yooguruto Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 AMD ~ 2.4Ghz 1 GB RAMu PC3200 GALAXY 7600GS 1.2ns 500/725 Czy ktos z podobnym cfg wrzucic screeny z gry? Jesli z dema to chodzi mi o ostatnie pomieszczenie, przez koncem. Jesli z fulla, to np. w jakims atrium, bo czytalem ze tam potrafi zjesc FPSy. Prosze, podejdzcie do tego powaznie. Znajomy jako 1wszy wyrwal sie i kupil BSa i po prostu placze po nocach. Gra jest niegrywalna na podobnym sprzecie do mojego. Mowi ze bez 1.5GB ramu nie ma co podchodzic. Trzeba zwrocic uwage, ze mowil o ustawieniach typu 1024x768 albo nawet niech bedzie 800x600 ale z: map shadows ON high shaders ON i jeszcze jedna opcja odpowiadajaca za oswietlenie bo inaczej ponoc ta gra wyglada po prostu nijak. Co do textur to po prostu ponoc MUSZA byc one na high, bo niektore sa tak rozmazane ze na medium wygladaja jak ET na picmip 3. Co do detali postaci nic nie wiem. Jesli ktos moglby sie tym dla mnie zajac, to prosilbym o metraz FPS przy w/w ustawieniach. Z gory dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Co do textur to po prostu ponoc MUSZA byc one na high Niech kolega dokupi jeszcze 1gb ramu to będzie miał takie tekstury jakie mu się podobają. Mógł sprawdzić wymagania gry przed zakupem. Recommended System Requirements: CPU: Intel Core 2 Duo processor System RAM: 2GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Nie zupelnie o taka odpowiedz mi chodzilo ... Po prostu zaczyna mnie to draznic, chodze po forach i u 100% przypadkow ta gra "PŁYNIE" na 7600. PŁYNIE! I zapieraja sie ze to oscyluje powyzej 30FPS. Chcialem po prostu zdementowac te smieszne plotki, albo po prostu zdac sobie sprawe ze nie umiem konfogurowac windy (robilem znajomemu system). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) jeżeli ten AMD ~ 2.4Ghz to A64, to powinien dać radę, 7600gt do 800x600 też powinna dać te 30fps przewaznie. Zobacz na to: http://www.gamespot.com/features/6177688/p-6.html i to: http://www.gamespot.com/features/6177688/p-6.html 1 GB też powinien wystarczyć. Jeśli ten AMD to K7, to najpierw tu szukałbym przyczyny. Można to sprawdzić. Daj rozdzielczość wyższa, niż masz (tyczy się też kolegi) i jeśli fps nie spadnie jeszcze bardziej, to procek limituje. Dla kontroli wracasz do niższej rozdzielczości i odkręcasz procesor. FPS powinien mimo to spaść. Spadnie- wina procka, nie spadnie- nie procka wina. Edytowane 4 Września 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 No Ja w koncu po okolo 25 godzinach grania przeszedlem Bioshocka zakonczenie daje ..... » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Zakonczenie daje do myslenie ... bedzie druga czesc i chyba osadzona gdzies poza podwodnym miastem Zmieniam karte dzwiekowa i za tydzien gram od nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 alcen, daj jakiegos screena gdzies z poczatku gry abysmy porownali. Ja myslalem, ze full tez chodzi o wiele gorzej od demka ale za wczasu sie kapnalem, ze mam odkrecona grafe (sama sie odkrecila, nie wiem czemu) oraz vsync mialem wlaczony. Zerzarlo mi min. 5-7 fps w ciezkich momentach. I wiesz 20 a 27 to roznica. Sadze, ze i tak mnie rowniez proc ogranicza sporo. X2 byloby o wiele lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Witam Chciałbym się dowiedzieć jaki jest i czy w ogóle jest spadek wydajności w Viście Home Premium z XP PRO? Oczywiście z uaktywnioną opcją DX10 w Viście. