Nyny Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Witam, zakupilem na allegro InnoVision Tnt2 M64 32mb. Karta ta miala smigac w moim drugim kompie: P II 233 slot1 Pł gł. na intel 440LX posiada agp 2x bodajze... 32 sdram Wingroza 98 reszta malo wazna... Wkladam karte do kompa wlacza sie komp pokazuje sie piekny napis RIVA TNT 2 M64, bootuje sie windows spoko wykrywa wszystko gra. Instaluje sterowniki poczawszy od najstarszych sterow jakie sa przez 23.11 i nic. Windows sie uruchamia ponownie i niestety 256 kolorow .... W menadrzeze urzadzen karta graficzna z zoltym wykrzyknikiem i pisze ze urzadzenie nie jest uruchomione czy cos takiego .... Przy wylaczaniu komputera blue screen wystapil wyj. krytyczny cos tam cos tam VXD NVCORE (01)...... Zainstalowalem najnowesze sterowniki 61.76 czy jakos tak no i karte wykrylo ale podczas ladowania sie windowsa ciagle restary.... Mozliwosc uruchomienia tylko w trybie awaryjnym Wzialem rivke do mojego kompa podlaczam xp wykryl wszystko smiga :) Niech mi ktos powie o co lata bo ja juz 3 dni mecze tego rupiecia i juz mam metlik w glowie. Do tego jeszcze ta grafa.... Mozliwe ze to wina starego mobo na lx (dodam ze jest to dwuprocesorowka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Zainstaluj na wszelki Intel INF update ... do chipsetu. W biosie zobacz czy masz wszystko z obsluga AGP poprawnie ustawione. AGP 2x : Enabled IRQ dla Display : enabled. Moze jakis 'syf' po starej karcie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 robilem 2 razy formata :) gdzie moge znalezc te stery intela?> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 gdzie moge znalezc te stery intela?>Pewnie na stronie Intela LOL, zainstaluj aktualizacje do windy może coś pomogą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Zobacz czy masz w BIOS-ie włączoną funkcję "Assign IRQ for VGA". Zainstaluj sterowniki przy wyłączonej tej opcjii, zresetuj komputer i włącz to w BIOS-ie o ile to masz. U mnie pomogło. piwa Ci dac :) Co do intela ... wpisz w downloadzie "intel inf" :) (intel inf upgrade driver) I pozniej wybierz system operacyjny ... powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...