Skocz do zawartości
Nyny

Problem ze sterami do RIVY TNT. HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zakupilem na allegro InnoVision Tnt2 M64 32mb. Karta ta miala smigac w moim drugim kompie:

P II 233 slot1

Pł gł. na intel 440LX posiada agp 2x bodajze...

32 sdram

Wingroza 98

reszta malo wazna...

Wkladam karte do kompa wlacza sie komp pokazuje sie piekny napis RIVA TNT 2 M64, bootuje sie windows spoko wykrywa wszystko gra.

Instaluje sterowniki poczawszy od najstarszych sterow jakie sa przez 23.11 i nic. Windows sie uruchamia ponownie i niestety 256 kolorow ....

W menadrzeze urzadzen karta graficzna z zoltym wykrzyknikiem i pisze ze urzadzenie nie jest uruchomione czy cos takiego ....

Przy wylaczaniu komputera blue screen wystapil wyj. krytyczny cos tam cos tam VXD NVCORE (01)......

Zainstalowalem najnowesze sterowniki 61.76 czy jakos tak no i karte wykrylo ale podczas ladowania sie windowsa ciagle restary....

Mozliwosc uruchomienia tylko w trybie awaryjnym

Wzialem rivke do mojego kompa podlaczam xp wykryl wszystko smiga :)

Niech mi ktos powie o co lata bo ja juz 3 dni mecze tego rupiecia i juz mam metlik w glowie. Do tego jeszcze ta grafa....

Mozliwe ze to wina starego mobo na lx (dodam ze jest to dwuprocesorowka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz czy masz w BIOS-ie włączoną funkcję "Assign IRQ for VGA". Zainstaluj sterowniki przy wyłączonej tej opcjii, zresetuj komputer i włącz to w BIOS-ie o ile to masz. U mnie pomogło.

piwa Ci dac :)

Co do intela ... wpisz w downloadzie "intel inf" :) (intel inf upgrade driver)

I pozniej wybierz system operacyjny ... powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi