Skocz do zawartości
De Lorean

Pentium III 866Mhz-Podkręcanie dalej ma sens??

Rekomendowane odpowiedzi

na BX'ie i p3 733Mhz bez większych problemów mam FSB = 150Mhz = 825Mhz [i to na słabej płycie (shuttle hot-661)] więc nie mów że się więcej niż 133 się nie da...

Zalezy od pamieci i od tego ile wytrzyma karta na AGP. Da sie wiecej tylko czasami jest wiecej zachodu niz to warte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta graficzna: 3D Blaster GeForce2 GTS / 200/333Mhz @ 220/433Mhz

AGP: Niestety na BX tylko x2

Pamięci: Przedstawiają się jako: RM28S160TA-13AC / 2x 128MB, PC133

i jest OK. Teraz mam ustawione FSB 139Mhz i do jest 770Mhz, ale na 150 też jest OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam RivaTNT2 właśnie puściłem procka na 170Mhzx6.5 klikam F10 włącza si ponownie i.... Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii długi dźwięk wystraszony używam RESET gotowe znowu piiiiiiiiiiiiiiiiiiodłączam zasilanie z listwy włączam ponownie i wszystko OK tylko zresteowało sie do standardu teraz rece mi drżą bo nie wiem o co biega

1PS. przy 1Ghz mam 133 FSB

2PS. 256MB ram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam RivaTNT2 właśnie puściłem procka na 170Mhzx6.5 klikam F10 włącza si ponownie i.... Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii długi dźwięk wystraszony używam RESET gotowe znowu piiiiiiiiiiiiiiiiiiodłączam zasilanie z listwy włączam ponownie i wszystko OK tylko zresteowało sie do standardu teraz rece mi drżą bo nie wiem o co biega

1PS. przy 1Ghz mam 133 FSB

2PS. 256MB ram

Biega o to ze przesadziles z podkrecaniem :) Takie dluuuugie piiiii to chyba blad pamieci ram. Nastepnym razem jak bedziesz sie tak ostro bawil i staniesz w martwym punkcie to nie przejmuj sie tylko poszukaj zworki CLEAR CMOS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej sie nie da????????

II. Użytkownik zobowiązany jest dbać o porządek na forum; w tym celu należy:

(...)

5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie wrzucisz go do ognia to się nie spali - nawet zdjęcie coolera w czasie pracy raczej go nie zabije. A od temperatury, jaką wytworzyć może sobie sam w czasie pracy nie spali się na pewno. Zabić go możesz najwyżej napięciem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie PIII550@770 5.5 X 140 chodzi bez problemu ale jak ustawiam na 150 to prim 95 blendami ypie a i czasem sam sie restartuje podkresle ze 5.5 X 140 jest na standardowym napieciu 1.6 a 150 ustwaiam na 1.85i nic niedaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...