Skocz do zawartości
Aquarium

Bioshock

Rekomendowane odpowiedzi

Jak pierwszy raz zagrałem w demko, nie mogłem załapać tego klimatu i jakoś tak ta gra niezbyt mi podeszła, nawet go nie skończyłem. Na szczęście chyba wtedy miałem nieodpowiednie nastawienie.

Dzisiaj zagrałem jeszcze raz i odczucia zgoła odmienne. Zresztą niemal wszystkie ulubione utwory muzyczne też za pierwszym razem niekoniecznie mi się podobają, więc widocznie z bioshockiem mam podobnie. Czekam na wersję PL, ponieważ mam zamiar zrozumieć wszystko, zamiast 'prawie' wszystko. W tej grze, myślę, że to ma znaczenie.

Ta gra na 30-40 fps jest niegrywalna- takie mam odczucia jakby szarpało. MAjąc już tych klateczek w okolicach 60-100 jest pięknie i wtedy gra się powinna każdemu spodobać.

Kaeres wkładaj x2 i będzie te 20 fps więcej ;) tym samym gra Ci podejdzie .

Potwierdzam, powyżej 60fps jest inna gra, naprawdę 40fps nie jest jeszcze płynne w bioshocku i dlatego wolę 800x600, mimo że już ziarnistość widać, aby tylko poniżej 60 nie schodziło zwykle. Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie odpalilem bioshocka na vista ultimate 32-bit coby poogladac jak to w dx10 wyglada.

Otoz ... nie wyglada wogole.

Miałem podobny problem. Sprawdź czy gra odpali w windows mode. Jeśli tak to wejdź do... Control Panel/Program and Features po lewej stronie masz opcję Turn Windows Features

on or off i odznacz opcję Tablet PC Optional Components (sorki że po angielsku ale nie mam polskiej visty). Następnie zrestartuj komputer. U mnie to pomogło, używam tablet wacom graphire 4 i to on chyba sprawia problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobny problem. Sprawdź czy gra odpali w windows mode. Jeśli tak to wejdź do... Control Panel/Program and Features po lewej stronie masz opcję Turn Windows Features

on or off i odznacz opcję Tablet PC Optional Components (sorki że po angielsku ale nie mam polskiej visty). Następnie zrestartuj komputer. U mnie to pomogło, używam tablet wacom graphire 4 i to on chyba sprawia problemy.

niestety nie dziala nawet i w ten sposob ... dobrze ze przynajmniej tylko woda i dymek sie roznia miedzy dx9 a 10. Choc mialem nadzieje ze sam to osadze ... :)

dzieki za fatyge :)

pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam problem.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
W levelu z ulami gdzie najczesciej mozna spotkac teleportujacych sie slicerow, od ktorych mam podobno pobrac probke czegos tam. Mam 4/7 a przeszedlem cala plansze w zdloz i wszerz. Przy okazji, po co mi te 7 miktur z uli ? Swoja droga mam je wszystkie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem 3 dni po 8 Godzin dziennie :P

Zwracam honor ;).

No jakby nie patrzeć mamy 6GB danych a można było trochę bardziej rozwinąć wątki poboczne. Patrzy sie na Rapture z różnych filmików to miasto sie wydaje ogromne. Autorzy troche nie wykorzystali potencjału no chyba ze czekają na dodatek albo coś takiego.

Chociaż jak patrzeć na ostatnie FPSy to 20h to całkie dobry wynik. No i powracać można wiele razy ;d.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I am happy to announce that a version of Float32 is now being developed for Bioshock! I will keep everyone posted on the progress and there is also an Oblivion shader mod in the works as well. My main focus will be Bioshock for the moment and the next Float32 for Stalker.

http://www.thefloatingpoint.org/main/news.php

A tu jeszcze bez moda.

:wink:

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowie mi ktos na pytanie ?

ehh czekaj na wersje pl.. najlepsza rada jaka dostaniesz :]

a tak na serio to z czego pamietam musisz odnalez 7 pojemnikow wody destylowanej z piwnicy winnej, 7 probek enzymu pszczelego i 7...czegostam nie pamietam a to wszystko po to aby zrobic antidotum do tego przerosnietego martwego parku... bedziesz sie musial potem zawrocic do miejsca gdzie spotkales pania doktor i wcisnac antidotum.. a bedziesz musial to stworzyc w U-INVENT..

chyba wyczerpujaca odpowiedz? ehhh czemu ja mam pamiec do takich rzeczy :wink:

Edytowane przez johnny00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie miałeś wrażenia, że jest taka możliwość?

hmmm no niespecjalnie ;p

domyślam się, że chodzi o siostrzyczki :D u mnie wyszło, że byłem pazerny na ADAM i małe dziewczynki zrobiły rzeź ;] / a alternatywne zakończenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@johnny00

Dzieki wielkie, ale 7 wod destylowanych z piwnicy mam, 7 probek enzymu pszczelego tez mam, ale mam tylko 4 cos tam na 7. Sa one po teleportujacych sie splicerach, ale gdzie sa splicery :( Czy wszystko co znajduje jest w tym levelu czy reszte rzeczy musze znalezc spowrotem w Arcadii? Chodzi mi tylko o te rzeczy z teleportujacych sie splicerow
Edytowane przez Orgiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak w jednym miejscu cos jest tzn ze jest tego wiecej tylko trzeba szukac.. musisz przypomniec co to jest bo mam dziure w pamieci :]
Ja tez nie pamietam, ale to to, co zostawialy te splicery teleportujace. Sam powiedziales, ze masz 3 rzeczy po 7 sztuk znalezc. Mi nie cchodzi o to z ul, nie chodzi mi o te buteleczki z piwnicy tylko to trzecie od teleportujacych kolesi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LPKorn3324

Pazerny..? czyli je ratowałeś a one pomogły(rzeź) na koniec gry i zakończyło się sielankowo, tak?

... czy pazerny i je "wyciskałeś" a rzeź jaką zrobiły jest przede mną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorwałem się dzisiaj do dema.

Gra calkiem fajna :] Przypadla mi do gustu. Ostatnio cięzko znalezc jakies dobry tytul :/

Szkoda tylko ze z plynnoscią nie jest najlepiej na moim sprzęcie.

Gdyby kogos interesowalo. Czy da się grac na podobnym konfigu do mojego. ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pokombinuje jeszcze z opcjami. 1024x768>800x600 pewnie bedzie konieczne.

Są momenty w grze gdzie jest po 40-50fps. Ale są tez gdzie jest po ok 20 :(

Srednio to 30. Podczas starcia z 2-3 postaciami. Jest po ok 25fps.

Są jakies optymalne stery pod tą gre do 76?

Coś w rodzaju xg 86.63 do TDU.

Edytowane przez PawloHT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorwałem się dzisiaj do dema.

Gra calkiem fajna :] Przypadla mi do gustu. Ostatnio cięzko znalezc jakies dobry tytul :/

Szkoda tylko ze z plynnoscią nie jest najlepiej na moim sprzęcie.

Gdyby kogos interesowalo. Czy da się grac na podobnym konfigu do mojego. ;)

Pokombinuje jeszcze z opcjami. 1024x768>800x600 pewnie bedzie konieczne.

Są momenty w grze gdzie jest po 40-50fps. Ale są tez gdzie jest po ok 20 :(

Srednio to 30. Podczas starcia z 2-3 postaciami. Jest po ok 25fps.

Są jakies optymalne stery pod tą gre do 76?

Coś w rodzaju xg 86.63 do TDU.

800x600 daje dużego kopa wiec jak chcesz miec zamias 25 np 35 to polecam ;). Tylko trzeba sie od monitora oddalić troche ;).

A i demo chodzi ciut wolniej niż full (nie liczać pewnego levelu). Np tam gdzie kończy sie demo (ten wodospad) ja miałem wyraźnie wiecej fps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiscie jesli chodzi o plynność to roznica jest dosc duza bo ok 10-15 fps podczas starc.

Ale rozdzielczość 800x600 boli...

Zmniejszenie detali z high na medium daje bardzo malo.

Musze sobie skolować chyba pada... Usiasc wygodnie ok 0,5m-1m od monitora i cieszysc się rozgrywką. :D

Ale imho 70zl to troche za dużo jak na tę gre...

Edytowane przez PawloHT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi