Skocz do zawartości
DziuraWy71

Wejsc do BIOSu...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam komputer Copmaq Deskpro2000 (takie stare z P1) i nie wiem jak wejsc do BIOSu. Podczas bootowania nie ma takiego normalnego ekranu gdzie sie pokazuja dyski, pamiec, proc itp, tylko jest biala plansza z napisem "COMPAQ". Probowalem naciskac DELETE, F3, CRTL+F3... Ludzie pomocy ! Probowalem takze wejsc z poziomu windowsa do biosu (np. WinBios) tylko wyskakuje mi info, ze nie zna tego biosu... POMOCY !! powiedzcie przynajmniej, jak zmienic bootowanie na CD !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jest biala plansza COMPAQ to jak cos to naciskasz TAB lub F1....

Dalej jak troszke znasz angielski dasz sobie rade.

Teraz sobie przypomnialem...chyba wiem o jakim kompie mowisz ... jak nie dasz rady wejsc do biosu to odlacz tasiemke IDE od HDD .. wtedy on stwierdzi BLAD i sam ci powie jak wejsc di BIOS-u

P.S. To porypane firmowe kompy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety burak :( probowalem dwa sposoby... jak nacisnalem TAB to znikala biala plansza, ale pokazywala sie tylko nazwa kompa i ze brak dysku. Odlaczenie tasiemki tez nic nie dalo (wszystkie napedy odlaczylem)

Jak nacisniesz TAB i zniknie plansza to pod nia powinno byc juz napisane jak sie dostac do BIOS-u, chyba ze to jeden z tych COMPAQ-ow w ktorych praktycznie nie ma biosu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi