Piszczel Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Zastanawiam się jaką maksymalną temperaturę może wytrzymać peltier (chodzi o cieplejszą stronę ) tak, żeby się nie spalił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 widze, ze masz podobne rozterki co i ja... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=9340 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Spoko , poszukałem po knigach i sam sobie odpowiedziałem. Myslę że skoro peltek jest pólprzewodnikiem to max temperatura ok.120C nie powinna mu zaszkodzić - tyle że przy takiej to zimna strona nie bedzie już zimna :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 standardowo to peltier wytrzymuje temp 180'C, tak podaja produceci, no oczywiscie sa tez mdele co wytrzymuja 220'C ale one sa drogie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...