Mike3129 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Mam pytanie właśnie zmieniłem Pande Platinium 8.05 na Kaspreskiego 5 i właśnie się zastanawiam czy nie jest potrzebny jeszcze jakiś firewall do zabezpieczenia zainfekowanych plików z netem, oczywiście narazie takich nie mam? Mam jeszcze jedno pytanie czy wam tez Kasperski strasznie długo skanuje?? Mi na przykład skanował ponad 1,5 godz. pierwszy raz. Prosze o pomoc i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 witam to ile czasu skanuje zależy na jakie zabezpieczenia go ustawiłeś jeśli na max podczas skanowania calego dysku to nie dziwne, u mnie szedł też coś koło półtora godziny (mam na maxa ustawione) a czy jest potrzebny do niego firewall to nie wiem, u mnie współpracuje bardzo dobrze z Kerio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 fajerłol jest zawsze potrzebny :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 fajerłol jest zawsze potrzebny :!: :!:Po co ja nie używam i nigdy nie miałem włama, anty-wira też nie mam i nie miałem zadnego wirusa od kiedy mam neta! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 wszystko do czasu ,nawet sam nie wiesz kiedy złapiesz :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 jeśli jesteś za maskaradą lub routerem (wewn IP) to nie widze potrzeby instalowania go, osobiście dopiero gdy zdobyłem zewn IPka zainstalowałem sobie ze wzg na bezposerdni dostep do sieci internet i niebezpieczeństwa z tym zwiazane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 wszystko do czasu ,nawet sam nie wiesz kiedy złapiesz :lol: :lol: :lol:Jakoś nie sądze, czemu miał bym załapać? Nie używam IE, mam najnowsze aktualizacje w GG mam wylonczone p2p. Jedyne co mi mogą zrobić to DOS ale się tym nie przejmuje bo mam zmienne IP :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 wystarczy skrypt pisany pod Firefox czy Opere a są takie i może być problem. Firewall chroni nie tylko przed atakiem z zewnątz ale i rozsylamien danych z Twego komputera gdzies w swiat. Zdecydowanie warto miec taki zetaw: antwirus + firewall + adaware (np. chroni rejestry przed modyfikacja i wylapuje trojany) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Wiem do czego służy FireWall ale mając najnowsze wersje FF i wszystkie aktualizacje jest raczej mało prawdopodobne że ktoś się zwłamie. A jak bym miał ten cały badziew wlonczony komp by dużo wolniej chodził! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 moze nie mam jakiegoś super sprzetu ale obecnosci firewolla ani add-aware nie odczowam. Menadzer zadan z win podeje obciązenie procesora 0% dla tych aplikacji. Ponadto gram w giercę MMORPG i tam jakiekolwiek ociażenie sprzętu czy sieci bylo odczowalne. Firewall ma jeszcze jedną fajną ceche, odwala niezamawiane pakiety, a one potrafią troszkę spowolnic kompa. Mike3129 pytał się czy warto instalować inne programy poza antywirusem i ja mu odpowiadam TAK, zainstaluj, komputer będzie lepiej zabezpieczony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...