Skocz do zawartości
Aquarium

Bioshock

Rekomendowane odpowiedzi

Wreszcie dorwalem bioshocka i gra naprawde wymiata! Trudno sie oderwac:]

Grafike ustawilem na 1024x768 wszystko na max (textury na medium) bez anizo i fsaai gra chodzi bardzo fajnie (tj. >30fps), momentami przycina na sekunde ale ogolnie płynnie jest. Grywalnosc znakomita i ten klimat!, muyka to mistrzostwo, wszelkie dialogi i odłosy rowniez.

Grafa jest ogolnie bardzo ładna, ale na samym początku gry raziła ubogosc tekstur (czulem sie jakbym gral w gre z 2003 r.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cicho bylo do tej pory w tym watku.

Zobaczymy jak sie teraz posypia posty po dzisiejszej nocy ;)

:lol2: :lol2:

kurcze mi czasem przy ladowaniu i zapisach sie komp resetuje :blink: przy zadnej innej grze tego nie bylo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BIOSHOCK SM 2.0 Fix Beta Two

http://www.megaupload.com/?d=3NVVGCS1

http://rapidshare.com/files/52307821/Beta_2.rar.html

Fixes :-Fixed all missing textures

-Added HQ shaders

-Water is present

-Added a nice HDR like effect (Low HDR simulation only ! High HDR simulation not available in this release.)

Issues :-Some textures are still dark

-Pole lights, not working properly

-Missing collision effect for water

Jeśli chodzi o różnice DirectX 9.0 versus DirectX 10: BioShock: Gameplay, Graphics & Performance

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie dorwalem bioshocka i gra naprawde wymiata! Trudno sie oderwac:]

Grafike ustawilem na 1024x768 wszystko na max (textury na medium) bez anizo i fsaai gra chodzi bardzo fajnie (tj. >30fps), momentami przycina na sekunde ale ogolnie płynnie jest. Grywalnosc znakomita i ten klimat!, muyka to mistrzostwo, wszelkie dialogi i odłosy rowniez.

Grafa jest ogolnie bardzo ładna, ale na samym początku gry raziła ubogosc tekstur (czulem sie jakbym gral w gre z 2003 r.)

>30fps? chyba na samym poczatku jak plywales w morzu... ja na medium podczas jakiejs akcji ledwo 20-25 wyciagam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>30fps? chyba na samym poczatku jak plywales w morzu... ja na medium podczas jakiejs akcji ledwo 20-25 wyciagam

zobacz jak mam karte wykrecona... poza tym moze masz system zasyfiony?

kurcze mam problem z tym bioshockiem bo podczas laodingu mi czasem sie komp resetuje albo wywala do windy

pozatym ja mam athlona

Edytowane przez fuqs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz jak mam karte wykrecona... poza tym moze masz system zasyfiony?

kurcze mam problem z tym bioshockiem bo podczas laodingu mi czasem sie komp resetuje albo wywala do windy

pozatym ja mam athlona

W demie też mnie tak wywalało, pomogło zainstalowanie sterów 163.44 beta.

Co do gry, właśnie zaczynam grać w bioshock'a i gra wymiata, klimat zabija, co do grafiki to jest dobrze ale bez rewelacji, względem demka nic w grafie nie uległo zmianie :-P , co do szybkości działania, to gram w 1024-768 all hight bez aa i aniso x8 i chodzi bardzo przyzwoicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak dual core działa i w bio ;) . Wcześniejsze moje screeny z około 70 fps na samym początku zaraz po wejsciu za drzwi po wypadku - patrząc na posąg , teraz już jest około 110 więc wcale to nie była zasługa u MariuszaDW rododendrona tylko właśnie drugiego jądra .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee a czemu pomieszało? :)

Bo to normalne, że w obu trybach renderowania jest ten efekt. Zasugerowałeś się screen'ami ale nie doczytałeś do końca o co biega. W dx10 chyba tylko w efektach cząsteczkowych można odnaleźć widoczną różnicę.

Od przedszkola do Opola...

Dołączona grafika

Ta gra jest chora.

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ACTUALLY GET INTO THE GAME, BUT I CAN'T GET PAST THE MEDICAL PAVILION BECAUSE IT ALWAYS CRASHES THERE.

AND SOMETIMES CRASHES AT THE LOADING SCREEN AS WELL.

DO ANY OF YOU KNOW WHEN THE PATCH IS COMING OUT?

dokladnie ten sam problem co ja

Good news to report! After trying a few different things over the past few days, I finally tried a suggestion that dedknedy mentioned in one of the other threads. I renamed Bioshock.exe to R6Vegas_Game.exe and changed the shortcut appropriately, also adding a space followed by -dx9 after the quotation mark in the target field. Low and behold, although I can not use the DirectX 10 textures, I can now get past the loading screen and play the game in DirectX 9, at least up until the point that I get a driver crash, as happened just as I was about to exit the bathysphere. And I am using the recommended 163.44 beta drivers, btw. As a Vista user, I find driver crashes to be a regular thing (especially when running in SLI). Maybe I should disable SLI and try again. But finally I know that this is actually some kind of DirectX 10 related issue, because the game doesn't hang on the loading screen when running in pure DX 9.

zobacze czy to cos da

SPRAWDZONE- DZIAŁA :)

Edytowane przez fuqs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy sensitivity w grze u was sie nie zmienia samo? ja mam ustawione na 1 co i tak dla mnie jest za duzo a w windowsie nizej dac juz w sterach nie moge, wlaczam gre jest niby ok, ale jak tylko wejde do menu, albo umre, albo wybiore menu z bronia (shift) to sensitivity robi sie 10 razy wieksze i zmiana w grze nic nie pomaga, cos jest spier...zwalone

jak na ta chwile dla mnie gra jest niegrywalna, niezaleznie od ustawien czy jest to 1024x768 @ high czy 800x600 @ low mam tyle samo fps tzn okolo 20 i nie da sie grac, w innych grach przy 20fps cos sie da zrobic, a tu mam odczucia jak bym mial 5fps, nawet jak widze na ekranie 30-40fps gdy nic sie wokol mnie nie dzieje to nie czuje plynnosci w ruchach

Edytowane przez Powerslave

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jedź dalej na rate 1000Hz powodzenia. Sprawdzałeś chociaż dać normalne rate , anie od razu fochem odpowiadasz?? Jeśli się pytasz to odpowiada się, każdy coś podsuwa jakiś pomysł , a jak nie pasuje to nie zadawaj pytań i walcz sam.

Co do fps to ten semporio jest wszystkiemu winien.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powerslave w demie w ostatniej lokacji zauwazylem ze gra strasznie proca zrze. Przy zwiekszaniu glupich Hz kosztem nawet FSB potrafilem wyluskac w krytycznych scenach z do 4FPS wiecej, co przy min 20FPS naprawe daje spora roznice na tym silniku.

U mnie teraz 200x12.5 (barton), GS@600/1750, RAM na CL2,3,3,11 gra chodzi nawet OK w tej lokacji. Domniemam ze takich obszarow jest w grze wiecej dlatego skupilem sie na maxymalnej optymalizacji ustawien do FPS w tych miejscach.

Rewelacji nie ma no ale nie jest zle.

Mozecie mi powiedziec co mowi objaw ze schodzac z rodz. 1024x768 na 800x600 mam naprawde spory skok wydajnosciowy rzedu 15FPS? Jak chodze sobie po lokacjach i sprawdzalem roznice w FPS -> detale to wydawalo mi sie ze grafa daje rade, a zamula mi proc. Czy zmiana rozdz. to kwestia glownie mniejszego ociazenia CPU/GPU czy po rowno, jest jakas zaleznosc?

Co do myszki .. hmm musze miec min40FPS zeby jakos normalnie wycelowac :(. Przy nawet 30 myszka jakos tak dziwnie sie zachowuje.

PS. Obilo mi sie o uczy, ze jedyna metoda wlaczenia AA na kartach NV jest uzycie exeka z vegasa? (no zalozmy ze to prawda i pisze dobrze). Czy jest to rozwiazanie oficialne polecone przez producenta gry? Czy uzycie aplikacji z innej gry, jest zgodne z prawem? Sorka, ze tak smece, wiem ze nie ma problemu scagnac osobno .exe'ka ale chce sie juz przymiezac to kombinowania z AA kiedy dostane gre w lapska. Moze was zdziwic ale sprobowalbym grac na 640x480 z AA x2 np. :)

Edytowane przez alcen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten twój barton jest lepszy nież ten sempron Powerslave`a co jak co przynajmniej masz duala ;) i więcej mhzów toteż masz lepszy fps. Zapewne spada fps na samym początku gdy spada winda z palącym się kolesiem - u mnie tak było na sandiegowniku @ 3ghz teraz wszystko płynie ;).

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boje sie ze jak kupie gre to bede sie meczyl, bo grajac non stop na 20-30FPS i pograniczu to zadna rewelacja :/

Dalej jest non stop zadyma? Wszedzie pelno dymu ktory mi zrze 10FPS? :) No nic nie poradze chyba, tweak'i do bioshocka sa gon(*^( warte, opieraja sie na cashesizemega ktorynic nie daje i tyle :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam taka małą prośbę niech ktoś napisze jak włączyć antyaliasing w bio. Wiem kolega na wcześniejszej stronie dał poradnik lecz los chce że umiem niemiecki a nie angielski i nie czaje co należy zrobić aby uzyskać gładkie krawędzie. Bardzo będę wdzięczny jeśli ktoś zrobi mały poradniczek. Pozdrawiam. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla radka, zmień nazwę pliku na oblvion.exe. Działa wtedy wymuszanie w sterach, ale są błędy w grafice. Brak niektórych efektów. I u mnie wolniej chodzi nawet bez AA.

Nie wiem na co ci to. W tej grze ząbki aż tak bardzo się nie rzucają w oczy.

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten twój barton jest lepszy nież ten sempron Powerslave`a co jak co przynajmniej masz duala ;) i więcej mhzów toteż masz lepszy fps. Zapewne spada fps na samym początku gdy spada winda z palącym się kolesiem - u mnie tak było na sandiegowniku @ 3ghz teraz wszystko płynie ;).

Gratuluje poczucia humoru. :lol2:

Mam od jakiegos czasu fulla, ale podobnie jak w demie nie przekonuje mnie ten z palca wyssany klimat, o kant [gluteus maximus] rozbic, chyba wyroslem juz z takich herezji. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi