Gość Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Nie patrze na klawe piszac :P, a nie zawsze mi w oczy wpadnie literowka, ale jak ja zobacze to poprawiam :) chyba ze tweak muli mi :)A na co patrzysz jak nie na klawe? Bo ja na monitor.. a wtedy widze pojawiajace sie literki i ewentualne bledy, ktore odrazu kwituje backspacem. Pozatym co ma do tego mulenie tweaka? Przeczytaj chociaz raz posta zanim wcisniesz "Wyslij", to wiele nie kosztuje, a moze wyeliminowac wiekszosc bledow (sporadyczne literowki sa do zaakceptowania). PS. nie czepiam sie konkretnie Ciebie, pisze do Ciebie, ale chodzi o ogół :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Jedna, dwie literowki moga mi sie zdarzyc ale nie wale ich po 20 w tekscie jak co niektorzy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingwin Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Bigfan: Zgadzam sie z Toba w 100%. To co teraz dzieje sie w internecie to juz jest tragedia... Jak sie pisze na GG czy innym komunikatorze to rozumiem, ze mozna nie uzywac wielkich liter na poczatku zdania czy nie stawiac kropek... Jednak po czesci rozumiem ludzi, ktorzy maja rozne dysfunkcje (chyba tak to sie zwie?) np. dysortografie... (OT - zostalem skierowany na takie badania:P, ale dysgrafia ;])... Ale bez przesady - zawsze mozna zajrzec do slownika ort. lub pisac posta w WORDzie i potem to kopiowac na forum... Tak by bylo chyba najprosciej :). Paulo: A w tym poscie sa jakies bledy? :D:D Nie no przeciez zartuje :). Krootki: Dlatego na pewny forum (ktorego nazwy nawet nie przytocze ze wzgledu na tematyke) baaardzo poprawiam ludzi, ktorzy pisza z bledami ort. (ale takimi razacymi ;]). Mysterio: No cO Ty nIe pOwIeSz? To JeSt JeZyK gLuPiCh dZiEwUcH nA cHaTaCh i Na BlOgAcH ;] DeNeRwUjE To OsTrO;]. A mnie denerwuje jak ktoś apeluje o kulturę słowa pisanego i jego poprawność, a sam nie potrafi dodawać ogonków do swoich literek.... chyba że pisze spoza kraju lub mu sprzedali wybrakowaną klawiaturę bez altów....Widzisz kolego Krawcu... Osobiscie mam w pelni sprawna klawaiture, pisze z Polski i moge pisac znaki z "ogonkami"... Ale... Jak dla mnie duzo szybciej pisze sie zdania bez polskich znakow! I to mi bardzo ulatwia prace. Kiedys po paru latach (jakis 3) mojej przygody z internetem zaczelem wchodzic na kanal IRC pewnego forum, ktore niestety juz nie istnieje... Do tego czasu juz biegle pisalem z polskimi ogonkami... Ale... Na niektorych kanalach IRC (min. na tamtym) ludzie poprostu zabraniali pisac z PL znakami, nazywajac takie osoby lamerami... No i poprostu jakos tak wyszlo, ze oduczylem sie tego :). Ale i tak nie placze przez to ;] Paulo: N0 C0 ty, p154n!3 l33t3m C!3b13 wn3rw1a? Mnie zreszta tez to denerwuje jak ktos pisze l33tem... Ale to jest jezyk "h4x0ra" ;]. SKRYTOBOJCA: No jak sie nie odmienia jak odmienia ;]. Nazair: Zgadzam sie z Toba w 100%. Sam zauwazylem, ze przez czytanie postow typu "czy morze mi ktus pomudz" pogorszylo sie u mnie z ortografia... A niestety w szkole pod reka Worda nie mam :(. FiDO: Hehe... Ale wiesz, ze czasami jest bardzo ciezko wylapac zwlaszcza swoj blad w poscie? Nawet juz po jego napisaniu? Ja mam opanowane pisanie bez patrzenia na klawiature:). Sikor: I tutaj sie z Toba nie zgodze. W rzeczywistosci tez jest tragicznie... I nie tylko z ortografia jak widze, ze kolezanka z lawki na fizyce pisze "droga chamowania" i ja sie zaczynam smiac ;], ale jeszcze kultura... Totalny brak kultury wsrod mlodziezy... Jak czasami widze dziewczyny w moim wieku (a mam 14 lat!) to nie wiem czy smiac sie czy plakac jak co drugie slowo jest na K czy na CH... A ich zdanie o swoich rodziach ahh... Jakiez to jest piekne sluchanie czegos typu "Alez moja stara jest pojeb... bo nie pozwala mi wyjsc na dwor, zebym sobie zajarala"... Co prawda ja o swoim ojcu nie mam zbyt dobrego zdania, ale to tylko i wylacznie jego wina... Ale nie o przemocy w rodzinie tutaj mowimy. Ogolnie nasze spoleczenstwo jest coraz bardziej zepsute. Dzieci uciekaja sie do narkotykow, zeby poprawic sobie humor, a to zeby sie lepiej nauczyc albo z kolei, zeby przed kolegami zaszpanowac jaki to on jest kozak, ze wezmie o jedna pigule wiecej niz inni... FiDO: Jedna czy dwie literowki kazdemu moga sie zdazyc. Zwlaszcza, ze czytanie u czlowieka polega na tym, ze mozg "czyta" pierwsza i ostatnia litere w wyrazie, analizuje liczbe liter w wyrazie i identyfikuje wyraz... A wiec czesto jak jest napisane "duzsek" to odrazu czytamy "duszek" ;]... Nawet kiedys byl taki fajny text na ten temat :). A teraz cos tak ogolnie na podsumowanie tematu... Coraz wiecej ludzi ma jakies dysfunkcje w Polsce. Coraz bardziej zaniedbywany jest ten jezyk przez nas. A wiec musimy o niego dbac... Tak samo nasza kultura osobista stoi na bardzo niskim poziomie (naszym - mam na mysle ogolnie spoleczenstwo, Polakow). Co drugie slowo u niektorych zaczyna sie na k czy na ch... Zwlaszcza wsrod mlodziezy... A niestety policja nie zwraca na to uwagi (wulgaryzmy w miejscach publicznych - 141 art. kodeksu wykroczen:D). To chyba bedzie na tyle:) Pozdrawiam Pingwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Zgdinoe z bdnanaimai unwriweytsetu w Ponznaiu pązdorek letir w swłioe nie ma zcnezania, tlyko isntote jset aby peirswza i osatitna letria błya na odwpoidenim meisjcu...... Gdzies tez mialem ten tekst po angielsku, jak znajde dam znac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...