Skocz do zawartości
bolko

Corsair PC3200

Rekomendowane odpowiedzi

Zamówiłem dzisiaj moduł 512MB PC3200 CL2,5 Corsair model CMX512-3200PT, widział ktoś może testy tej pamięci, bo szukałem ale nie mogłem znaleść ???? Na jakich ona jest układach ??? i ile się da z niej wycisnąć ???

Podrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś tam widziałem że 185 przy max. biegały, ale nigdzie nie mogę znaleźć czy było też więcej...

A tak poza tym to niezły jesteś: Najpierw zamawiasz, a potem się pytasz czy są dobre  :?

koles bogaty ;)

jak mu sie niespodobaja, to sprzeda za 80% ceny :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś tam widziałem że 185 przy max. biegały, ale nigdzie nie mogę znaleźć czy było też więcej...

A tak poza tym to niezły jesteś: Najpierw zamawiasz, a potem się pytasz czy są dobre  :?

koles bogaty ;)

jak mu sie niespodobaja, to sprzeda za 80% ceny :P

A to wszystko wyjaśnia :D

W sumie za 30 % ceny to i ja bym odkupił... :wink:

A tak poza tym to patrząc na jego sprzęta to widać żę chyba nie za bardzo ma co z kasą robić...Szkoda że nie wszyscy mają taki problem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem bo nie mam wogóle pamieci. Elixiry juz sprzedałem. A co do tych 185 to chodzi ci o max timingi ??? Bo to przeciez pamiec DDR400.

Kupiłem je za 880zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego piszę że nie mogę znaleźć wzmianki o testach n wyższej magistrali... A te 185 tak przy max timingach było...

880 na pamięci :!: - szczerze musiałbym się chyba porządnie w głowę kilka razy uderzyć (w myśl zasady Markulusa, mojego brata:

Kup sobie koło i walnij się w czoło

to może bym kupił...

Pozdroowka Markulusie, choć pewnikiem i tak tego nie przeczytasz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.amdzone.com/articleview.cfm?art...eid=1183&page=4

poszły na CL2 do 412Mhz :lol:

Mam zamiar zejsc z prockiem do 2,7Ghz ale uzywac pamieci na 400Mhz CL2 :) bo na takie ustawienie pozwala ASUS. Jak wiadomo P4 bardzo lubi duzą przepustowość pamięci dlatego jestem ciekaw co z tego wyjdzie :) Jakby co to zapuszcze Wam w weekend jakies wyniki na FSB158 i pamieci na 316Mhz i FSB150 a pamieci na 400Mhz :)

Zobacze testy jesli bedzie spoko chodzic to tak zostawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja gdybym kupował nowego kompa to bym wydał z 8/9 tysięcy(bez monitora)

jak masz tyle kasy na kompa to najwyzszy czas wymienic tą padake co teraz masz ;))))

IMHO 4000zl bez monitora to juz jest super stosunek wydajnosc/cena ... z niczego dobrego i taniego w dół nie trzaby bylo równac .... reszta to troche szybsze i o wiele droższe ... ale to tlko moja opinia :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Max timingi niewiele daja - najwiecej daje zwiekszanie czestotliwosci pracy pamieci. Choc wiadomo najlepiej miec jak najwyzsze taktowanie i max. timingi (wpominalem ze moje Samsungi dzialaja stabilnie na 440MHz z cas 2 ? :twisted: )

Dla przykladu:

375mhz 2-3-3-6-1

382mhz 2-4-4-7-2

388mhz 2.5-4-4-7-2

Jak myslicie ktore ustawienie jest najszybsze ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...