Jacek_ Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 witam probuje sie polaczyc z netem (e-wro) pod win2003 server, ale mam problem (chyba?) z dhcp. Sieciowka jest poprawnie zainstalowana, sprawdzana w innym kompie, kabel tez na 100% sprawny. W ustwieniach sieci mam zainstalowany tcp/ip, uslugi typu klient dns,dhcp itp wlaczone. Gdy uaktywniam polaczenie lokalne wyskakuje mi blad, ze polaczenie jest nieaktywne, i pojawia sie przycisk 'napraw' po kliknieciu wyskakuje: nastepujace kroki naprawy nie powiodly sie: odnawianie adresu ip gdy probuje odnowic adres IP, wpisujac w konsoli: ipconfig /renew e-wro <- nazwa polaczenia lokalnego to mi wywala: wystapil blad podczas odnawiania interfejsu e-wro: nie mozna skontaktowac sie z serwerem dhcp. uplynal limit czas zadania. (taki blad jest przy ustawionym IP automatycznym) serwerem dhcp jest router, gdy pinguje router: ping 192.168.0.1 to wszystko ok (btw, na pingi na cos innego to 'nie mozna znalezc hosta) gdy ustawiam IP statyczny, wg ustawien routera to po wydaniu komendy: ipconfig /renew e-wro, mam blad: karta e-wro nie jest wlaczona do protokolu DHCP. Komp jest podlaczony razem z dwoma innymi kompami do routera, ktory jest skonfigurowany ok. DMS-y e-wro mam wpisane. bede wdzieczny za wszelka pomoc pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Nie jest wlaczona do protokolu DHCP - wygladalo by to tak, jakby router nie przyjmowal adresu MAC twojej karty. Jest tam jakis admin albo ktos kto pilnuje routera ? Musisz mu podac adres MAC twojej karty sieciowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_ Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Nie jest wlaczona do protokolu DHCP - wygladalo by to tak, jakby router nie przyjmowal adresu MAC twojej karty. Jest tam jakis admin albo ktos kto pilnuje routera ? Musisz mu podac adres MAC twojej karty sieciowej.opcji router 'Dynamic DHCP Clients List' jest moj komp z poprawnym numerem MAC, ip i nazwa hosta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...