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanchez1983 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 mam wielka prośbę pod koniec 2 etapu jak uratować druga dziewczynkę /nie wiem czy probować z big daddy walczyć czy jak /z gory dzięki za pomoc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) mam wielka prośbę pod koniec 2 etapu jak uratować druga dziewczynkę /nie wiem czy probować z big daddy walczyć czy jak /z gory dzięki za pomoc :P » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « stary nie pamietam tego, ale wyjscia nie masz - musisz go zabic [; to nie jest ta lokacja z dzialkiem, za takimi kolumnami? jak tak to je przeprogramuj, schowaj sie za ta kolumna, strzel w niego i obserwuj [; ale bez 2-3 rakiet sie nie obejdzie raczej Edytowane 4 Września 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 stary nie pamietam tego, ale wyjscia nie masz - musisz go zabic [; » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « nie musi go zabijac, wystarczy szbko pobiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « nie musi go zabijac, wystarczy szbko pobiec » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « nie kumam? jest jakiś inny sposób na odzyskanie dziewczynki bez zabijania BD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « nie kumam? jest jakiś inny sposób na odzyskanie dziewczynki bez zabijania BD? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « chyba nie, zawsze trzeba wykończyć BD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Ja tam zabijam BD ile wlezie nawet jak siostrzyczek już na levelu nie ma ;]. Kasa zawsze sie przyda ale niestety portfel ma ograniczenia do 450 $ a szkoda ;p. Do zabijania używam głównie exploding śrut i dummy decoy albo napalma. To jest dużo lepsza taktyka niż ammo ap. Sprawdźcie sami dlaczego ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Prosze, podejdzcie do tego powaznie. Znajomy jako 1wszy wyrwal sie i kupil BSa i po prostu placze po nocach. Gra jest niegrywalna na podobnym sprzecie do mojego. Mowi ze bez 1.5GB ramu nie ma co podchodzic. Trzeba zwrocic uwage, ze mowil o ustawieniach typu 1024x768 albo nawet niech bedzie 800x600 ale z: map shadows ON high shaders ON i jeszcze jedna opcja odpowiadajaca za oswietlenie bo inaczej ponoc ta gra wyglada po prostu nijak. jeżeli ten AMD ~ 2.4Ghz to A64, to powinien dać radę, 7600gt do 800x600 też powinna dać te 30fps przewaznie. Zobacz na to: http://www.gamespot.com/features/6177688/p-6.html i to: http://www.gamespot.com/features/6177688/p-6.html 1 GB też powinien wystarczyć. WDK,,, 1GB imho nie styka do niej. Mam SD3700+7900GS i 1.5GB oraz E2140+8600GT ale 1GB NA AMD to lepiej lazi , nie ma swapowania , czyli nie odczuwam szarpania. Na Intelu mam podobna plynnosc jak na tych wykresach , ale w 800x600. Natomiast w 1024x768 nie mam 40FPS , srednia idzie w granice 30 jesli celownik nie jest na scianach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) yuucOm - » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « potem jest łatwizna jak możesz go hipnotyzować, bierzesz go ze sobą na spacer, odnajdujesz drugiego, strzelasz w klate i walka gotowa, potem zza rogu obserwujesz, no i jak jeden wykończy drugiego to potem wykańczasz zwycięzce :blurp: bo jemu to życia za dużo nie zostanie [; i masz kasy jak lodu :D Edytowane 4 Września 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) Udalo mi sie zdobyc takiego screena. (nie mam juz demka). Ponoc 2 level 'medical costam' http://img112.imageshack.us/my.php?image=bsmedicalnq2.jpg 800x600 vsync - FORCE OFF w CP ALL ON za wyjatkiem force light wszystkie textury HIGH sterowniki to najnowsze bety ----------- Przy 1024x768 jest spadek o max 1 FPS w tej scenie Przy 1280x1024 jest tam juz tych klatek 17/18 Natomiast na 1600x1200 zaledwie 11/12 ---------- Ponad to ponoc nie odczuwa zadnej roznicy przy taktowaniach 500/725 a 640/840, cos mi tu nie gra. Edytowane 4 Września 2007 przez alcen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) Kucyk ;p » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Ja podałem prosty sposób aktualny już gdy tylko mamy dummy decoy (nie mylić tego z Decoyem od MDK ale zasada działania ta sama :P). Wtedy wystarcza praktycznie 3 strzały z exploding bucków. Najpierw strzelamy jednym explosiwmy śrutem z bardzo bliska a potem szybko stawiam dummiego. BD bedzie atakował dummiego aż ten zniknie ale w tym czasie jego HP bedzie spadać z powodu zapalenia od srutu. Jak dummie zniknie to znów z bardzo bliska strzelić w pyś BD I tak powtarzać jeszcze ze 2 razy. Jak nie macie exploding śrut to coś co pali też tak samo działą ;). Wiem ze sposobów może być dużo ale u mnie najlepiej sie spisuje przy ten plazmid Dummy Decoy :). Sposobów jest naprawdę dużo ale skutecznych już troche mniej ;p Edytowane 4 Września 2007 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) yuucOm » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « wow w życiu bym nie wpadł, że tak można zniszczyć BD :D ale jest jeszcze inny sposób ;) - shotgun tudzież ta kusza, 3 kilka strzałów w butle z tlenem/wodorem (?) na plecach BD i mamy go z głowy ;) aha mógły mi ktoś powiedzieć jak nazywa się ostatni level w grze ? Edytowane 4 Września 2007 przez LPKorn3324 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 (edytowane) LPKorn3324 Przedostatni level w grze gdzie trzeba sie dozbroic to : » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Proving Grounds wcielamy sie w nim w role BigDady'ego ostatni level to finalna walka z Frankiem Fontain ktory jest na maxa napakowany substancja ADAM wiec trzeba mu tej troche upuscic , potem zreszta pomoga nam male sistry ;) Ten ostatni level nazywa sie Fontaing That's the end of game Edytowane 5 Września 2007 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Bemx2k, albo się mocno pomyliłeś albo nie wiesz nawet w co grasz. :wink: Ja jeszcze nie ukończyłem gry ale to co piszesz jest niemożliwe fizycznie. Edytowane 5 Września 2007 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Udalo mi sie zdobyc takiego screena. (nie mam juz demka). Ponoc 2 level 'medical costam' http://img112.imageshack.us/my.php?image=bsmedicalnq2.jpg 800x600 vsync - FORCE OFF w CP ALL ON za wyjatkiem force light wszystkie textury HIGH sterowniki to najnowsze bety ----------- Przy 1024x768 jest spadek o max 1 FPS w tej scenie Przy 1280x1024 jest tam juz tych klatek 17/18 Natomiast na 1600x1200 zaledwie 11/12 ---------- Ponad to ponoc nie odczuwa zadnej roznicy przy taktowaniach 500/725 a 640/840, cos mi tu nie gra. Brak spadku wydajnosci w 1024x768 IMHO wskazuje na to, ze to procek hamuje gre. W wyzszych rozdzialkach juz grafa zaczyna nie wyrabiac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmzeJ Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Sorki za takie pytanie ale panowie na którym poziomie i w jakim miejscu jeśli ktoś pamięta udybaliście kuszę bo obawiam się że właśnie ją minąłem a bardzo lubię tego typu bronie i mam nadzieje że też da się ulepszyć. Dzięki za góry jeśli ktoś pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Brak spadku wydajnosci w 1024x768 IMHO wskazuje na to, ze to procek hamuje gre. W wyzszych rozdzialkach juz grafa zaczyna nie wyrabiac.Tak wygląda. Oprócz tego w 1280x1024 i wyżej już powinna być reakcja na zmianę taktowań grafy. W 1024x768 i niżej już nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) m m m ... to nie tak jednak. W lokacjach gdzie naprawde duzo sie dzieje, jakies atrium, wielka sala, hala, wtedy z 40FPS spada do tych 20 przykladowo. Na tych scenach gdzie FPS nie zachwyca zmiana z 800 na 1024 faktycznie daje bardzo malo. Natomiast sumaruczna ocena klatek jest na korzysc 800x600 (pomiary na scianach, w waskich korytarzach, tak gdzie mniej sie dzieje). Czy mimo to, diagnoza jest taka sama? Pytam zeby miec pewnosc. Cos mi mowi ze bedzie identyczna. Dziwi mnie natomiast fakt ze nie ma 1 zaleznosci ze tych wiekszych lokacjach, typu duzo postaci + liczenie AI. Wystarczy jedna wieksza hala, bez ani jednego przeciwnika na ekranie i jest to samo. Moze nie musi byc ich widac, a jednak sa przetwarzane scrypty ktore odpowiadaja za pojawienie sie tam jakis postaci ale nie akurat w tym momencie? No nic, dziekuje za rady. Ja juz koncze zabawe w dziennikarza, po prostu sie wstrzymam narazie z kupnem. Ewentualnie, gdy powod slabego proca sie potwierdzi przekaze dalej. /pozdrawiam Edytowane 5 Września 2007 przez alcen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Udalo mi sie zdobyc takiego screena. (nie mam juz demka). Ponoc 2 level 'medical costam' http://img112.imageshack.us/my.php?image=bsmedicalnq2.jpg 800x600 vsync - FORCE OFF w CP ALL ON za wyjatkiem force light wszystkie textury HIGH sterowniki to najnowsze bety ----------- Przy 1024x768 jest spadek o max 1 FPS w tej scenie Przy 1280x1024 jest tam juz tych klatek 17/18 Natomiast na 1600x1200 zaledwie 11/12 ---------- Ponad to ponoc nie odczuwa zadnej roznicy przy taktowaniach 500/725 a 640/840, cos mi tu nie gra. Cos mi sie wydaje, ze to nie bedzie miarodajny screen. bo tam nic sie nie dzieje. W tym miejscu mam podobnie, no chyba troszke wyzej (gram bez frapsa) bo nie czuje tych 24fps. Musisz niestety poczekac do wieczora to sprawdze dokladnie i zapodam screena. Oczywiscie w 1024x768 wszystko full. Ale skoro zejscie do 800x600 nie spowodowalo wzrostu z 10fps to jestem pewien, ze to wina procka. U mnie zejscie z rozdz. o stopien daje kopa jakbym wlozyl GF7900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 CYTAT(alcen @ 5 wrz 2007, 00:46) Udalo mi sie zdobyc takiego screena. (nie mam juz demka). Ponoc 2 level 'medical costam' "http://img112.imageshack.us/my.php?image=bsmedicalnq2.jpg 800x600 vsync - FORCE OFF w CP ALL ON za wyjatkiem force light wszystkie textury HIGH sterowniki to najnowsze bety" itd ... Ahh, nie ma to jak xbox ^^, nawet się nie przymierzam ze swoim sprzętem do tej gry, nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 @Kaeres Hm, mniej pamieci podrecznej L2, wolniejsze taktowanie, czyzby jednak 64bit-forced :) Czekam na screena od Ciebie, wtedy sie wszytko wyjasni. 3Dmarkowo znajomy wyciska 6900pkt, cos kolo tego jesli dobrze rozumiem - pisze zeby ewentualnie zdementowac mozliwosc zasyfionego OSa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 smarki to se mozna wyciskac ale z nosa ;) Calkiem inaczej to jest w grze w ktorej widocznie wiele zalezy od procka. Byly zreszta wykresy ile kopa dodaje drugie jajko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 qqrydza Faktycznie byla pozna noc i strzelilem gafe finalny gostek nazywa sie Frank Fontain . Kto juz przeszedl gre niech sie wypowie jak interpretuje koncowke » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « czyzby ten virus wraz z naszym bohaterem wydostal sie z miasta na powierzchnie i zainfekowal ludzkosc ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Wlasnie nie widzialem. Zerknalem tylko na wykresy, na ktorych przedstawiono anikome roznice w przypadku roznych 2 jajowych juz procesorow, w zaleznosci od czestotliwosci. Bylem u kumpla 30min temu i dopisalismy do bioshock.ini False zamiast true w wierszu 'capture mouse'. Musze powiedziec ze teraz przy spadku FPS, myszka zachowuje sie teraz lepiej noi odczuwa sie mniejszy dyskomfort ze spadku klatek przy celowaniu. No ale cudow nie ma, daleko temu jeszcze do idealu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...