Pablo74 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Kupiłem radka 9500pro, po zainstalowaniu system wykrył go jako 9700pro, riva tuner to samo. Postanowiłem wgrać bios ze stronki siriusa oc 9500 pro infineon 3.0. i karta już nie wstała czarno. wgrałem bios oryginalny to samo czarno, gościu który mi sprzedał powiedział mi tylko że karta ma soft moda na 9700 ale on sie na tym nie zna. Poradźcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Karta ma prawdopodobnie hardmoda a nie softmoda i pomoże tylko odpowiedni bios szukaj do 9700pro na takich pamięciach jak ty masz... Pokombinuj.. Tu masz Biosy http://www.techpowerup.com/bios/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TANK26 Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 kurczę poco zaraz bios wgrywałeś ? każdy R9500pro w windzie jest wykrywany a raczej pisze : RADEON 9500 PRO /9700 i tyle ! A soft mod jest robiony przez sterowniki np: omega i tyle. W przypadku R9500pro polega on zazwyczaj na odblokowaniu regulacji zegara rdzenia i pamięci. Cała filozofia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpon Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 ee w sumie to on chcial pogorszyć tę kartę (?) No bo ja nierozumiem: wgrywać bios od słabszej (w pewnym sensie - tej samej karty) jeśli ma się działającego zmodowanego :P ja wyznaję w takich przypadkach świętą zasadę (jak dla mnie) - jak działa to nieruszam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...