Goomba Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Znacie może jakiś program który umożliwił by odpalenie zipSlacka pod w okienku pod Windowsem, nie emulując całego komputera? Mam nadzieje, że nie będzie to kolejny temat na który nie uzyskam odpowiedzi?! :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Niby jak chcesz uruchomić linuksa nie posiadając/emulując maszyny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Niby jak chcesz uruchomić linuksa nie posiadając/emulując maszyny?Napisałem ze nie chcem emulować całego kompa, tak jak to jest w VMware z biosem ze wszystkim i bardzo zamula kompa! Tylko samą partycje dosową lub jakiś sposób na odpalenie go pod NTFS?! Coś mi się zdaje że będzie kolejny temat który wszyscy będą olewali. UPDATE: Ktoś wie wogóle co to zipSlack? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 zipSlack to minidystrybucja slackware'owa którą można zainstalować na partycji FAT. A moje pytanie było retoryczne - gdyż nie da się uruchomić jednego systemu operacyjnego pod innym (nie mówię o emulacji). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Wiem co to zipSlack! :? Próbowałeś coś pokombinować z emulatorami DOS :? Bo mam za mało ramu na VMware! :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Co ma emulator DOS do tego? DOS to system operacyjny tak samo jak linuks. W ogóle po co ci to? Nie możesz sobie po prostu zainstalować normalnie zipslacka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Nie moge bo mam zrobione tak ze mam dwie partycje NTFS, jedna FAT32 i jak zainstaluje se na FAT32 zipSlacka to wywala mi sexowny niebieski ekran śmierci w Widzie, usuwam Slacka razem z partycją i już nie ma problemu. Kurna za mało ramu mam na jakieś elulatory całego kompa! A całego pingwina nie mam miejsca i nie chce mi się bawić w instalacje w trybie expert. :evil: P.S. Normalnie szok ktoś mi odpowiada. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 To weź se po prostu knoppixa z płytki odpal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Popieram ParanoiK'a - jakiegoś LiveCD lepiej sobie użyj :) ale ja tutaj polecam BSD :P FreeSBIE 1.0 na przykład :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 To weź se po prostu knoppixa z płytki odpal.I poco mi takie coś, jak jest na płycie to nic w nim nie zmienie. Nie ma ratunku dla mnie aż se ramu nie do qpie. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Jakto nic nie zmienisz? Przecież normalnie zapisujesz sobie konfigurację na dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 A jak jest z doinstalowywaniem programów? Napewno będe musiał jeszcze zrobić partycje linuxową, a miejsca brak. :P A znasz jakąś dystrybucje co by poszła na kompie 486 i zmieściła sie na dysku 40mb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 a do czego ma sluzyc ?:) bo jak router to oczywiscie freesco :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Na przykład knoppix bez problemu obsługuje partycje FAT. Można na przykład sobie zainstalować program na przykład na /mnt/hda1/coś. Oczywiście będą problemy z prawami dostępu, ale to się pojawia w związku z każdą dystrybucją na FAT'cie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...