WRX Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Mam dwa dyski 120GB. Jeden podpiety samodzielnie do pierwszego kanalu, drugi jako master na drugim kanale, razem z nagrywarka DVD. Jak mam zainstalowac system i oprogramowanie, aby uzyskac jak najwieksza wydajnosc? Np na pierwszym bedzie system i najczesciej uzywane dane a na drugim programy i dane zadko uzywane. Czy moze jakos inaczej? Mam zamiar w niedalekiej przyszlosci zajac sie domowa edycja filmow z kamery cyfrowej i chcialbym jak najlepiej wykorzystac posiadany sprzet (zadne dodatkowe zakupy raidow czy scsi nie wchodza w gre). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Ja mam co prawda 80-tkę ale nie szkodzi.. A więc ja mam tak: Pierwsza patrycja FAT32 16GB windows i programy, druga patrycja FAT16 2GB swap i temp, trzecia patrycja - reszta: gry, filmy oraz obrazy płyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m0ses Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 jesli duzo przerzucasz danych miedzy dyskami to polecam podpiac je do jednej tasmy. 1 podzielic np. na 3 partycje: a)2-3gb na windowsa, progsy(sys. plikow- ntfs); b)do 1,5gb-plik wymiany, pliki tymczasowe, ulubione, skrzynka outlook(sys.plikow fat16!!!); c)reszta miejsca- czesto uzywane pliki(NTFS) 2 podzielic na 2-3 partycje(NTFS): po rowno, jedna wydzielic tylko i wylacznie na dane udostepniane przez ftp lub dc/emule.ja jeszcze jedna mam specjalnie dla gier. bo jednak dosyc ostro jest defragmentowany. po instalacji systemu i progsow zrobic backup 1a ghostem i spox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Ja bym rzekl, ze bardziej sie oplaca podpiac dyski do osobnych tasm na roznych kanalach, jesli trzeba uzyskiwania duzego transferu miedzy nimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m0ses Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 troszke zle sie wyrazilem. pod pojecie dyskow wlaczyem tez cd-rom. ale faktycznie jak przerzuca sie dane miedzy twardzielami to na osobnych. jak duzo kopiujemy z cd to twarde na jednej, cd na osobnej tasmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...