Leo_S2 Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Witam, jakiś czas temu pisałem o moim podkręcaniu Athlona XP 1800+ T-B . Udało mi się osiągnąć na pamięciach 333 równe 2004 MHz. Żeby podkęcać dalej, czekałem na pamięci 400MHz. No i w końcu je mam. Ale... Po ustawieniu na procku 200 i pamięciach 200, komp nie wstaje. Co robię źle? Z tego co słyszę tutaj wielu ma XPki na FSB powyżej 200 i jakoś chodzą... Mój procek jest z wczesnych wypustów, ma odblokowany mnożnik. Spec sprzętu w podpisie. Próbowałem z pamięciami obniżyć im timingi na wolniejsze, ale nie pomogło. Czekam na sugestie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damek Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Daj mu to czego potrzebuje czyli więcej napięcia:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo_S2 Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 dostał, o 0.05 v więcej , chyba za mało, co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damek Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Najpierw zrób tak. Zjedź magistralą na 166Mhz i następnie podnoś ją co kilka Mhz. Jak winda nie bedzie chciała wejść (może wyskoczyć taki niebieski ekran) to podnoś napięcie. I tak stopniowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo_S2 Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 well, trza będzie spróbować. Dzięki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damek Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Da rade. Po kilka Mhz i po 0,05V i będzie szło, tylko napięcie dopiero zwiększaj jak nie będzie do Windowsa chciał wejść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Jesli nie zmieniłes mnożkina to może wogóle ci nie odpalić. 2300 Mhz potrzebuje juz mocnego voltażu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Dużo zależy od konkretnego modelu, np. mój: przy 2,3Ghz - około 1,65-1,7V (nie pamiętam dokładnych wartości) bez żadnych problemów przy 2,4Ghz - 1,93V i nie zawsze rusza (niezależnie od ustawień) Zobacz ile wycisnął Chaos ze swojego, nie wiem jak on to zrobił.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo_S2 Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 mi wystarczy jak z mojego wycisnę 2300 MHz, mam jeszcze mnożnik do dyspozycji. Sprzęt teraz stoi w innym miejscu wprawdzie, ale jak tylko go dostanę w łapska to będę próbował :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...