więc prosze dla wyrozumiałość dla mnie i innych PS Dokładniejsze dane w opisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Bedziemy wyrozumiali , ale twoje dalsze dzialania zaleza od tego jaka masz plyte glowna, wiec badz tak mily i nas oswiec :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De Lorean Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Moja płyta to ABIT SA6/SA6R/SH6 albo i815EP coś takiego a przynajmniej tego doczytałem sie w AIDA 32 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Sorry, bo chyba jednak ja zrobilem zamet.. w tej chwilili na 1 GHz to on biega na 133 FSB czy na 100 ?? Bo jezli na 133 FSB ... to lepiej nie licz na wiecej .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 na BX'ie i p3 733Mhz bez większych problemów mam FSB = 150Mhz = 825Mhz [i to na słabej płycie (shuttle hot-661)] więc nie mów że się więcej niż 133 się nie da... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 na BX'ie i p3 733Mhz bez większych problemów mam FSB = 150Mhz = 825Mhz [i to na słabej płycie (shuttle hot-661)] więc nie mów że się więcej niż 133 się nie da... Zalezy od pamieci i od tego ile wytrzyma karta na AGP. Da sie wiecej tylko czasami jest wiecej zachodu niz to warte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Karta graficzna: 3D Blaster GeForce2 GTS / 200/333Mhz @ 220/433Mhz AGP: Niestety na BX tylko x2 Pamięci: Przedstawiają się jako: RM28S160TA-13AC / 2x 128MB, PC133 i jest OK. Teraz mam ustawione FSB 139Mhz i do jest 770Mhz, ale na 150 też jest OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De Lorean Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Ja mam RivaTNT2 właśnie puściłem procka na 170Mhzx6.5 klikam F10 włącza si ponownie i.... Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii długi dźwięk wystraszony używam RESET gotowe znowu piiiiiiiiiiiiiiiiiiodłączam zasilanie z listwy włączam ponownie i wszystko OK tylko zresteowało sie do standardu teraz rece mi drżą bo nie wiem o co biega 1PS. przy 1Ghz mam 133 FSB 2PS. 256MB ram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Ja mam RivaTNT2 właśnie puściłem procka na 170Mhzx6.5 klikam F10 włącza si ponownie i.... Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii długi dźwięk wystraszony używam RESET gotowe znowu piiiiiiiiiiiiiiiiiiodłączam zasilanie z listwy włączam ponownie i wszystko OK tylko zresteowało sie do standardu teraz rece mi drżą bo nie wiem o co biega 1PS. przy 1Ghz mam 133 FSB 2PS. 256MB ram Biega o to ze przesadziles z podkrecaniem :) Takie dluuuugie piiiii to chyba blad pamieci ram. Nastepnym razem jak bedziesz sie tak ostro bawil i staniesz w martwym punkcie to nie przejmuj sie tylko poszukaj zworki CLEAR CMOS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De Lorean Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Niech zgadne ta zworka resetuje ustawienia samego procka czy całego BIOS-a???? PS. Wydaje mi sie że podskoczenie o troche więcej niż 200Mhz to nic ale może to sprawa procka (Intel Pentium 3 = 0% o/c) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Niech zgadne ta zworka resetuje ustawienia samego procka czy całego BIOS-a???? PS. Wydaje mi sie że podskoczenie o troche więcej niż 200Mhz to nic ale może to sprawa procka (Intel Pentium 3 = 0% o/c) Calego BIOSa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De Lorean Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 wiesz kompa mam 3 lata to odrazu wymienić bateryjke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 wiesz kompa mam 3 lata to odrazu wymienić bateryjke nie zaszkodzi, ale jak sie bios sam z siebie nie resetuje ... to lepiej piwo zamiast baterii kupic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Dalej sie nie da???????? II. Użytkownik zobowiązany jest dbać o porządek na forum; w tym celu należy: (...) 5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De Lorean Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Dobra teraz takie małe pytanie przy okazji i troche nie na temat kiedy spali mi się ten procek, to znaczy przy jakiej temperaturze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Jeżeli nie wrzucisz go do ognia to się nie spali - nawet zdjęcie coolera w czasie pracy raczej go nie zabije. A od temperatury, jaką wytworzyć może sobie sam w czasie pracy nie spali się na pewno. Zabić go możesz najwyżej napięciem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bazyl Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 U mnie PIII550@770 5.5 X 140 chodzi bez problemu ale jak ustawiam na 150 to prim 95 blendami ypie a i czasem sam sie restartuje podkresle ze 5.5 X 140 jest na standardowym napieciu 1.6 a 150 ustwaiam na 1.85i nic niedaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fobos Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Jak dalsze krecenie nei wymaga wkladu finansowego czyli nowa plyta, pamiec itp... To pewnei ze sie oplaca krecic kazdy 1mhz sie liczy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...