Skocz do zawartości
Mike3129

Czy do Kasperskiego potrzebny jest firewall ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie właśnie zmieniłem Pande Platinium 8.05 na Kaspreskiego 5 i właśnie się zastanawiam czy nie jest potrzebny jeszcze jakiś firewall do zabezpieczenia zainfekowanych plików z netem, oczywiście narazie takich nie mam? Mam jeszcze jedno pytanie czy wam tez Kasperski strasznie długo skanuje?? Mi na przykład skanował ponad 1,5 godz. pierwszy raz. Prosze o pomoc i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

to ile czasu skanuje zależy na jakie zabezpieczenia go ustawiłeś jeśli na max podczas skanowania calego dysku to nie dziwne, u mnie szedł też coś koło półtora godziny (mam na maxa ustawione)

a czy jest potrzebny do niego firewall to nie wiem, u mnie współpracuje bardzo dobrze z Kerio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko do czasu ,nawet sam nie wiesz kiedy złapiesz  :lol:  :lol:  :lol:

Jakoś nie sądze, czemu miał bym załapać? Nie używam IE, mam najnowsze aktualizacje w GG mam wylonczone p2p. Jedyne co mi mogą zrobić to DOS ale się tym nie przejmuje bo mam zmienne IP :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy skrypt pisany pod Firefox czy Opere a są takie i może być problem. Firewall chroni nie tylko przed atakiem z zewnątz ale i rozsylamien danych z Twego komputera gdzies w swiat.

Zdecydowanie warto miec taki zetaw: antwirus + firewall + adaware (np. chroni rejestry przed modyfikacja i wylapuje trojany)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze nie mam jakiegoś super sprzetu ale obecnosci firewolla ani add-aware nie odczowam. Menadzer zadan z win podeje obciązenie procesora 0% dla tych aplikacji. Ponadto gram w giercę MMORPG i tam jakiekolwiek ociażenie sprzętu czy sieci bylo odczowalne. Firewall ma jeszcze jedną fajną ceche, odwala niezamawiane pakiety, a one potrafią troszkę spowolnic kompa.

Mike3129 pytał się czy warto instalować inne programy poza antywirusem i ja mu odpowiadam TAK, zainstaluj, komputer będzie lepiej zabezpieczony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi