berkut Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 :mrgreen: Przednia zabawa bedzie z tym :twisted: Kompletuje jeszcze reszte czesci ale juz jutro bedzie na chodzie (chociaz bez sterowania mocy poprawnego) Kto pierwszy powie co to jest i czemu bedzie to moje ulubione narzedzie ? ;D berkut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 To takie cos, co powoduje rozjezdzanie forum - zgadlem? :twisted: znajac Ciebie to pewnie jakis nowy palnik z plastiku :roll: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 ups, pracuje w 1280 wiec nie rozjechalo mi, juz poprawiam *edit* - klikajac na zdjecie mozna zobaczyc powiekszone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 hmmm, może to będzie jakaś specjalna lutownica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek1987 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Hehehe, już wiem co to jest :D To jest UCHWYT SPAWALNICZY TIG Tu troche więcej o tym "czymś"http://www.pulsar.net.pl/trafistel/menu_tig.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Wygrywasz ciasteczko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek1987 Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Możesz mi pocztą wysłać, tylko żeby jakieś dobre było :D PS. Zdradziła Cię nazwa zdjęcia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 hehe, to miala byc podpowiedz ;D w kazdym razie z tym bede mogl porobic wiele rzeczy ktorych wczesniej nie moglem, wyprobowac nowe sposoby spawania parownikow, nowe materialy i kilka innych rzeczy :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 haha, jak zwykle berkut :) :) :) ja to Ci szczerze gratuluje wytrwania w takim 'hobby' :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 chyba nowe projekty sie zaczna :) qrde bym wygral ale za wolny bylem :D dodalem sobie ciebie do listy kontaktow w gg widze opisy i na biezaco jestem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 PIerwsza rzecz ktora zrobie to zespawam komore spalania do nowej turbiny gazowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 ja to bym go o niego nie chcial mieszkac :P . Nie dosc ze pod domem 10 lodowek stoi pewnie , to jeszcze po nocy z palnikiem gania :P . A na serio to gratuluje zainteresowania :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 nie stoja zadne lodowki :) tylko sasiadce wychodza oczy w orbit z wciach!ienia jak odpalam np. turbine gazowa i sasiedzi sie dziwnie patrza palnik :D zebys wiedzial ze ja w nocy pracuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 wampir? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 TIG by mnie zabil iloscia promieniowania UV :P ale mam dobra maske ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 mialo mu sie lepiej pracowac...hmmm...myslalem, ze to jakas czesc do fajki wodnej :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 bruce to samo pomyslalem :lol: moze berkut zrobi kiedys jakąs hiperturbofaje ... ;) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 eee a ja myślałem że to taki wynalazek co na 10 metrów ogniem bucha... swoją drogą co by było jak by Berkut właśnie z takim czymś przed dom wyskoczył ;) dopiero sąsiedzi by dziwnie patrzyli hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Wiem, to bedzie BULBA WODNA :) A na zdjeciu jedna z koncowek, pewnie bedzie wiecej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 zapewne niedlugo zaslony w truskawki zmienia sie w zaslony w liscie marychy? :> berkut-kedy testujemy? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 zapewne niedlugo zaslony w truskawki zmienia sie w zaslony w liscie marychy? :> bruce, rozwaliłeś mnie tym :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Jak chcecie to moge zrobic miotacz ognia ale ktos to musi potem odemnie kupic :) nie zobaczycie mnie nigdy jarajacego, predzej moje kosci szczezna na sloncu, nie bede zbakanym zjebem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 a ile by takie cos kosztowalo :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 berkut - masz plame na koszulce, nie sprala sie :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 jaki gaz do tego "wchodzi" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 jaki gaz do tego "wchodzi" ??Argon :] _=Metoda TIG _ Metoda TIG wykonywana jest przy użyciu nietopliwej elektrody (zwykle wykonanej z wolframu). Łuk elektryczny powstały pomiędzy elektrodą, a metalem służy jedynie do stopienia tego metalu, ponieważ nie płynie przez niego spoiwo. W przypadku potrzeby zwiększenia ilości spoiwa (np. przy spawaniu pachwinowym), do jeziorka dodaje się je w postaci drutu. Metoda ta umożliwia dużą kontrolę przebiegu spawania i dlatego jest szczególnie przydatna przy spawaniu blach cienkich oraz przy produkcji rurociągów parowych wysokiego ciśnienia i instalacji chemicznych. Metodą tą można spawać we wszystkich : pozycjach. Parametry spawania Przy spawaniu wszystkich metali (z wyjątkiem aluminium) używa się prądu stałego z biegunem ujemnym na elektrodzie, co umożliwia stabilną pracę łuku. Przy takiej konfiguracji dużo więcej ciepła wydziela się na metalu spawanym niż na elektrodzie, dlatego temperaturę elektrody można utrzymać poniżej jej temperatury topnienia. Aluminium i jego stopy mają taką właściwość, że po stopieniu metalu rodzimego powłoka tlenkowa pozostaje nienaruszona. Wynika to z faktu, że jej temperatura topnienia jest dużo wyższa niż temperatura topnienia aluminium. Ze względu na to, że w metodzie TIG nie stosuje się topników, warstwa tlenków musi zostać rozbita przez łuk. Jest to możliwe w momencie zastosowania prądu stałego lecz z biegunem dodatnim na elektrodzie (w tych warunkach spoina pozbawiona jest tlenków). Z kolei w tej konfiguracji więcej ciepła wydziela się na elektrodzie i dlatego metodę ta stosuje się rzadko do spawania aluminium. Wyjściem z tej sytuacji jest zastosowanie prądu przemiennego (przez pół okresu elektroda jest dodatnia i przez drugą połowę ujemna). ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Jak chcecie to moge zrobic miotacz ognia ale ktos to musi potem odemnie kupic :) nie zobaczycie mnie nigdy jarajacego, predzej moje kosci szczezna na sloncu, nie bede zbakanym <font color=red>[ciach]</font> ile chcesz za miotacz ognia?;] przydałby mi sie do szkoły na zajęcia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 mi terz potrzebny wlasnie :] moza jak dwa kupimy to nam rabat da :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 nie zartujcie, bo on go naprawde zrobi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 berkut podaj jakas kwote ile taki miotacz by kosztowal :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...