MacieX Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Słuchajcie mam delikatny przypływ gotówki i chciałem wymienić płytę główną tylko nie wiem jaki model. Musi mieć Obsługę Pentium IV,Socket 478,3 sloty do DDR (333MHz lub 266MHz),ATA 100 lub 133,zintegrowaną dźwiękówkę i przydałaby się grafika, 6 portów USB (konieczny jest port USB 2.0)i Regulacja FSB z poziomu BIOS-u. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misialaczek Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Polecam ASUSA na SIS645 chociaż nie ma USB 2.0 lub jakiś GIGABYTE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 ja tam płyt na sisie nie polecam a zresztą poczytaj naprawde było multum postów na ten temat :roll: :roll: :roll: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Moze Gigabyte ga-8iex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 ABIT BD 7 II - warto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Najlepiej weź coś na SIS648. Ten chip rozkłada wszystkie i845 na łopatki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Jezeli chodzi o obecna sytulacje na rynku i plyty pod s478 to jest na razie kicha :(. Poniewaz wiekszosc plyt nie obslugiwala bedzie P4 3.06ghz i w zwyz. Zreszta poczytaj tu : http://www.theinquirer.net/?article=5229 . On October 7th, Intel will introduce its 845PE, 845GE and 845GV chipsets, which support DDR 333 memory types wiec ja bym poczekal a jezli ci sie pali to teraz bral bym Epox 4SDA5+ na SiS648 : http://www.tbreak.com/reviews/article.php?...41&pagenumber=7 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 fach jak żes ty podkręcił tego palomino???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo's Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Weż Bd 7-II jest poprostu super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 fach jak żes ty podkręcił tego palomino???? juz bylo to pytanie Fach to nasz dawny Tristan a kiedys bylo mase postów o jego osiągnięcch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Poniewaz wiekszosc plyt nie obslugiwala bedzie P4 3.06ghz i w zwyz. Zreszta poczytaj tu : http://www.theinquirer.net/?article=5229 . On October 7th, Intel will introduce its 845PE, 845GE and 845GV chipsets, which support DDR 333 memory types wiec ja bym poczekal . Mam rozumiec ze ten chip 845PE bedzie napewno obslugiwac >p4 3,06ghz? Czy to nie granite bay bedzie dopiero je obslugiwac :o PS.Fach -respekcik, niezly overclocker z ciebie, nowa huta rzadzi ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Poniewaz wiekszosc plyt nie obslugiwala bedzie P4 3.06ghz i w zwyz. Zreszta poczytaj tu : http://www.theinquirer.net/?article=5229 . On October 7th, Intel will introduce its 845PE, 845GE and 845GV chipsets, which support DDR 333 memory types wiec ja bym poczekal . Mam rozumiec ze ten chip 845PE bedzie napewno obslugiwac >p4 3,06ghz? Czy to nie granite bay bedzie dopiero je obslugiwac :o PS.Fach -respekcik, niezly overclocker z ciebie, nowa huta rzadzi ;P To ja powiem tak : Nowe chipsety intela wyjda przed 3.06Ghz wiec beda to wiadace chipsety Intela i prawdopodobnie pierw wyjdzie 3.06Ghz niz nowy chipset :). Choc z Intelem nigdy nic nie wiadomo. Ale watpie zeby 3.06 byl udanym produktem (wyzylowanie 0,13um). Juz lepiej jak chcemy sie nastawiac na wybor plyty to patrzmy na to czy bedzie supportowac Prescota (jak ktos chce moge sie dowiedziec jakie chipsety beda go sppportowac. Ja jestem w Plyty pod P4 delikatnie mowiac SLABY :( ale mobo pod AMD to moja domena ,niedlugo robie z kolega Interloperem serwis o plytach glownych (czeba jeszcze zlozyc eqpie grafika itp) i wlasnie przydalby sie ktos kto zajmowal by sie (jakis fachowiec musi byc!) ktory zajol by sie plytami pod Intela (ja jestem od AMD) jak cos to piszcie do mnie na maila : filipzeg@wp.pl ,pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 "Springdale G has integrated graphics although other cards will fit into slots on motherboards using it. Springdale P does not have integrated graphics. Both types support dual channel double data rate (DDR) " Tak wiec Ja nierozumiem czym sie bedzie roznic 845PE od granite bay oraz 845PE od 845E ? Czy moze to jedno i to samo tylko ze "oficjalnie" ? :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 fach jak żes ty podkręcił tego palomino???? juz bylo to pytanie Fach to nasz dawny Tristan a kiedys bylo mase postów o jego osiągnięcch ooo widze ze jeszcze kto mnie pamieta :). A jak podkrecilem??? czary :) AGOIA 0220 (SLABA SERIA!!) max 1714mhz 1.85V przy WC lub AC nie bylo znaczenia dopiero po dolozeniu lodu do WC (temp 36C :)) I Vcore 2.05V tak ladnie sie kretnol. Bez lodu chodzil ladnie na 1,9Ghz a ja se gralem na 1866mhz i bylo wporzo (PS. mam slabe pamieci PC2100). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 "Springdale G has integrated graphics although other cards will fit into slots on motherboards using it. Springdale P does not have integrated graphics. Both types support dual channel double data rate (DDR) " Tak wiec Ja nierozumiem czym sie bedzie roznic 845PE od granite bay ? Czy moze to jedno i to samo ? :o zaraz ci wszytsko wyjasnie tylko przeczytam ta roadmapke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 duzo juz czasu minelo czy to az tak skomplikowane ? ;> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...