Skocz do zawartości
Gregu

Nagrzewnica Nysa A KADET

Zostawic Nyse?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Zostawic Nyse?

• Zostawic Nyse
      7
    • Instaluj kadeta
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam nagrzewnice nyski. Ma cholerstwo z 40 zm długości, waży z 3 kg. Wchodzą na nią 4 wiatraki od zasilacza, ale ja mam tylko 2 i jedną 12cm sztukę. Na oko w samej chłodnicy zawsze jest z litr do półtora wody.

No i mam pytanie - to cholerstwo jest z mosiądzu i miedzi, ale musi wyjątkowo dobrze oddawać cieplo, skoro 80W proca, 80 karty, 20-30W dla hdd i NB i temperatury na procu po 3 -4 godzinach tortur są na poziomie 38 stopni. Temp na karcie graficznej w granicach 35 stopni po przejsciu 3dmarka.

No i mam pytanko:

Kupiłem (już- niestety) kadeta. Podobno jest dobry, na pewno mniejszy (o połowę), i bardziej mobilny niż ten potwór który teraz mam.

Czy warto go instalować???Będzie róznica? Jeśli tak na gorsze czy na lepsze?

Bo moge po prostu kumplowi tego kadeta dać...wczesniej była opcja ze te nyske oddam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok chłopaki i dziewczęta, dzięki za głosy

kadet właśnie przyjechał

troszke mały jest.. :? jakby 3 razy mniejszy...

wasze głosy mnie przekonały(nieliczne ale zawsze;)) żeby zostawić se mego potworka. Tylko musze wspotniki i wiertate załatwić i przymocuję jak kolega Outlander radzi do budy. Ale to zabawa na przyszłość. Tera trza pojemnik na wode uszczelnc, albo lepiej wymienic,bo mi woda wyparowywuje

THX ALL!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisze ci tak: Mialem kiedys nyske - faktycznie duza krowa i byla calkiem niezla, potem przesiadle sie na 3 razy mniejsza od chevroleta (praktycznie identyczna jak kadett) i temp poszla w dol z 7 stopni :) Kadet jest duzo lepiej skonstruowany ni nyska. Ja na twoim miejscu nie zastanawialbym sie ani chwili... ...i przesiadlbym sie na kadett'a, albo lepiej : obie naraz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi