Gość mery_master Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Witam! Mam pytanie: ostatnio przez przypadek wyjełem zwrotkę od clear cmos. Teraz nie wszystko w windowsie działa poprawnie ( włąsciwości ekranu, dodaj usuń programy, kolory pasków). Co zrobić ,aby było jak przedtem ?? Czy coś może się stać od wyjęcia zwrotki, przy wyłączonym kompie ?? Mati Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 zwrotka=zworka Samo jej wyjecie moze NIC nie robic.... Dopiero przestawienie w druga pozycje tzn 1-2 lub 2-3 moze cos robic. Ale jezeli nic sie nie dzieje ... tzn. ze wogole CMOS sie nie zresetowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 1. Nie zwrotka, tylko zworka. 2. Wczytaj w biosie setup defaults, jeżeli nie pomoże, być może czeka Cię reinstalacja windows, choć na początek możesz spróbować reinstalować tylko kartę graficzną. 3. Za co punkty karne to sobie przeczytaj w profilu ;] 4. Regulamin też sobie przeczytaj ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 1. Nie zwrotka, tylko zworka. 2. Wczytaj w biosie setup defaults, jeżeli nie pomoże, być może czeka Cię reinstalacja windows, choć na początek możesz spróbować reinstalować tylko kartę graficzną. 3. Za co punkty karne to sobie przeczytaj w profilu ;] 4. Regulamin też sobie przeczytaj ;] moze by nie AZ TAK ostro co ... bo oprocz "zciach!ia" nic konkretnego nie powiedzales ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 moze by nie AZ TAK ostro co ... bo oprocz "<font color=red>[ciach]</font>" nic konkretnego nie powiedzales ... Ty natomiast błysnęłeś skilem, same konkrety podałeś i w dodatku przeczytałeś do końca temat, nie? Ale jezeli nic sie nie dzieje ... tzn. ze wogole CMOS sie nie zresetowal.VS Teraz nie wszystko w windowsie działa poprawnie ( włąsciwości ekranu, dodaj usuń programy, kolory pasków) Fakt, nic mu się nie dzieje, codzienne humory windowsa. A co do dalczej części z ciachem - regulamin jest po to, żeby go przestrzegać. Kolega założył ten sam temat w kilku działach, z czego kilka wybrał wyjątkowo mało fortunnie, co świadczy dobitnie, że regulaminu nie przeczytał - a każdorazowe kożystanie z forum oznacza wszakże akceptację regulaminu. Więc dostał punkty. Twoja uwaga tyczyła się natomiast nie wiem czego, jest więc postem nic nie wnoszącym do dyskusji - eot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 moze by nie AZ TAK ostro co ... bo oprocz "<font color=red>[ciach]</font>" nic konkretnego nie powiedzales ... Ty natomiast błysnęłeś skilem, same konkrety podałeś i w dodatku przeczytałeś do końca temat, nie? Ale jezeli nic sie nie dzieje ... tzn. ze wogole CMOS sie nie zresetowal.VS Teraz nie wszystko w windowsie działa poprawnie ( włąsciwości ekranu, dodaj usuń programy, kolory pasków) Fakt, nic mu się nie dzieje, codzienne humory windowsa. A co do dalczej części z ciachem - regulamin jest po to, żeby go przestrzegać. Kolega założył ten sam temat w kilku działach, z czego kilka wybrał wyjątkowo mało fortunnie, co świadczy dobitnie, że regulaminu nie przeczytał - a każdorazowe kożystanie z forum oznacza wszakże akceptację regulaminu. Więc dostał punkty. Twoja uwaga tyczyła się natomiast nie wiem czego, jest więc postem nic nie wnoszącym do dyskusji - eot. Przykro mi ale ja nie jestem Moderem i nie skacze po forum jak zabka i nie szukam co kto zalozyl, ale samo "zdjelem zworke CLEAR CMOS" poprostu nasuwa mysl "i doswiadczenie" ze zdjecie nic nie daje - ta zworka poprostu ma dwie pozycje ... co oczywiscie nie zmienie faktu ze tak naprawde nie woadomo O CO CHODZI :( Ciach - Z_j_e_b_a_n_i_a / zeby nie bylo niedomowien :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mery_master Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 po następnych uruchomieniach kompa, wszystko wróciło do normy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Przykro mi ale ja nie jestem Moderem i nie skacze po forum jak zabka i nie szukam co kto zalozyl, ale samo "zdjelem zworke CLEAR CMOS" poprostu nasuwa mysl "i doswiadczenie" ze zdjecie nic nie daje - ta zworka poprostu ma dwie pozycje ... co oczywiscie nie zmienie faktu ze tak naprawde nie woadomo O CO CHODZI :( Też nie skacze, ale to było zgłoszenie ;] A co do zworki - niektóre płyty mają wyłącznie jednopozycyjną, tzn. wystarczy ją zdjąć i odczekać. Jakkolwiek nie w samym wyzerowniu cmosa byłby raczej problem, bo to można robić bezpośrednio z windowsa (vide winflashe i inne), tylko w zaniku jakiegoś napięcia po zdjęciu zworki, przy włączonym kompie. Ale najważniejsze, że u kolegi już wszystko OK. Ciach - Z_j_e_b_a_n_i_a / zeby nie bylo niedomowien :) Wiem, sprawdzam zawsze w takich sytuacjach ;] Ale to już było celowe obejście cenzury i powinienem Ci dać punkty :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...